Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bij mij ben je veilig

Cameron, Sharon


Dit product bevindt zich in:

Romans Overige Romans

Prijs: € 20,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789026623516
Auteur(s) : Cameron, Sharon
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Thema : Historische fictie
Waargebeurde oorlogsverhalen en gevechtsverhalen
Tweede Wereldoorlog fictie
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Juni 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 399
Afmetingen : 215 x 140 x 30 mm
Gewicht : 468 gram
Beschrijving

'Bij mij ben je veilig' van Sharon Cameron is een historische roman over een jong meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog dertien joden op zolder verborgen hield.

'Bij mij ben je veilig' van Sharon Cameron is het waargebeurde verhaal van de jonge Stefania Podgórska, die tijdens de Tweede Wereldoorlog dertien joden op zolder verborgen hield, onder de ogen van de nazi's.

Het is 1943, en Stefania werkt bij de joodse familie Diamant in hun winkeltje. Als de nazi's de stad binnenvallen verandert alles. De joodse familie moet in het getto gaan wonen, en Stefania blijft achter in het huis van de familie Diamant. Er kloppen joden bij haar aan om onder te duiken, en Stefania doet er alles aan om hen verborgen te houden en van voedsel te voorzien. En dan, op een kwade dag, wordt er op de deur geklopt. De nazi's confisqueren het huis en er komen Duitse verpleegsters in het onderste deel van het huis wonen... Een krachtig, hoopvol en ontroerend verhaal over een jonge vrouw die bovenmenselijke moed toont.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Bij mij ben je veilig
Recensie door: Erna Nederveen

Een prachtig boek! Een waargebeurd verhaal wat diepe indruk maakt. Een jonge vrouw verbergt in de tweede wereldoorlog in Polen 13 joden op zolder. Ook worden er in huis nog 2 Duitse verpleegsters ondergebracht. Kortom niet voor te stellen dat dit goed is gegaan tot het eind van de oorlog. Ook de vertelstijl vind ik erg goed. Het verhaal wordt vrij nuchter, met af en toe een beetje humor, verteld. Een aanrader!