Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Achilleshiel van de islam POD

Cate, H. ten


Dit product bevindt zich in:

Kerk & Gemeente Evangelisatie & Div. Stromingen

Prijs: € 24,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789066591479
Auteur(s) : Cate, H. ten
Taal : Nederlands
Onderwerp : Islam
Verschenen : November 2012
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 449
Beschrijving

In onze multiculturele samenleving wordt tegenwoordig vaak als vanzelfsprekend uitgegaan van de vooronderstelling dat het christendom en de islam elkaars gelijke zijn. Beide religies zouden dezelfde godheid aanhangen en worden gezien als twee geloofsovertuigingen die allebei op hun eigen manier het Grote Mysterie proberen te bevatten; twee religies die, zij het op verschillende manieren, allebei dezelfde godheid belijden. Daarbij is het volgens deze gedachtegang niet mogelijk om te zeggen dat de een 'waar' is en de ander niet. Iedere claim op waarheid die andere visies uitsluit wordt al snel als arrogant en aanmatigend gezien. We dienen immers tolerant te zijn.

Is dit gebaseerd op een grondige kennis van beide geloofssystemen? Veelal niet. De gemiddelde Nederlander heeft weinig concrete kennis van de Bijbel, laat staan van de Koran.

In dit boek zullen wij oprecht gaan zoeken en conclusies niet schuwen. Het doel van dit boek is de waarheid boven tafel te krijgen. Hiervoor zullen wij zowel de Bijbel als de Koran onderzoeken om te ontdekken welke van deze twee boeken het ware Woord van God is. In het eerste deel zullen we de Bijbel onderzoeken. In het tweede deel toetsen wij deze aan de geschiedenisboeken. Ten slotte onderzoeken wij in het derde en het vierde deel de Koran, waarna we die naast de Bijbel zullen leggen.

Hoewel de aanpak van dit boek voornamelijk gericht is op de heilige boeken van beide religies, is het belangrijk om vanaf het begin één ding duidelijk te maken: het gaat hier niet om een koude, theoretische studie van geschriften. Het gaat hier uiteindelijk om mensen.

Verschenen: 2006.

Velden met een * zijn verplicht