Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Olifantenmeisje

Wiseman, Ellen Marie


Dit product bevindt zich in:

Romans Overige Romans

Olifantenmeisje
Je bespaart 0%
Aanbieding: € 21,99
Prijs: € 21,99Je bespaart 0%
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(2 beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789029728065
Auteur(s) : Wiseman, Ellen Marie
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Thema : Historische fictie
Vertaalde fictie
Met betrekking tot christenen en christelijke groepen
Uitgever : Voorhoeve
Verschenen : September 2018
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 384
Afmetingen : 215 x 140 x 31 mm
Gewicht : 503 gram
Beschrijving

'Olifantenmeisje' van Ellen Marie Wiseman vertelt het verhaal van Lily, die in de jaren '30 op tienjarige leeftijd aan het circus verkocht wordt.

Op een zomeravond in 1931 mag de tienjarige Lily Blackwood voor het eerst naar buiten. Haar moeder neemt haar mee naar het circus. Maar wat Lily niet weet, is dat ze nooit meer thuis zal komen. Meer dan twintig jaar later erft de jonge Julia Blackwood het huis van haar ouders. Voor het eerst komt ze op de zolder, waar ze mysterieuze foto's aantreft van een albino circusmeisje. Ze begint te vermoeden dat haar ouders een donker geheim hadden.

Ellen Marie Wiseman schrijft indringende historische romans, waarin ze graag een nieuw licht werpt op de geschiedenis. Eerder schreef ze 'De pruimenboom', 'Wat ze achterliet' en 'De brekerjongens'.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordelingen
Olifantenmeisje
Recensie door: Karin

(Weer) een mooi verhaal van Ellen Marie Wiseman!
Ze verweeft historische feiten met fictie....dat maakt dat haar verhalen zo interessant zijn om te lezen. Ook geniet ik van haar schrijfstijl.
Het verhaal van Lilly, het albino meisje dat verkocht werd aan het circus, wordt prachtig verteld. Het krijgt ook meer nadruk dat het verhaal van Julia en pakt ook eigenlijk meer dan het verhaal van Julia. Het verhaal van Julia heeft eigenlijk teveel vaart in vergelijking met het verhaal van Lilly. De zoektocht van Julia loopt wel heel snel ten einde, terwijl het verhaal van Lilly rustig uitgewerkt wordt. Dat is jammer.
Al met al toch een boek dat de moeite waard is om te lezen!

Het olifantenmeisje
Recensie door: Eveline

Lily Blackwood is een albinomeisje van 10 jaar. Ze wordt op de zolder van haar ouderlijk huis uit het zicht gehouden en mag niet naar buiten. Haar moeder neemt haar mee naar een rondtrekkend circus en verkoopt haar aan de baas van de nevenshow. Lily wordt door de jaren heen herhaaldelijk geslagen. Ze heeft een gave om met dieren te werken en trouwt met Cole, een oppasser van de olifanten. Dik twintig jaar later erft Julia Blackwood het huis en stoeterij van haar overleden ouders. Als het oude huis doorzoek en op de verborgen zolder stuit, blijkt dat haar ouders een geheim voor haar hadden.
Ellen Wiseman kan zo goed een verhaal beschrijven, zelf het plot is zeer verrassend. Ik heb van dit verhaal genoten!