Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbel aan het woord

Actueel handboek van de christelijke leer.

Kruisman, J.

Prijs: € 34,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789064510991
Auteur(s) : Kruisman, J.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbelse handboeken
Reeks : 1 (0)
Uitgever : 9097650
Verschenen : December 2007
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 708
Beschrijving

Het is een studieboek, een standaardwerk waarin de christelijke leer in al haar aspecten aan de orde komt. Een actueel handboek dat de inhoud van het Christelijke geloof zo compleet mogelijk weergeeft en vervolgens eenduidig en helder omschrijft, met de daarbij behorende invloeden van de huidige maatschappij. Het geeft antwoord op de vele honderden vragen die men kan stellen over geloof en leven. Het geeft inzicht om standvastig te kunnen staan op het fundament der Waarheid. Wat komt er dan aan de orde?

Hoofdstuk 1: De eerste verkenningen.
Dit hoofdstuk geeft antwoorden aan de mens die om zich heen kijkt en hierbij kritische vragen stelt. De onderwerpen die hierin worden besproken zijn o.a.: De openbaring van God (in de schepping, in Jezus Christus, door het Woord, in de mens); De Bijbel is het geïnspireerde Woord van God; Het lezen van de Bijbel; Schepping of evolutie (Wat zijn wonderen, wat is wetenschap, evolutietheorie); De God van de Bijbel; Probleem van het lijden; Maar één Weg tot het heil.

Hoofdstuk 2: De Weg tot het heil.
De hoofdstukken 2, 3 en 4 vormen de kern van het boek en beschrijven hierin het Christelijk geloof. De onderwerpen die in dit hoofdstuk worden besproken zijn o.a.: De natuurlijke mens; God heeft ons in Jezus Christus de oplossing gegeven; Geloven; Bekering; Wedergeboorte; Doop; Avondmaal; Het bloed van Christus; De oude en de nieuwe mens; De wet.

Hoofdstuk 3: Jezus Christus, onze Here.
De onderwerpen die hierin worden besproken zijn o.a.: De Heilige Geest; Het gebed; Wandelt in Hem; Genadegaven; De christelijke werker; De geestelijke wapenrusting; De uitvoering; Hemelburgers; Lijden.

Hoofdstuk 4: Hem verwachten.
De onderwerpen die hierin worden besproken zijn o.a.: Chronologie in Openbaring; De gemeente; Kerkgeschiedenis; Opname en Wederkomst; Ure der verzoeking; Israël tijdelijk verstoten; Het 1000 jarige vrederijk en daarna; Opstanding en oordeel.

Hoofdstuk 5: Dwaling en bevrijding.
In dit hoofdstuk maken wij o.a. kennis met de methodieken en invloeden van de duisternis en de mogelijkheden om hiervan geen slachtoffer te worden. New Age; Islam; Christendom (Ambten, door werken gerechtvaardigd, naamchristenen, alverzoening, charismatische beweging, Rooms Katholicisme, reïncarnatie, invloed van het postmoderne denken); Van occultisme tot bevrijding.

Bijlagen:
Bespreking van al de Bijbelboeken; Lesbrieven voor kinderen/jongeren of volwassenen die de eerste stappen in het geloof zetten; Bijbelteksten om te overdenken. Met recht kan deze ruim 700 pagina'ss tellende 3e druk, met 4000 Bijbeltekstverwijzingen en 1500 sleuteltekstverwijzingen, als een actueel handboek van de christelijke leer gezien worden.

Velden met een * zijn verplicht