Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kaneel en kardemom

Joodse baktradities van New York tot Tel Aviv.

Shooter, Anne


Dit product bevindt zich in:

Voeding & Koken Koken & Bakken

Prijs: € 24,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789461431349
Auteur(s) : Shooter, Anne
Taal : Nederlands
Onderwerp : Eten en drinken
Thema : Bakken, brood en gebak
Jodendom: leven en gewoontes
Gebak en gebakdecoratie, ijs- en suikerwerk
Uitgever : Good Cook
Verschenen : Oktober 2018
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 251
Afmetingen : 254 x 197 x 32 mm
Gewicht : 1073 gram
Beschrijving

'Kaneel & Kardemom' is een weerspiegeling van de Joodse bakcultuur: van familierecepten waarmee Anne Shooter in Groot-Brittannië is opgegroeid, Midden-Oosterse bakrecepten van haar Israëlische schoonfamilie en een keur aan verzamelde bakgerechten. Recepten uit de westerse wereld tot en met verrukkelijke gerechten die zijn oorsprong in het Midden-Oosten hebben.

Van tahin-honingkoekjes, Joods-Italiaanse pompoentaart, het Duitse Mandelbrot (amandelbrood) met pistache en cranberry's tot cheesecake uit Jeruzalem. Galle, bagels, pretzels, mazzes, laffabrood, kaneelballetjes en oranjebloesemkoekjes. Van traditionele receptuur tot en met moderne gerechten uit de bakkerijen van Tel Aviv; van zoete zaligheden tot en met hartige gerechten.

'Kaneel & Kardemom' biedt bovendien historische achtergrondinformatie over de herkomst van de gerechten en geeft goede uitleg hoe je zuivelproducten kunt vervangen voor diegenen die de spijswetten naleven. Daarnaast is er een hoofdstuk geweid aan de bakgerechten die tijdens Pesach worden genuttigd; de periode waarin niets gegeten wordt wat gerezen is.

Verschenen: september 2016.

Velden met een * zijn verplicht