Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Fundament van het christendom

De leer van de apostelen en het leven van de eerste christenen.

Harinck, ds. C.

Prijs: € 24,90
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789033132810
Auteur(s) : Harinck, ds. C.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Den Hertog
Verschenen : Maart 2024
Conditie : Nieuw
Pagina's : 270
Beschrijving

De leer van de apostelen en het leven van de eerste christenen.

Door kerkelijke onenigheid is veel van het oorspronkelijke christendom verloren gegaan. Er kunnen veel menselijke opvattingen de kerk binnensluipen. Daarom moeten we ons steeds weer laten corrigeren door de Schrift en het oorspronkelijke christendom. Ds. Harinck neemt de lezer mee naar de bron: de Schrift, de apostelen, de apostolische vaders en de kerkvaders. Lijken we in leer en leven nog op de kerk van het eerste uur?

Nu het christendom aan het verdwijnen is in Europa, is het leerzaam om na te gaan hoe de gelovigen van de eerste eeuwen als minderheid in een heidense wereld geleefd hebben.

Alle godsdiensten komen voort uit een zoektocht van de mens naar de onbekende God. Maar het christendom is het gevolg van Gods zoeken naar de mens. Deze verlossingsleer is voor velen een aanstoot. Is de man van Nazareth wel de Zoon van God? Is Hij de enige weg tot God? Zijn alle andere godsdiensten dan dwaalwegen? Deze vragen hebben ook de auteur veel beziggehouden. Dit boek is mede ontstaan uit zijn persoonlijke zoektocht naar de waarheid van het christendom.

Velden met een * zijn verplicht