Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Het kersenspoor

Steele, Sarah


Dit product bevindt zich in:

Romans Overige Romans

Prijs: € 21,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789029732680
Auteur(s) : Steele, Sarah
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Verschenen : April 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 400
Afmetingen : 215 x 141 x 30 mm
Gewicht : 450 gram
Beschrijving

In 'Het kersenspoor' van Sarah Steele redt een dappere schooljuf tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven van talloze Joodse kinderen. De kersenboomgaard waar zij woont vormt het middelpunt van wat de 'kersenroute' genoemd wordt. Via deze route worden de kinderen naar het niet-bezette deel van Frankrijk gesmokkeld. Maar de missie wordt steeds gevaarlijker...

Ruim zeventig jaar later vindt een jonge vrouw een brief van haar overleden grootmoeder, waarna ze op onderzoek uit gaat. Hoe is het afgelopen met de dappere vrouw die zo veel kinderen wist te redden, maar die uiteindelijk zelf ook moest vluchten?

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Het kersenspoor
Recensie door: Karin

Deze (debuut)roman kwam wel binnen! Het is een aangrijpend en ontroerend verhaal. In dit boek wisselen twee verhaallijnen elkaar af. Het verhaal start in het heden met Hannah, de eerste verhaallijn, en wordt afgewisseld met het verhaal van Lucie en speelt zich af in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan het einde van het boek worden deze verhaallijnen op een prachtige manier verweven tot een geheel, waardoor de puzzel wordt opgelost en duidelijk wordt welke rol de oma van Hannah had in de oorlog. De personages worden goed neergezet. Als je eenmaal in het verhaal begint, wil je het niet wegleggen! Het is een fictief verhaal gebaseerd op waargebeurde verhalen. Een mooi stukje geschiedenis.