Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Henoch

Deel 2.

Godawa, Brian

Prijs: € 18,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789083261331
Auteur(s) : Godawa, Brian
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Reeks : Kronieken van de Nefilim (2)
Uitgever : Scholten Uitgeverij B.V.
Verschenen : November 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 488
Afmetingen : 210 x 149 x 37 mm
Gewicht : 649 gram
Beschrijving

Henoch is het tweede deel dat uitkomt in de serie Kronieken van de Nefilim, maar speelt zich af ver vóór Noach. Het verhaal gaat over Henoch, die bekend staat als de man die wandelde met God. Over hem wordt verteld dat God hem wegnam en dat hij niet hoefde te sterven.

Na een tragische gebeurtenis, ontvlucht Henoch de stad Sippar. Hij gaat op zoek naar zijn verre voorouders Adam en Chawa, de eerste mensen. Metuselach, zijn zoon, en Edna, een tempelmaagd van de god Utu, gaan met hem mee. In die dagen zijn de Nefilim op aarde … beruchte en gewelddadige krijgers, die een gevaar vormen voor de hele mensheid. Waar Henoch de roeping van Elohîm krijgt om het oordeel over hen uit te voeren, heeft een oude vijand zich als doel gesteld Henochs familie uit te roeien.

In de Kronieken van de Nefilim weet Brian Godawa zonder overdrijven de Bijbelse gebeurtenissen te vertalen naar meeslepende fictie. Zijn stijl is geliefd bij lezers van Narnia en Lord of the Rings, maar hij weet door zijn grondige Bijbelkennis ook historici en theologen te boeien. Wie meerdere delen van de kronieken leest, zal de centrale thema's herkennen. Maar de boeken zijn ook goed apart van elkaar te lezen.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Henoch - Kronieken van de Nefilim
Recensie door: Karin

Brian Godawa weet de Bijbelse gebeurtenissen op een inspirerende manier te vertalen naar meeslepende fictie. Met deze 'Bijbelse fictie' weet hij veel mensen te boeien, ook historici en theologen. Dit boek gaat vooraf aan 'Noach', het boek dat eerder werd vertaald in het Nederlands. Als je beide delen nog niet hebt gelezen, raad ik je aan om toch te beginnen met Henoch. De boeken zijn goed apart van elkaar te lezen. In de Bijbel vind je niet veel informatie over Henoch, de man die wandelde met God. In het boek Judas staan er wel verwijzingen naar het boek 1 Henoch, maar dit boek is niet opgenomen in de Bijbel. In deze roman komt de persoon Henoch tot leven en gaat er een wereld voor je open wat betreft de tijdsperiode waarin hij leefde. Ook al zit er een flink portie fictie bij, het verhaal van Henoch gaat wel voor je leven. De schrijver weet op een mooie manier de (Bijbelse)geschriften aan elkaar te binden en onderzoekt de diepere betekenis van de oude teksten. (Lees ook vooral de appendix achterin het boek. Daarin vind je een overzicht van de bronnen waaruit Brian zijn wereldvisie en theologische interpretaties met betrekking tot deze hervertelling vormt) Het verhaal leest vlot, er zit veel vaart en actie in. Het enige dat ik niet zo prettig vind, is dat sommige dialogen en beschrijvingen wat te simpel overkomen en dat de personages soms op een te moderne manier op elkaar reageren en converseren. Dit past voor je gevoel niet in het tijdsbeeld waarin dit verhaal zich afspeelt. Misschien ben je een beetje huiverig voor Bijbelse fictie en vind je een verhaal over reuzen en goden te spannend en ben je bang dat dit niet Bijbels verantwoord is. Ik wil je aanmoedigen om de Kronieken van de Nefilim te lezen. Je hoeft het echt niet met alles eens te zijn en misschien zet je wel vraagtekens bij bepaalde beschrijvingen en gebeurtenissen die de auteur voorbij laat komen. Laat je theologische opvattingen maar een keer geschud worden, kijk eens buiten de theologische grenzen waarbinnen je bent opgevoed. Onderzoek het, behoud het goede! Door het lezen van de Kronieken van de Nefilim is mijn ontzag voor God alleen maar toegenomen en ben ik meer bewust geworden van wat er is gebeurd in de periode na de zondeval en van het plan dat Hij heeft met de mensheid. Al vanaf de zondeval zoekt hij relatie met de mens en biedt Hij Zijn verzoening en verlossing aan!