Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Rauw, eerlijke verhaal van David de Vos

Het eerlijke verhaal van David de Vos.

Langedijk, Marcel


Dit product bevindt zich in:

Levensbeschrijvingen Levensverhalen

Prijs: € 23,95
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789079807789
Auteur(s) : Langedijk, Marcel
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Go and Tell Media
Verschenen : Maart 2024
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 256
Afmetingen : 230 x 151 x 27 mm
Gewicht : 484 gram
Beschrijving

Ontdek RAUW – het onthullende boek dat een nieuwe kijk biedt op de christelijke wereld. Geschreven door Marcel Langedijk, bekend van biografieën over Gordon en Najib Amhali.

RAUW neemt je mee in het leven van David de Vos. Al op jonge leeftijd koos hij ervoor zijn leven aan het geloof te wijden. Jarenlang preekte hij vanaf het podium, maar vocht ondertussen met zijn eigen demonen.

In dit boek geeft David een rauwe en ongefilterde blik op de uitdagingen binnen zijn geloof en de worstelingen die hij persoonlijk heeft doorstaan. Het is meer dan een verhaal; het is een confrontatie met jezelf en een kijkje in een wereld waarin veel christelijke leiders zijn gevallen. Simpelweg omdat een leven met een masker niet vol te houden is.

Sta je open voor het meest ongefilterde gesprek over de christelijke wereld? Dan is RAUW jouw must-read.

'Het meest gedurfde en ongefilterde boek over de christelijk wereld dat je gaat lezen'

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Rauw
Recensie door: Karin

'Rauw' is een makkelijk leesbaar, vlot geschreven en eerlijk boek. Zonder opsmuk. Op sommige momenten lijkt het bijna joviaal geschreven. Dit zal de keuze zijn geweest van de auteur. Ik wilde dit boek sowieso graag lezen. Niet alleen vanwege alle commotie rondom het verschijnen van dit boek, maar ook omdat ik benieuwd ben naar het verhaal achter een persoon. David de Vos is een bekende evangelische spreker. Velen kennen zijn naam en hebben misschien weleens gehoord van zijn stichting, Go and Tell. Weinigen kennen zijn hart. Door het lezen van dit boek leer je zijn hart kennen. Of je nu waardeert wat hij zegt of niet. Wat betreft de commotie om Rauw: het verbaast mij enigszins dat er zoveel gedoe is om en vanwege dit boek. Het verhaal kwam bij mij niet over als zijnde een poging om de christelijke/evangelische wereld een hak te zetten. Ik geloof niet dat het Davids intentie is (geweest) om per sé negatief te willen spreken over anderen. Het blijft alleen lastig om anderen buiten zicht te houden als je deelt over je worsteling met jezelf en de invulling van je geloof(sleven). Je bent nu eenmaal gekipt en gebroed in een bepaalde geloofsrichting. En er zijn nu eenmaal ook 'schuurpapiermomenten' in je geloofsleven. De manier waarop je je geloof beleeft, misschien het geloof zelf en je relatie met anderen liggen onder een vergrootglas. Het schuurt in je leven. Het is niet een boek over een man die zijn geloof verliest en God vaarwel zegt. David is tot de conclusie gekomen dat hij niet langer wil voldoen aan de verwachtingen van zichzelf en die van anderen. Hij is een mens met tekortkomingen (net als wij) en wil die niet meer verstoppen. Hij wil geen masker meer opzetten. Zijn hart is nog steeds gebrand op het volgen en dienen van God, om de mensen te vertellen over Jezus, maar niet meer op de manier zoals hij zichzelf heeft 'opgelegd', zoals hij dacht dat dit 'moest' en zoals anderen van hem verwachten. Geen religie, maar relatie. Hij wil zijn geloof op een andere manier vorm geven. Zijn worstelingen zijn herkenbaar en menselijk. Daarom wil, kan en mag ik hem niet veroordelen. Ben ik het met alles eens dat hij zegt en de manier waarop hij het verwoord? Nee. Maar dat hoeft ook niet. Ik hoop en bid alleen dat hij helder en geestelijk scherp blijft in de 'nieuwe' weg die hij inslaat.