Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Herder gaat op huisbezoek

Een boek over geloof, spiritualiteit en seksualiteit.

Doornbos, Jeanet


Dit product bevindt zich in:

Romans Overige Romans

Prijs: € 17,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789090286211
Auteur(s) : Doornbos, Jeanet
Taal : Nederlands
Onderwerp : Spiritualiteit
Verschenen : November 2014
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 180
Beschrijving

Een predikant gaat op huisbezoek bij een alleenstaande vrouw. Hij behoorlijk 'recht in de leer', zij een vrolijk gestemde vrouw met een bijzonder verhaal. Wanneer hij bij haar aanbelt, verwelkomt zij hem met een openingszin die klinkt als een kerkklok: 'Aha, u komt van de bv Schuld en Co?' Op het eerste huisbezoek volgen nog vele. Hij hoort van haar hoezeer de kerk haar als kind leerde dat zij schuldig was. Dat elk mens ook het vermogen tot onschuld in zich heeft werd niet gepredikt. Ook pleit de vrouw in dit boek voor een veranderend godsbeeld, anders gezegd: een god die mee veranderen kan in de tijd.

Dit boek is voor ouders met opgroeiende kinderen, maar ook voor al diegenen die onverdiend geleden hebben aan het begrip schuld. Het is een krachtig pleidooi om in de kerken anders te leren kijken. De focus heeft nu lang genoeg gelegen op onze schuld, op 'onze grote schuld'. Er is een andere weg. Als we dat niet durven geloven, wat betekent Kerst dan voor ons?

'Een fascinerend en tegelijkertijd aangrijpend boek, waarin de schrijfster het begrip „schuld” vanuit een ander gezichtspunt bekijkt, wat voor mij een eyeopener was. Een ontroerend boek dat mij raakt.'

Velden met een * zijn verplicht