Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De engelen van Elisabeth

Florijn, Els


Dit product bevindt zich in:

Romans Literatuur en Vertellingen

Prijs: € 21,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023960225
Auteur(s) : Florijn, Els
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Thema : Moderne en hedendaagse fictie
Historische fictie
Verhalend thema: dood, rouw, verlies
Psychiatrie
Nederland
Ca. 1890 tot ca. 1899
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Oktober 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 252
Afmetingen : 215 x 134 x 25 mm
Gewicht : 365 gram
Beschrijving

In 'De engelen van Elisabeth' geeft Els Florijn een inkijkje in de harde en ongenadige wereld binnen de muren van een gesticht, waar hoofdpersoon Elisabeth de Lange tegen wil en dank leert te overleven.

Dordrecht, 1890. Elisabeth de Lange, drieëntwintig jaar oud, wordt verdacht van de moord op twee van haar kinderen. Bij gebrek aan bewijs wordt ze krankzinnig verklaard, en ze komt in een gesticht terecht. Ze klampt zich vast aan de hoop haar zoontje Jan nog een keer te mogen vasthouden. Voor wat er daarna zal gebeuren, sluit ze haar ogen - tot dat niet langer kan.

Een aangrijpende historische roman over een jonge vrouw die in een gesticht belandt op verdenking van de moord op twee van haar kinderen.

Een eerbetoon aan onderdrukte vrouwen.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
De engelen van Elisabeth
Recensie door: Karin

Wat een aangrijpend verhaal heeft Els Florijn geschreven! Ze heeft weer een verhaal geschreven dat onder je huid kruipt. Ik geniet elke keer weer van haar fijnzinnige schrijfstijl, hoe ze de gedachten en gevoelens van de hoofdpersoon zo weet over te brengen dat je bijna ervaart waar de hoofdpersoon doorheen gaat. Ook vind ik het mooi dat haar leven afwisselend, per hoofdstuk, wordt geschreven in de tegenwoordige tijd en in het verleden. Deze roman moet je gelezen hebben, als is het alleen al om meer te weten te komen over de schrijnende wereld van de psychiatrie aan het einde van de negentiende eeuw, hoe vrouwen onderdrukt werden, zich maar moesten overleveren aan het systeem....