Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Hoop is een kleine vogel

Finkbeiner, Susie


Dit product bevindt zich in:

Romans Overige Romans

Prijs: € 21,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789029732369
Auteur(s) : Finkbeiner, Susie
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Verschenen : April 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 367
Afmetingen : 215 x 140 x 30 mm
Gewicht : 460 gram
Beschrijving

'Hoop is een kleine vogel' van Susie Finkbeiner is een aangrijpende roman over wat het betekent om familie te zijn, geschreven vanuit het perspectief van de vader, de moeder en de zus van Mindy, die is geadopteerd uit Vietnam. Over de emotionele rollercoaster van een adoptie uit een door oorlog geteisterd land, over de wens je kind te beschermen en het tegelijkertijd los te laten, en over de liefde van familie die veel verder gaat dan een bloedband.

Het verhaal omspant vier decennia, beginnend bij de adoptie in 1975 en eindigend in 2013, wanneer Mindy terugkeert naar Vietnam om haar biologische moeder te zoeken.

'De romans van Susie Finkbeiner mag je niet missen!' - Lynn Austin

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Hoop is een kleine vogel
Recensie door: Karin

Wat een prachtige boek! Susie Finkbeiner is één van mijn favoriete schrijvers geworden. Het geloof wordt op een fijne en subtiele manier door het verhaal heen geweven. Ik vind haar schrijfstijl heel prettig. Ook al lees je het verhaal vanuit drie personages en tijdsbeelden, ik ervaar dit niet als storend. De personages worden goed neergezet. Je voelt de emoties van vader Bruce, moeder Linda en Mindy's zus Sonny en dit zorgt ervoor dat je het verhaal wordt ingezogen.Het verhaal kabbelt voor je gevoel rustig door, er gebeuren geen hele spannende dingen, maar toch voel je mee met de hoofdpersonen en geeft het verhaal je genoeg stof tot nadenken! Susie laat de kwetsbare kant van adoptie zien: het stille trauma dat deze kinderen met zich meedragen. De roman geeft een goed beeld van de verschillende fases van adoptie. Jammer dat het verhaal van Mindy stopt na haar vertrek naar Vietnam. Het zou mooi zijn om te weten hoe haar zoektocht naar haar familie is verlopen...