Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kind uit nergensland

Een kerstverhaal maar dan anders.

Koomen, Floor

Prijs: € 13,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789059991392
Auteur(s) : Koomen, Floor
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : Uitgeverij De Barbaar
Verschenen : December 2018
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 135
Afmetingen : 215 x 140 x 12 mm
Gewicht : 213 gram
Beschrijving

Soepel geschreven. Lekker te lezen. Uitdagend mooi.

Als Rolf van den Brandt van de toneelschool wordt gestuurd vanwege iets te enthousiast drugsgebruik, belandt hij - onbedoeld - in Israël/Palestina. Eenmaal daar besluit hij een woestijnwandeling te gaan maken. Het wordt een soort onbeholpen pelgrimage en hij verdwaalt. Terwijl de wanhoop langzaam bezit neemt van zijn gedachten, vindt hij in een verlaten bedoeïenenkamp een stervende baby. Wat nu?

Ruim dertig jaar na zijn avontuur in de woestijn krijgt dezelfde Rolf van zijn uitgever het verzoek een 'klassiek' kerstverhaal te schrijven. Rolf haat het mierzoete kerstsentiment en besluit wraak te nemen. Wraak op Kerst en op iedereen die eraan mee wil doen. De stervende baby wordt zijn hoofdpersoon. Het verhaal wordt een kerstverhaal. Maar dan anders...

Floor Koomen (Amsterdam, 1963) is documentairemaker, formatontwikkelaar, docent media, en adviseur Afrika bij diverse media en goede doelen. Hij debuteerde als schrijver met het boeiende Soms in Afrika. Later schreef hij ook mee aan de verhalenbundel In naam van de Roos.

Velden met een * zijn verplicht