Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De verborgen kinderen

Byler Younts, Elizabeth


Dit product bevindt zich in:

Romans Overige Romans

Prijs: € 22,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789029729703
Auteur(s) : Byler Younts, Elizabeth
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Thema : Historische fictie
Moderne en hedendaagse fictie
Romantiek: bevat geen expliciet materiaal
Verhalend thema: coming of age
Verenigde Staten van Amerika, VS
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Verschenen : Augustus 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 384
Afmetingen : 215 x 140 x 33 mm
Gewicht : 503 gram
Beschrijving

Elizabeth Byler Younts schetst in 'De verborgen kinderen' een aangrijpend beeld van de psychiatrie in Pennsylvania, 1937. De veertienjarige Brighton kent alleen het leven binnen de grauwe muren van gesticht Riverside. Hier wordt ze opgevoed en onderwezen door verpleegster Joann. Brighton weet niet dat Joann geheimen bewaart die een sleutel vormen tot haar verborgen verleden. Een verleden dat Brighton vasthoudt in het sombere Riverside.

Brightons enige vriend en lotgenoot is de albinojongen Angel. Samen besluiten ze te ontsnappen. Maar weglopen is één ding, voorbereid zijn op de buitenwereld is iets heel anders. Zonder geboorteakte en geld zijn ze overgeleverd aan de genade van vreemdelingen, die niet altijd het beste met hen voor hebben...

'De verborgen kinderen' is een hartverscheurende historische roman over de kracht van vriendschap en de schoonheid die schuilt in de grote en bedreigende buitenwereld.

''De verborgen kinderen' fascineert van begin tot eind.' -Susan Meissner, auteur van o.a. 'Het laatste jaar van de oorlog'

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
De verloren kinderen
Recensie door: Eveline aan de Wiel

Wauw, wat een bijzonder mooi verhaal. Ik heb echt genoten van dit boek! De hoofdpersoon 'Brighton' wordt zo geloofwaardig neergezet dat je niet anders kan dan doorlezen. Wat zij en haar lotgenoot, een albino jongen, Angel moeten meemaken als ze in het gesticht Riverside verblijven en ook later als ze ontsnappen tart elke beschrijving. En toch doet de auteur dit en neemt je mee in het verhaal Brighton en Angel. Wat ik erg knap vond is dat de auteur je zo'n 2 derde van het boek mee terug neemt naar het verleden, de jaren 40 van de vorige eeuw, wat ik heel prettig vond om zo te lezen. Prachtig verhaal, een Lynn Austin en Dineke Epping waard qua schrijfstijl en verhaallijn!