Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Papieren paradijs

Het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die in 1845 emigreerde naar exotisch Suriname.

Medema, Marlies


Dit product bevindt zich in:

Romans Overige Romans

Prijs: € 21,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(4 beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789029730679
Auteur(s) : Medema, Marlies
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Thema : Historische fictie
Romantiek: bevat geen expliciet materiaal
Historische romantiek

Met betrekking tot christenen en christelijke groepen
Vroeg 19e eeuw ca. 1800 tot ca. 1850
Nederland
Uitgever : KokBoekencentrum
Verschenen : Maart 2021
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 397
Afmetingen : 214 x 135 x 34 mm
Gewicht : 497 gram
Beschrijving

In dit indrukwekkende debuut vertelt Marlies Medema het indringende verhaal van een sterke vrouw die onder de meest moeilijke omstandigheden moet overleven en toch haar eigen waarden behoudt.

Bekijk hier de boektrailer.

'Papieren paradijs' van Marlies Medema vertelt het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die niet naar Suriname wil emigreren. Maar toch drijven de ambities van haar man, dominee Arend van den Brandhof, haar in 1845 de oceaan over. Hij gelooft dat het leven in Suriname beter is dan in Nederland, dat op dat moment zo goed als failliet is. In Suriname wil hij een plantage stichten, waar boeren op een eerlijke manier producten kunnen verbouwen voor de rest van de bevolking. Anna houdt van hun leven in Nederland en wil niet weg. Maar na jaren van voorbereiding en echtelijke ruzies is de emigratie uiteindelijk toch een feit.

Wanneer Anna en Arend met hun gezin en een paar honderd boeren in Suriname aankomen, wacht hun een grote teleurstelling. Het land van belofte blijkt een onherbergzame jungle. Hoe moet Anna hier een goed leven opbouwen voor haar gezin en zichzelf?

'Een prachtige, zintuiglijke roman over een onbekend stukje geschiedenis.' - Corien Oranje

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordelingen
papieren paradijs
Recensie door: ryanne

Wat een prachtig boek. Een onbekend stukje geschiedenis wat op een zeer boeiende manier geschreven is. Je word meegevoerd in de tijd, en de gedachten en gevoelens zijn zó echt overgebracht. Het voelde soms of ik er zelf bij was. Zeker een aanrader om te lezen.

Papieren paradijs
Recensie door: Eveline

Wat een mooi, ingeleefd en gevoelige roman over het leven van een domineesvrouw Anna. Het leven wat zij met haar man leeft gaat zeker niet over rozen maar is aaneenschakeling van rampspoed afgewisseld met glimpjes van geluk. Een prachtig geschreven debuut van Marlies Medema. Het leest als een trein en dus kan ik dit boek van harte aanbevelen!

Papieren paradijs
Recensie door: Karin

Marlies Medema heeft een indrukwekkend debuut geschreven! Al vanaf de eerste bladzijde word je meegezogen in het verhaal. Het is invoelend geschreven, boeiend en aangrijpend! Een stukje geschiedenis, voor mij onbekend, komt tot leven. Een must-read!

Papieren paradijs
Recensie door: Erna Nederveen

Wat een prachtig geschreven boek! Het is net of je het zelf mee beleeft. Knap geschreven verhaal over een stukje geschiedenis wat voor mij onbekend was.