Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Lysbeth

Medema, Marlies


Dit product bevindt zich in:

Romans Literatuur en Vertellingen

Prijs: € 23,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023961581
Auteur(s) : Medema, Marlies
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : April 2023
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 351
Afmetingen : 215 x 135 x 32 mm
Gewicht : 477 gram
Beschrijving

In Lysbeth van Marlies Medema raakt Lysbeth, een rijke Amsterdamse koopmansvrouw, tegen haar wil verzeild in een politiek conflict. Het verscheurt haar en dreigt haar familie uiteen te drijven. Haar man, Rem, is een belangrijke remonstrantenleider, terwijl haar broer Jan die haar heeft grootgebracht fel contraremonstrant is.

Als honderd jonge contraremonstranten hun huis overvallen, dreigt Lysbeth alles te verliezen. Ze zint op wraak om de machthebbers het zwijgen op te leggen. Maar als het stadsbestuur haar man wil oppakken voor hoogverraad, moet ze vechten voor haar leven.

Boektrailer. Achtergrondinformatie.

Lysbeth is gebaseerd op grondige research en geschreven op basis van ware gebeurtenissen uit het leven van Lysbeth Philipsdr. de Bisschop (1566-1652).

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Lysbeth
Recensie door: Karin

De debuutroman van Marlies Medema - Papieren paradijs - heb ik met veel plezier en aandacht gelezen. Ik was dan ook erg benieuwd naar haar nieuwe boek! Lysbeth is een prachtige roman over een strijdbare vrouw in een roerige politieke tijd. Het verhaal neemt je al vanaf het begin mee op reis in het leven van Lysbeth en haar gezin. Door het lezen van dit verhaal beleef je van dichtbij het dagelijkse leven van de mensen, welgesteld en arm, in het Amsterdam van die tijd. Ik houd van historische romans, van verhalen die echt gebeurd zijn en deze roman heeft weer een stukje van de geschiedenissluier opgelicht voor mij. Ik heb geleerd en gehoord van de Spaanse bezetting, het vredesbestand en de Bestandstwisten (de conflicten tussen de contraremonstranten en remonstranten), maar was alweer een hoop vergeten. Door dit verhaal wordt een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis uitgelicht en verhelderd. Lees deze roman!