Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De keuze

Leven in vrijheid.

Eger, Edith Eva


Dit product bevindt zich in:

Romans Mid Price & Novelle

Prijs: € 14,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789400510555
Auteur(s) : Eger, Edith Eva
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire non-fictie
Thema : Biografie en non-fictieproza
Psychologie
Geschiedenis
De Holocaust
Geest, lichaam, ziel
Uitgever : Lev.
Verschenen : April 2019
Druk : 5
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 328
Afmetingen : 215 x 141 x 27 mm
Gewicht : 436 gram
Beschrijving

Edith Eva Eger was zestien jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd en Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al waren ze nog maar nauwelijks in leven toen het kamp eindelijk werd bevrijd.

In De keuze deelt dr. Eger haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij sindsdien heeft geholpen. Ze doet uit de doeken hoe ze als psycholoog haar cliënten al jarenlang helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen.

Edith Eva Eger is nu negentig en danst nog altijd. Haar indrukwekkende en belangrijke verhaal is een inspiratie voor iedereen.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
De keuze
Recensie door: Karin

'Dat wat je in je eigen gedachten hebt, kan niemand van je afpakken'. 'De keuze' is niet het zoveelste oorlogsboek. Het is een universeel verhaal over mens-zijn. Aangrijpend, hoopvol. Ondanks alle verschrikkelijke dingen die zij heeft meegemaakt (overlevende van Auschwitz) durft zij de uitdaging aan te gaan om te werken aan haar herstel, om los te leren laten dat wat haar hindert om echt vrij te zijn. Ze laat zien hoe ze leert te leven met een trauma, hoe ze leert om te vergeven, zodat ze echt vrij kan zijn. Mooi zijn ook de verhalen die ze deelt van mensen die ze door de jaren heen heeft geholpen en heeft kunnen begeleiden. In dit boek zit zoveel levenswijsheid gestopt! Een aanrader!