Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Jozef een messiaanse geschiedenis

Poot, Henk


Dit product bevindt zich in:

Bijbelstudie Diverse onderwerpen

Prijs: € 16,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789083176543
Auteur(s) : Poot, Henk
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Scholten Uitgeverij B.V.
Verschenen : September 2021
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 400
Afmetingen : 211 x 145 x 39 mm
Gewicht : 517 gram
Beschrijving

Hoe komt het dat het verhaal van Jozef ons zo aanspreekt? De een wordt geïnspireerd door de persoon van Jozef, een voorbeeld van bijzondere vroomheid. De ander wordt meegenomen door de spanning van de geschiedenis en de onverwachte afloop; weer een ander wordt geraakt door de onzichtbare hand van God in zijn leven.

De christelijke traditie heeft in de Jozefsgeschiedenis altijd een verwijzing gezien naar Jezus, de Messias, die door Zijn lijden verhoogd werd. De schrijver, ds. Henk Poot, sluit in Jozef, een messiaanse geschiedenis daarbij aan, maar voegt er gelijk een andere aan toe.

Het bijzondere van dit boek is het feit dat er naast de christelijke bronnen ook gebruik gemaakt wordt van Joodse bronnen, waardoor een extra dimensie van de geschiedenis wordt blootgelegd. Vanuit deze fascinerende benadering onderzoekt de schrijver de geschiedenis van Jozef. In zijn zoektocht komt hij tot de ontdekking dat het idee van een lijdende Messias helemaal niet vreemd is aan de Joodse traditie. Maar hij laat ook zien dat beide stemmen, de Joodse en de christelijke, het profetische perspectief van dit gedeelte van de Torah verrijken.

Ds. Henk Poot is emerituspredikant binnen de PKN en als theoloog verbonden aan Christenen voor Israël. Hij schreef diverse boeken, waarin hij duidelijk maakt dat we niet alleen het Oude Testament, maar ook het nieuwe Testament vaak met andere - Joodse - ogen moeten lezen. Hij geeft regelmatig seminars over de boodschap die hij in zijn boeken uitdraagt.

Eerder verschenen bij uitgeverij Novapress.

Velden met een * zijn verplicht