Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Algerije trilogie set 3

Musser, E.

Prijs: € 30,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789029725552
Auteur(s) : Musser, E.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Thema : Historische romantiek
Vertaalde fictie
20e eeuw, ca. 1900 tot ca. 1999
Met betrekking tot christenen en christelijke groepen
Uitgever : Voorhoeve
Verschenen : Juni 2016
Druk : 1
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 216 x 142 x 112 mm
Gewicht : 1848 gram
Beschrijving

Een pakket van 3 titels van Elizabeth Musser, bestaat uit:

'Twee werelden':
De historische roman 'Twee werelden' van Elizabeth Musser is het eerste deel in haar serie over de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog.

Frankrijk, 1961. Gabriëlle Madison, de dochter van een naar Senegal uitgezonden zendingsechtpaar, komt voor het volgen van een zomercursus naar Frankrijk en wordt verliefd op docent David Hoffman. David is een jood, die als enige van zijn familie de vernietigingskampen heeft overleefd. Hij kan niet vergeten, en al helemaal niet vergeven, wat hem is aangedaan. Gabriëlle raakt in gewetensnood door haar gevoelens voor deze cynische jongeman. Buiten haar medeweten betrekt hij haar bij zijn activiteiten die verband houden met de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog. Al Gabriëlles opvattingen over geloof en vergeving lijken niet meer te kloppen. Ver van huis en gevangen in een gevaarlijk web van intriges beseft ze dat ze nog heel veel moet leren.
'Twee werelden' verscheen eerder onder de titel 'Beladen verleden'.

'Twee testamenten':
De historische roman 'Twee testamenten' van Elizabeth Musser is het tweede deel in haar serie over de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog.

Algerije, 1962. Het staakt-het-vuren in de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog gaat in. Anne-Marie Duchemin moet een man achterlaten die rondspookt in haar herinneringen, en een ander die haar in haar dromen bezoekt. Ze vlucht naar Zuid-Frankrijk om aan de toenemende terreur en het bloedige geweld in Algerije te ontkomen. In het dorp Castelnau raakt ze bevriend met Gabriëlle Madison, een jonge Amerikaanse studente. Die stimuleert haar om in het plaatselijke weeshuis mee te helpen aan de opvang van kinderen die door de oorlog dakloos zijn geworden. Als Anne-Marie zich in dit nieuwe werk stort, stuit ze op informatie die haar tot in het diepst schokt. Ze kan niet overzien wat voor haar ligt; ze moet zich overgeven aan Iemand die groter is dan al haar angsten.

Het verhaal gaat verder met de roman 'Twee bestemmingen':
De historische roman 'Twee bestemmingen' van Elizabeth Musser is het derde en laatste deel in haar serie over de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog. Eerder verschenen 'Twee werelden' en 'Twee testamenten'.

Frankrijk, 1994. Ophélie Duchemin, docente Franse literatuur, geeft onderdak aan de jonge Algerijnse studente Rislène. Thuis heeft Rislène het moeilijk omdat zij gekozen heeft voor het christelijk geloof. Nadat zij is teruggekeerd naar haar ouders, vergezelt Rislène haar familie naar Algerije om haar zieke grootmoeder te bezoeken. Het land verkeert in een bloedige burgeroorlog en Rislène belandt in een uitzichtloze situatie met maar weinig hoop op ontsnapping. In de binnenstad van Montpellier zet de dakloze Ceb zich volledig in om zijn medezwervers zo goed mogelijk te helpen. Als hij op een dag Ophélie ontmoet, komt zijn tragische verleden - waarvoor hij juist op de vlucht is - weer boven.

Velden met een * zijn verplicht