Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijenhouder van aleppo

Lefteri, Christy


Dit product bevindt zich in:

Romans Overige Romans

Prijs: € 20,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023957775
Auteur(s) : Lefteri, Christy
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Thema : Fictie: algemeen en literair
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Mei 2019
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 335
Afmetingen : 216 x 136 x 31 mm
Gewicht : 470 gram
Beschrijving

'De bijenhouder van Aleppo' van Christy Lefteri is het hartverwarmende liefdesverhaal van bootvluchtelingen Nuri en Afra.

Inkijkexemplaar.

Als ze alles hebben verloren wat hun lief is, vlucht bijenhouder Nuri samen met zijn vrouw Afra weg uit Aleppo. Op hun reis door een gebroken wereld worden ze niet alleen geconfronteerd met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met een onuitsprekelijk verdriet: het verlies van hun zoon Sami. Het enige wat hen op de been houdt, is de wetenschap dat Nuri's neef en zakenpartner Mustafa op hen wacht in Groot-Brittannië, waar hij opnieuw is begonnen met het houden van bijen. Want: 'Waar bijen zijn, zijn bloemen, en waar bloemen zijn, is nieuw leven en hoop.'

Christy Lefteri is geboren en getogen in Londen. Ze is de dochter van Grieks-Cypriotische vluchtelingen en werkte als vrijwilliger in het Unicef-opvangcentrum voor vluchtelingen in Athene, waar het idee voor 'De bijenhouder van Aleppo' geboren werd.

'Dit is een roman van internationale betekenis. Sterk uitdagend, hij blijft je bij en opent je ogen.' – Heather Morris, auteur van 'De tattoeëerder van Auschwitz'

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Bijenhouder van Aleppo
Recensie door: Erna Nederveen

Een indrukwekkend boek.
Een realistisch boek wat de situatie van vluchtelingen goed neerzet. Hoe de situatie in hun eigen land is en hoe moeilijk de keuze is om toch te vluchten.
Ook de reis zelf en wat dat met hen doet wordt goed neergezet. Heel goed om je in te kunnen leven in de mensen die ook hier komen wonen uit een onveilig land.