Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Vrijgemaakte vreemdelingen POD

Prijs: € 18,41
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789055603510
Taal : Nederlands
Onderwerp : Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis
Verschenen : Maart 2007
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 210
Beschrijving

Visies uit de vroege jaren van het gereformeerd-vrijgemaake leven (1944-1960) op kerk, staat, maatschappij, cultuur, gezin

Is de leer ingehaald door de praktijk? Vrijgemaakten in deze tijd kijken anders aan tegen kerk, staat, maatschappij, cultuur en gezin dan de vroeg gereformeerd-vrijgemaakten, uit de eerste decennia na 1944.
De wereld van de eerste vrijgemaakten werd gekenmerkt door cultuuropdracht en vreemdelingschap. Kunnen we het vrijgemaakte verleden en het vrijgemaakte heden nog met elkaar verbinden? Of hebben het denken, kiezen en handelen nauwelijks meer wortels en regeert vandaag de pluraliteit en de vluchtigheid?
Vrijgemaakte vreemdelingen draagt bij aan het collectieve zelfinzicht van wie in de vrijgemaakte traditie staat.
De auteurs gaan niet voorbij aan het gevaar dat geschiedschrijving een afrekening wordt met het verleden waarmee men op gespannen voet leeft.
Dit boek biedt nieuwe inzichten voor heroriëntatie en hernieuwde bepaling van de eigen identiteit. Daarnaast levert het boeiende onderwerpen voor vervolgstudie.

TU-Bezinningsreeks:
Dit is het zesde deel van de reeks die is opgezet in nauwe samenwerking met de Theologische Universiteit (Broederweg) van Kampen. De reeks beoogt de resultaten van het theologisch bedrijf zichtbaar en werkbaar te maken voor de gemeente. Op deze wijze kan het gewone gemeentelid en/of de ambtsdrager in de praktijk gebruik maken van de activiteiten in Kampen.

Auteurs:
Drs. F.J. Bijzet, drs. F.G. Geerds,
drs. Z.J.C. van Harten, drs. G.A. Heek,
dr. R.Kuiper, E. van Middelkoop,
ds. W. Smouter, drs. E.J. Terpstra,
dr. M. te Velde, drs.W.B. van der Wal,
dr. J. Werkman, dr. R.E. van der Woude,
dr. J.M. Wubs.

Velden met een * zijn verplicht