Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Niets ontgaat ons

Reitsma, Janke


Dit product bevindt zich in:

Romans Overige Romans

Prijs: € 22,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(2 beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023960768
Auteur(s) : Reitsma, Janke
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Oktober 2021
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 271
Afmetingen : 216 x 136 x 25 mm
Gewicht : 376 gram
Beschrijving

Een beklemmende en bevrijdende roman over een ontwricht gezin tegen het decor van het verraderlijk mooie Waddengebied.

Niets ontgaat ons van Janke Reitsma is een overrompelend gezinsdrama dat zich afspeelt aan de waddenkust. Koen leidt samen met zijn ouders een geïsoleerd bestaan. Als zijn moeder zwanger raakt en met haar medicijnen stopt, keren haar psychische klachten terug. Aukje wordt geboren met een ernstige chromosoomafwijking, waardoor ze niet lang te leven heeft. Terwijl zijn vader op de achtergrond raakt, besluit Koen de zorg voor zijn zusje op zich te nemen. Een verantwoordelijkheid die zo ver voert dat hij besluit Aukje naar het wad te brengen, de plek die hij als het paradijs op aarde beschouwt en waarvan hij vindt dat ze die één keer moet zien.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordelingen
Niets ontgaat ons
Recensie door: Karin

Na het lezen van de laatste bladzijde moest ik echt even bijkomen. Wat een bijzonder en mooi verhaal heeft Janke geschreven! Een 'eenvoudig' verhaal, maar zo overtuigend neergezet. Vanaf de eerste bladzijde word je meegezogen in het verhaal van Koen; een stille, gevoelige tiener. Al vanaf het begin voel je een bepaalde spanning. Naarmate het verhaal vordert, ervaar je dat het menens is. Koen is op een missie en niets en niemand kan hem stoppen. De auteur heeft dit heel knap in het verhaal verwerkt. Dit komt door wat er gezegd wordt, maar ook door de manier waarop het verhaal geschreven is. Door de manier van vertellen, word je echt onderdeel van het verhaal. Op zo'n manier kunnen vertellen, raakt mij. Een nieuwe Nederlandse auteur waar ik zeker meer van wil lezen!

Niets ontgaat ons
Recensie door: Erna Nederveen

Wat een prachtig boek! Echt indrukwekkend geschreven. Het is een heel triest verhaal, maar zo invoelend geschreven, echt knap! Het verhaal laat je niet los