Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Sidney Chambers en de schaduw van de doo

Runcie, James


Dit product bevindt zich in:

Romans Spanning en Thrillers

Prijs: € 22,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789029732987
Auteur(s) : Runcie, James
Taal : Nederlands
Onderwerp : Detective
Reeks : Grantchester (1)
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Verschenen : Juni 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 366
Afmetingen : 214 x 141 x 29 mm
Gewicht : 454 gram
Beschrijving

'Sidney Chambers en de schaduw van de dood' van James Runcie is het eerste deel in de reeks waarop de populaire BBC-serie Grantchester is gebaseerd.

Het zijn de jaren vijftig in het lieflijke dorpje Grantchester. De sympathieke predikant Sydney Chambers staat bij nacht en ontij klaar voor iedereen die zijn hulp nodig heeft, ook al gaat hij daarbij soms aan zichzelf voorbij. In zijn vrije tijd helpt hij zijn vriend, inspecteur Geordie Keating, bij het oplossen van moordzaken.

Als predikant heeft Sidney namelijk een belangrijk voordeel ten opzichte van zijn kameraad bij de recherche: toegang tot de huizen en harten van de inwoners van Grantchester. Mensen hebben de neiging om dingen aan hem op te biechten. En al zit de doorgewinterde inspecteur Keating niet altijd te wachten op de heldere inzichten van dominee Chambers, langzaam maar zeker wordt zijn gezelschap toch onmisbaar.

In dit eerste deel krijgen de heren te maken een vermeende zelfmoord, gestolen juwelen, een gevaarlijke kunstvervalsing en diverse onverklaarbare sterfgevallen...

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Sidney Chambers en de schaduw van de dood
Recensie door: Karin

Een cosy crime roman over een Britse predikant die bijklust als detective. De roman ademt de sfeer van de jaren '50 en is gemoedelijk geschreven. Het boek bestaat uit korte verhalen en leest daardoor vlot weg. Het is geen bloedstollende spanning, maar bij elk verhaal rijst toch de vraag: Wie heeft het gedaan?