Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De prijs van een kind

Midden in de crisisjaren verkoopt een moeder haar twee kinderen.

McMorris, Kristina


Dit product bevindt zich in:

Romans Overige Romans

Prijs: € 21,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789029735605
Auteur(s) : McMorris, Kristina
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Verschenen : September 2023
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 366
Afmetingen : 215 x 140 x 30 mm
Gewicht : 460 gram
Beschrijving

In De prijs van een kind schrijft Kristina McMorris geïnspireerd door een oude foto een roman over twee mensen die zich vasthouden aan hun waarden in een harde wereld.

Het is 1931, midden in de crisisjaren. Verslaggever Ellis Reed maakt in zijn vrije tijd een schokkende foto van twee jongetjes die aan het spelen zijn naast een bord met de tekst 'Twee kinderen te koop'.

Redactie-assistente Lillian Palmer legt de foto voor aan hun chef en plotseling staat Ellis aan de vooravond van zijn grote doorbraak. Maar hij heeft geen idee van de gevolgen van zijn verhaal.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
De prijs van een kind
Recensie door: Karin

De reden dat ik deze roman wilde lezen, was niet omdat dit boek een internationale bestseller is, maar omdat het verhaal mij aansprak. Bovendien houd ik van historische romans! De prijs van een kind is een vlot geschreven verhaal. Een verhaal met diepgang, mede vanwege de diverse verhaallijnen. Het perspectief van waaruit het verhaal is geschreven, is origineel. Het verhaal lees je vanuit het perspectief van een verslaggever en een redactie-assistent. Het kostte mij wel moeite om in het verhaal te komen. Dit kwam mede vanwege het perspectief van waaruit het verhaal wordt verteld en zich ontvouwt, maar ook omdat ik de vertelstijl van de schrijfster niet goed kon pakken. Het verhaal werd voor mijn gevoel, zeker in het begin, teveel als een verslag en van een afstand verteld. Ondanks het prachtige thema van deze roman, raakte het mij minder dan ik had vernacht.Dit kan ook komen omdat ik daarvoor een aangrijpende roman had gelezen die mij echt geraakt heeft en die ik ook snel gelezen had. Een roman met een hele andere vertelstijl en vertelperspectief. Misschien lukte het mij daardoor niet om te focussen op dit verhaal. Door het lezen van dit verhaal krijg je nel een goed beeld van het leven in die tijd. Het speelt zich af in de crisisjaren in de VS. In deze moeilijke jaren moest menig Amerikaan worstelen om rond te komen en werden er zelfs kinderen verkocht vanwege deze moeilijke omstandigheden.