Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nooit meer donker

Blom, Trudi

Prijs: € 6,95
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(2 beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789033611704
Auteur(s) : Blom, Trudi
Taal : Nederlands
Onderwerp : Streek- en familieromans
Uitgever : 't Gulden Boek (CBC)
Verschenen : Februari 2014
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 210 x 140 x 37 mm
Gewicht : 589 gram
Beschrijving

Het gezin van vader en moeder Oudshoorn is er een als vele andere. Maar de dingen gaan niet altijd zoals het zou moeten. Lize, de oudste, heeft het geloof vaarwel gezegd en woont met Marc buiten de stad. Ze heeft nog maar weinig contact met haar ouders, broers en zussen. Erik, die na haar komt, gaat nog wel trouw naar de kerk, maar neemt het met het geloof niet zo nauw. Zijn vrouw Anita maakt zich daarover zorgen. Joost kampt met zijn ziekte, waardoor hij zich steeds meer van de buitenwereld lijkt te isoleren. Toch hij heeft niet alles in de hand.
Irene is getrouwd met Sjaak. Maar is ze nu wel zo gelukkig? En dan is er Elsbeth, de jongste. Met haar kritische geest wil ze alles begrijpen en doorzoeken. Heeft hun kerk het bij het juiste eind? Hoe kun je weten wat de waarheid is?

Dit boek biedt een realistisch inkijkje in een doorsnee-reformatorisch gezin.

Trudi Blom (1965) is geboren in Gouda en woont ook in deze stad. Zij heeft diverse romans op haar naam staan, zoals de novelle 'Er niet meer zijn' (1996).

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordelingen
Nooit meer donker
Recensie door: Britt

Een niet erg realistisch boek. In dit boek wordt uitgegaan van een standaard reformatorisch gezin. Er worden veel problemen en zorgen beschreven. Maar wat vooral in dit boek gemist wordt is de rol en de taak van de ouders. Ouders worden passief beschreven. Terwijl juist ook ouders hun kinderen kunnen wijzen naar Jezus Christus, ouders kunnen bidden voor hun kinderen met zorgen. Dit stukje wordt erg gemist in de beschrijving van deze familie. Nogmaals geen realistisch boek. Ik hoop dat men niet denk dat het in een standaard refo gezin er zo aan toe gaat want dan is het maar een koude bedoening met weinig diepgang en liefde.

niet zo!

Ik lees ontzettend veel, ik zag dit boek en ben "gevallen" voor de prachtige kaft.
Nu ik het gelezen heb is dat ook het enige wat ik mooi vind aan het boek.
Erg langdradig, simpel en een vreemd open einde.
Ik heb het boek aan de "bieb" geschonken, misschien dat er dan nog mensen van kunnen genieten. Aan mij is het niet besteed in elk geval.