Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Wereldwijde vloed

Mythe of oergeschiedenis van de mensheid?

Evenboer, Tjarko

Prijs: € 19,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789059990173
Auteur(s) : Evenboer, Tjarko
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbelwetenschappen
Uitgever : Gideon, Stichting Uitgeverij
Verschenen : Oktober 2012
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 430
Afmetingen : 216 x 140 x 27 mm
Gewicht : 539 gram
Beschrijving

De wereldwijde vloed neemt de lezer mee op een spannende ontdekkingsreis naar de oorsprong van de mensheid. Waar komen wij mensen vandaan? Wie zijn onze verste voorouders? En wat heeft de zondvloed hiermee te maken?

De ontdekkingsreis die dit boek beschrijft is spannend, omdat de auteur het lef heeft gehad nu eens niet de natuurwetenschap als uitgangspunt te nemen. In dit boek geen verhalen over gefossiliseerde planten en dieren, aardlagen en geologie. Dit boek bekijkt de vroegste geschiedenis van de mensheid door de bril van de volksverhalen en mythologieën van volken van over de gehele wereld. En wat blijkt… deze overleveringen vertonen opvallend veel overeenkomsten met de verhalen die we terugvinden in de Bijbel, in Genesis 1 tot en met 11.

Auteur Tjarko Evenboer laat in dit boek een origineel historisch licht schijnen op het scheppingsverhaal, de zondeval van Adam en Eva, de zondvloed en de toren van Babel. Ook schrijft hij over zaken als het ontstaan van religies, de oorsprong van de indianen en vroege migraties naar Amerika. Een intrigerend boek dat raakt aan de kern van ons bestaan. Tjarko schreef ook de thriller De Stenen Getuigen.

Velden met een * zijn verplicht