Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Een tijd om nooit te vergeten

Robson, Jennifer


Dit product bevindt zich in:

Romans Overige Romans

Prijs: € 19,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789029730242
Auteur(s) : Robson, Jennifer
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Thema : Historische romantiek
Tweede Wereldoorlog fictie
Romantiek: bevat geen expliciet materiaal
Historische fictie
Verenigd Koninkrijk, Groot-Brittannië
20e eeuw, ca. 1900 tot ca. 1999
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Verschenen : December 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 383
Afmetingen : 215 x 140 x 31 mm
Gewicht : 495 gram
Beschrijving

'Een tijd om nooit te vergeten' van Jennifer Robson biedt een uniek en aangrijpend inkijkje in het atelier waar de beroemde bruidsjapon van prinses Elizabeth werd gemaakt.

In de roerige tijden vlak na de Tweede Wereldoorlog worden borduursters Ann Hughes en Miriam Dassin uitgekozen voor een bijzondere opdracht: het maken van de bruidsjapon van prinses Elizabeth. Voor hen een kans om toe te werken naar een betere toekomst. Meer dan een halve eeuw later stuit Anns kleindochter op een paar geborduurde bloemen in de spullen van haar overleden grootmoeder. Als ze ontdekt dat het dezelfde bloemen zijn als die op de bruidsjapon van koningin Elizabeth, gaat ze op onderzoek uit.

Jennifer Robson introduceert drie onvergetelijke heldinnen, die met elkaar verbonden zijn door gedeelde pijn, vriendschap en de transformerende kracht van liefde.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Betoverend mooi
Recensie door: Wineke

Wat een ontroerende en prachtig geschreven droom van een boek. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal geeft het een zeer beeldend en gedetailleerd historisch inkijkje in een fascinerende wereld van de tijd net na de Tweede Wereldoorlog. Twee naaisters, twee vriendinnen, elk met een eigen achtergrond en hun eigen persoonlijke bagage, uitgekozen voor het borduren van de bruidsjurk van prinses Elizabeth van Engeland. Dat de fictie is doorweven met echte mensen, o.a. de ontwerper Christian Dior en zijn zus Catherine (die samen met Miriam Dassin in het Franse verzet heeft gezeten), Norman Hartnell en de bijbehorende modehuizen maakt het geheel nóg meer betoverend. Ik heb tijdens het lezen regelmatig de foto's opgezocht van de tekeningen van het ontwerp en de jurk zelf om het letterlijk voor me te zien. Ik had eigenlijk nooit eerder goed naar de jurk gekeken. Tegen het emotionele einde, waar alle draden prachtig bijeen komen kreeg ik letterlijk de tranen in mijn ogen.Dit boek was een waar genot om te lezen!Het enige puntje van kritiek vind ik de te zoete omslag van het boek. Het is zo doorsnee en weinigzeggend voor de inhoud van het verhaal. De originele Engelse omslag dekt de lading toch beter. Gelukkig zat er een sticker met 'Voor fans van The Crown' op het boek geplakt, ik weet niet of ik het anders zo op de omslag had uitgekozen in de winkel. En dan had ik een schitterend verhaal gemist.