Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Zwaartekracht

Reesink, Annemieke


Dit product bevindt zich in:

Romans Overige Romans

Zwaartekracht
Je bespaart 25%
Aanbieding: € 15,-
Prijs: € 19,99Je bespaart 25%
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789058041517
Auteur(s) : Reesink, Annemieke
Taal : Nederlands
Onderwerp : Fictie overig
Thema : Verhalend thema: coming of age
Biografische fictie
Verhalend thema: interior life
Uitgever : Plateau
Verschenen : Mei 2019
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 307
Afmetingen : 220 x 143 x 30 mm
Gewicht : 482 gram
Beschrijving

Zwaartekracht is het mooie en eerlijke debuut van Annemieke Reesink. Met haar toegankelijke schrijfstijl zal zij een breed publiek aanspreken.

Wanneer Vera met haar familie vanuit een klein dorpje in de Achterhoek naar de Randstad verhuist, lijkt ze plotseling midden in de echte wereld terecht te komen.

Haar vader heeft zijn kinderen goed voorbereid door hen voor alle risico's en afgronden te waarschuwen. Zolang Vera het smalle pad van haar geloofsopvoeding blijft volgen, kan haar weinig gebeuren. Maar Vera is vijftien, ze vindt haar ouders hopeloos ouderwets en ze kan haar eigen boontjes wel doppen.

Wanneer haar leven door een onomkeerbare gebeurtenis in een stroomversnelling raakt, komt haar relatie met haar ouders, met de kerk en met God steeds meer onder druk te staan. In het labyrint van beklemmende tradities, knagende geloofstwijfel en wereldse verleidingen doet Vera verwoede pogingen toch glimpen van God te ontdekken.

Annemieke Reesink (1975) is moeder en hulpverlener. In haar vrije tijd dwaalt ze graag in verhalen en in de Achterhoekse bossen. Zwaartekracht is haar debuutroman.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Zwaartekracht
Recensie door: Karin

'Zwaartekracht' is een vlot en boeiend geschreven boek!
Ik houd van de vertelstijl van de auteur. Er zit een bepaalde 'spanning' in het verhaal dat ervoor zorgt dat je wilt blijven lezen.
Het verhaal is geschreven vanuit Vera's perspectief. Dit zorgt er voor dat je echt ondervindt hoe Vera haar leven leeft en beleeft en hoe ze zich door twijfels, vragen en onzekerheid rond haarzelf en het geloof worstelt.
De onverwachte zwangerschap is de aanzet tot haar zoektocht naar God. Een zoektocht die misschien voor velen herkenbaar is....
Voor veel gelovigen zal wat Reesink schrijft over (de regels van) de kerk en het geloof en moeilijke kwesties als (homo)seksualiteit herkenning oproepen. Leestip!