Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Sabbatsgedachten

Twee en vijftig korte overdenkingen op de avond van de heilige sabbat.

Dane, Door Martha

Prijs: € 12,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789081265676
Auteur(s) : Dane, Door Martha
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Verschenen : September 2014
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Beschrijving

Sabbatsgedachten: tweeënvijftig korte overdenkingen op de heilige avond van de sabbat.
De schrijfster, van Joodse afkomst, is gedreven door de liefde van de Heere Jezus tot haar medegelovigen, haar medemensen en in het bijzonder tot het volk Israël. De overdenkingen zijn geloofsopbouwend. Zij zijn ontstaan tijdens sabbatavonden (vrijdag) als een persoonlijke overdenking van Gods Woord. Sabbat en de feesttijden des HEEREN spelen een grote rol.

Op vrijdagmorgen zal het in een orthodox-joods gezin te ruiken zijn, dat de sabbat nadert. Moeders bakken ijverig hun challoth , sabbatsbroden. In oude tijden vervingen de priesters in de tempel in Jeruzalem de twaalf 'toonbroden'. Maar hoe vieren volgelingen van Jezus, de Messias, de sabbat? Ongetwijfeld heel verschillend. Maar vooral in de begintijd kan het een zoektocht zijn. En wat doe je als je al oud bent, of alleen, en je wilt in eigen huis God eren op de sabbat? Dan zijn deze tweeënvijftig overdenkingen een ware uitkomst. Zoals de voorkant zo prachtig illustreert is het vooral de rust van de overdenking van Gods Woord, die de sabbatavond (vrijdagavond) tot een genot maakt. Om met de bruid uit Hooglied te spreken (een geliefd boek van de schrijfster!): 'Zoals een Appelboom onder de bomen van het woud, zo is mijn Liefste onder de zonen; ik heb grote lust in Zijn schaduw, en Zijn vrucht is zoet voor mijn gehemelte'. Deze overdenkingen kunnen te midden van ons jachtige bestaan het hart richten op God, op Zijn Woord, Zijn Zoon, en niet in het minst op de hoogtijdagen des Heeren die God aan Israël en aan ons gaf.

De schrijfster, Martha Dane (geb. 1970), afkomstig uit de reformatorische gezindte, vond, na veel omzwervingen, in Jezus haar Messias. Van moederszijde van Joodse afkomst, weet zij zich nauw met de Joden en met heel Israël verwant. Dat is in Sabbatsgedachten goed merkbaar.

Velden met een * zijn verplicht