Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Zonder ons geen nieuwe dag

Goedbloed, Liesbeth


Dit product bevindt zich in:

Romans Literatuur en Vertellingen

Prijs: € 22,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023961468
Auteur(s) : Goedbloed, Liesbeth
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Oktober 2022
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 247
Afmetingen : 254 x 160 x 28 mm
Gewicht : 434 gram
Beschrijving

In Zonder ons geen nieuwe dag van Liesbeth Goedbloed dwaalt Raaf samen met zijn duif door Rotterdam. Zijn moeder is nog maar net overleden en nu hij is wanhopig op zoek naar zijn vader, die een tijdje geleden is vertrokken en alleen een nietszeggend briefje heeft achtergelaten.

Onderweg verzinkt Raaf in gedachten, over toen zijn moeder nog leefde en zijn vader nog thuis was, en heeft hij oog voor alles wat hij op zijn tocht tegenkomt. Samen met zijn vriendinnetje Jana belandt hij op het schip van een vriend, maar daar wordt de sfeer langzaam grimmiger.

In Zonder ons geen nieuwe dag smelt de onschuld van Raaf samen met het ruwe, nachtelijke leven in de haven van Rotterdam.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Zonder ons geen nieuwe dag
Recensie door: Karin

'Zonder ons geen nieuwe dag' is een rauw, intens, mooi geschreven verhaal. Bijna poëtisch soms. Ik moest er even inkomen, omdat het verhaal van Raaf niet chronologisch is geschreven. De hoofdstukken zijn kort, soms maar één pagina. Ik ervaarde dit niet als een probleem. Elk hoofdstuk is een puzzelstukje. Langzaam maar zeker kom je alles te weten. Dit is GEEN christelijke roman. Het geloof speelt een minimale rol in het verhaal. Meer in de zin van zingeving en verlatenheid. De auteur schuwt bepaald taalgebruik niet. Het is deels te verklaren vanwege het verhaal. Het speelt zich af in Rotterdam en de rasechte Rotterdammer kan zich nog wel eens heel stevig uitdrukken; het past bij de volksmentaliteit. Toch viel mij het woordgebruik wel tegen. Misschien ook wel, omdat ik dit niet had verwacht en er ook niet over wordt gesproken in recensies die ik heb gelezen. Wat betreft vertelstijl is het een indrukwekkend verhaal. Aan de lezer de keuze welke afweging je maakt.