Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Oker

Elias, Robin

Prijs: € 15,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789033801518
Auteur(s) : Elias, Robin
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire fictie
Thema : Fictie: algemeen en literair
Uitgever : Ark Media
Verschenen : April 2018
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 199
Afmetingen : 219 x 147 x 22 mm
Gewicht : 423 gram
Beschrijving

Op weg terug naar ons appartement besluit ik nog even naar de supermarkt op Wilshire Boulevard te gaan. Ik loop langs de schappen met broodbeleg. Mijn kind is dood en mijn buik is leeg, dreunt het in mijn hoofd, maar ik doe alsof het goed met me gaat. Niets aan de hand. Ik. Doe. Boodschappen.

Een Nederlands echtpaar vertrekt met hun vierjarige dochtertje voor enkele maanden naar Californië. Het avontuur van zo'n langer verblijf in de nieuwe wereld, het plezier van rondreizen door afwisselende landschappen – het wordt overschaduwd door een verdriet dat zij in stilte samen met zich meedragen. Treffend beschrijft Oker hoe het gezin zijn plek vindt op vreemde bodem. In mooie zinnen wordt de lezer meegenomen in het Route 66-gevoel, maar ook in de pijn die hen onderweg vergezelt. Het eindeloze okergele landschap, de afwisseling van adembenemend mooie bergen en ontzagwekkend diepe kloven – dit alles vormt het ruige decor voor een verhaal over liefde die volhoudt onder zware omstandigheden. Waar zoveel schaduw is, moet sterk licht zijn.

Robin Elias is de auteursnaam van het schrijversduo David Onnekink en Martine Veldhuizen. Oker is hun verhaal, maar verwoord in een literaire vorm die ruimte laat voor verbeelding en verwondering. Een boek als het leven zelf: fascinerend, uitdagend, maar soms ook hartverscheurend.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Oker
Recensie door: Karin

'Oker', gebaseerd op de ervaringen van de auteurs, beschrijft treffend hoe een gezin wordt overschaduwd door een verdriet dat zij in stilte met zich meedragen: het overlijden van hun, te vroeg geboren, dochtertje Hannah. In de verschillende hoofdstukken is steeds één van de ouders aan het woord.Zij vertellen open over hun gevoelens, de manier waarop zij met hun verdriet omgaan en over de hoop op een nieuwe zwangerschap na een recente miskraam. Het geloof speelt een grote rol in het leven van Daan en Nina en daarmee ook in hun rouwproces.