Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Herbetovering

en andere actualiteiten.

Lewis, C S


Dit product bevindt zich in:

Naslagwerken & Informatief Mens & Maatschappij

Prijs: € 14,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789051945683
Auteur(s) : Lewis, C S
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Thema : Christendom
Theologie
Geloofsopbouw
Met betrekking tot christenen en christelijke groepen
Uitgever : Uitgeverij Van Wijnen
Verschenen : April 2019
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 156
Afmetingen : 200 x 120 x 14 mm
Gewicht : 172 gram
Beschrijving

Na de twee vorige titels van de grote C. S. Lewis (1898-1963) is deze nieuwe Nederlandse bundel 'verspreide stukken' niet slechts meer van hetzelfde - wat al verheugend genoeg zou zijn. Die vorige twee bundels waren 'De zeebries der eeuwen' (2013) en 'De tijdloze kern' (2016).
De twintig stukken in 'Herbetovering' zijn merendeels aan kranten en tijdschriften ontleend. Ze gaan dan ook directer en duidelijker in op de actualiteit van Lewis' dagen. Dit lijkt een recept voor veroudering.
Het bijzondere is dat Lewis nergens zo consequent actueel voor onze tijd blijkt te zijn als hier. Soms is het bijvoorbeeld alsof hij, rond het einde van de Tweede Wereldoorlog, de vroeg-eenentwintigste-eeuwse crisis van de moderne democratische rechtsstaat in enkele woorden tot op het bot analyseert - op de priemend-bescheiden manier, kort door de bocht en toch o zo verstandig en subtiel, waar hij patent op had. Suggesties voor herstel doet hij ook.
Eén stuk, 'Een kerstpreek voor heidenen', werd tijdens de voorbereiding van deze Nederlandse bundel aan de vergetelheid ontrukt en in 2017 voor het eerst opnieuw in het Engels gepubliceerd. Het bleek perfect in deze verzameling te passen, dus hebben we het meegenomen.

Stefan Paas, Theoloog des Vaderlands 2018-2019, schreef een aanbevelend woord vooraf.

VERTALING: Arend Smilde

C.S. Lewis was een van de invloedrijkste schrijvers van de twintigste eeuw. Deze teksten verschijnen voor het eerst in Nederlandse vertaling.

Velden met een * zijn verplicht