Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Zijn rechterhand

Het mysterie van Jezus' wonderen.

Robbe, Rolf

Prijs: € 19,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789083380452
Auteur(s) : Robbe, Rolf
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Scholten Uitgeverij B.V.
Verschenen : Maart 2024
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 250
Afmetingen : 242 x 173 x 18 mm
Gewicht : 540 gram
Beschrijving

Geloof jij in wonderen? Een doodzieke patiënt die ineens geneest, een kleine jongen die na zes dagen zoeken levend onder de puinhopen van een ingestorte flat wordt gehaald, een hoogoplopende ruzie die zomaar verandert in vriendschap. Een wonder is een onverwachte en ongedachte brug tussen het mogelijke en het onmogelijke. Wonderen maken ons leven lichter en uitdagend: alles is -weer- mogelijk. Maar bestaan ze echt?

Volgens de Bijbel verrichtte Jezus vele wonderen: Hij genas veel zieken en verzorgde uit een paar broden en visjes een maaltijd voor duizenden. Maar dat was toen. Als wij vandaag nou eens zouden weten hoe zo'n wonder tot stand kwam, zouden wij dan misschien ...?

Dit boek beschrijft een aantal van Jezus' wonderen vanuit drie invalshoeken. De dokter kijkt door zijn wetenschappelijke bril naar het hoe en wat van het wonder. De bijbellezer zoekt in de Bijbel naar het waarom en naar relevante relaties met het wonder. En in de 5e dimensie belichten we vanuit kunst en cultuur van vroeger en nu een onverwachte en ongedachte kant van dat wonder.

Met de vragen bij elk hoofdstuk kun je in je gezin, (bijbelstudie)groep of gemeente in gesprek gaan.

Rolf Robbe is tekstschrijver, trainer en auteur. Hij schreef de serie Bijna-elke-dagboek en boeken over management, didactiek en geloofsleven.

Erik van Westreenen is oncologisch chirurg in een groot ziekenhuis. Binnen zijn vakgebied schrijft hij wetenschappelijke publicaties. De samenwerking tussen beide auteurs ontstond op het tennisveld. Hun eerste gezamenlijke boek is Zijn Meesterwerk. De ontdekking van je lichaam.

Velden met een * zijn verplicht