Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De typiste

Haar werk voor de Joodse Raad stelt haar voor een onmogelijke keuze.

Kamp, Lody van de


Dit product bevindt zich in:

Romans Overige Romans

Prijs: € 20,-
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789029736381
Auteur(s) : Kamp, Lody van de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Verschenen : Februari 2024
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 224
Afmetingen : 215 x 135 x 21 mm
Gewicht : 303 gram
Beschrijving

Lody van de Kamp brengt in 'De typiste' het leven van gewone mensen in oorlogstijd heel erg dichtbij.

De Joodse Lien de Vries is weduwe en moeder van twee kinderen. In oorlogstijd vindt ze een kantoorbaan bij de Joodse Raad in Amsterdam. Dagelijkst typt Lien berichten voor het Joodsche Weekblad, waarin maatregelen van de Duitse bezetter worden bekendgemaakt aan de Joden.

Vanaf haar eerste werkdag slaat de twijfel toe. Kan ze voor de vijand blijven werken om haar kinderen te onderhouden en hun veiligheid te garanderen, terwijl ze weet welk vreselijk lot haar gemeenschap te wachten staat?

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
De typiste
Recensie door: Karin

Dit verhaal gaat over een hartverscheurend dilemma: kies je voor je principes of kies je voor je familie? Lody brengt Lien, de hoofdpersoon, echt tot leven. Voor welke keuzes mensen komen te staan, hoe het leven in oorlogstijd was voor de gewone mensen. Het verhaal pakt je, komt heel dichtbij. De twijfel die Lien heeft, voel je door het hele boek heen. Haar angsten en gevoelens zijn herkenbaar, begrijpelijk en menselijk. Je kunt je goed in haar verplaatsen. Door het lezen van dit boek werd ik weer stilgezet hoe dankbaar we mogen zijn dat we in een land leven waar geen oorlog is en besefte ik nog meer onder welke angst en onzekerheid de Joodse bevolking geleefd moeten hebben in die periode.... Het einde is wat abrupt. Ik had dit niet zien aankomen. Het voelt niet echt als af, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat het fijner was geweest als het verhaal 'positief' was geëindigd.