Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Adem om van u te zingen

Psalmen voor Nu.

Berg, Rien van den

Prijs: € 27,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023928140
Auteur(s) : Berg, Rien van den
Taal : Nederlands
Onderwerp : Poëzie
Thema : Gewijde en religieuze muziek
Poëzie
Met betrekking tot christenen en christelijke groepen
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : November 2015
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 150
Afmetingen : 208 x 132 x 22 mm
Gewicht : 409 gram
Beschrijving

De psalmen zijn vele eeuwen oud, maar hebben niets aan actualiteit ingeboet. De worstelingen van de psalmdichter, zijn woede en extase, teleurstelling en opluchting zijn ook voor mensen van deze tijd zeer herkenbaar.
In het project Psalmen voor Nu zijn alle honderdvijftig psalmen herdicht. Zo hebben de oude woorden van de psalmdichter een eigentijdse vertolking gekregen, die recht doet aan de originele tekst.
'Adem om van u te zingen' bevat alle honderdvijftig psalmen van Psalmen voor Nu. Een mooi vorm gegeven geschenk voor wie wil kennismaken met de tijdloze poëzie van de psalmen, én voor wie al een leven lang met de psalmen vertrouwd is.

Aan deze bundel werkten mee: Menno van der Beek, Rien van den Berg, Len Borgdorff, Ria Borkent, Liesbeth Goedbloed, René van Loenen, Roeland Smith en Sergej Visser.

Sinds de lente van 2002 werkt het team van Psalmen voor Nu aan een nieuwe psalmberijming. Een berijming in hedendaags Nederlands, op nieuwe melodieën in de brede traditie van de moderne populaire muziek. Psalmen voor Nu bestaat uit drie teams: een team van hebraïci, grondtaalspecialisten die de dichters en de componisten helpen bij het begrijpen van wat er in de grondtekst staat. Daarnaast een team van dichters, die de grondtekst vertalen in fris Nederlands, met een mooie klank en een goed ritme, dat zich ervoor leent om gezongen te worden. En tenslotte componisten die deze tekst proeven, en van een melodie voorzien die erop past.

Verschenen: september 2016.

Velden met een * zijn verplicht