Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Eleison

Onze ontworsteling uit een destructief familiesysteem.

Hoog, Coen de


Dit product bevindt zich in:

Levensbeschrijvingen Levensverhalen

Prijs: € 19,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789058041920
Auteur(s) : Hoog, Coen de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Waargebeurde verhalen
Uitgever : Vuurbaak
Verschenen : April 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 232
Afmetingen : 221 x 143 x 21 mm
Gewicht : 341 gram
Beschrijving

'Eleison' is een aangrijpend, maar ook hoopvol verhaal dat moeilijke vragen niet uit de weg gaat. Hoe kun je met verborgen verdriet betekenis geven aan pijn? Hoe kun je, na jarenlang onderdeel te zijn van een verstikkend familiesysteem, de liefde en ontferming weer terugvinden? 'Eleison' is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen.

'Nog een paar jaar, dan konden we samen helemaal opnieuw beginnen. Los van haar familie, alleen wij met zijn tweeën. Dat was echt wat we geloofden, dat we het verleden achter ons konden laten.'

Wanneer Coen en Femke elkaar tijdens hun studietijd ontmoeten, worden ze op slag verliefd en krijgen ze al snel een relatie. In de daaropvolgende jaren leren ze elkaar niet alleen beter kennen, maar wordt Coen ook in toenemende mate geconfronteerd met de schaduwzijde van het gezin waarin zijn vriendin is opgegroeid.
Het heden komt langzaam maar zeker in de greep van Femkes verleden en Coen zet steeds grotere vraagtekens bij de verhoudingen en mechanismen binnen zijn schoonfamilie. Het zet zijn relatie met Femke, maar ook die met de familie en vrienden, steeds meer onder druk. Totdat een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis de bom definitief doet barsten.

'Eleison' is een gefictionaliseerd persoonlijk verhaal, gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen, en geschreven onder een pseudoniem. Namen en plaatsen zijn gewijzigd en situaties en personages aangepast. Wat niet is veranderd, zijn de onderliggende systemen, mechanismen en verhoudingen die beschreven zijn tussen de personages en binnen de families.

Velden met een * zijn verplicht