Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gereformeerd Geheim

Aangrijpend levensverhaal van een slachtoffer van seksueel misbruik.

Maria Bakuwel


Dit product bevindt zich in:

Levensbeschrijvingen Levensverhalen

Prijs: € 19,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789464316872
Auteur(s) : Maria Bakuwel
Taal : Nederlands
Uitgever : Boekscout
Verschenen : Augustus 2021
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 166
Beschrijving

Dertig jaar lang hield Maria het geheim. Het was immers haar schuld. Zij had hem toch verleid? Dat was wat de vader van haar oppaskindje haar had doen geloven. Pas als volwassen vrouw gaat ze inzien dat ze seksueel misbruikt is. Hoe kan het dat ze zolang in die leugen geloofd heeft? Wie is zij, wat is haar overkomen en hoe kan ze hiermee leven? Ze gaat in therapie en het komt tot een confrontatie met de dader. Nu komt ze voor een dilemma te staan: vergeeft ze hem of niet? Het aangrijpende verslag van seksueel misbruik vanuit de ogen van de jonge Maria wisselt zich af met de inzichten en processtappen die de volwassen Maria maakt om dit verleden een plek te kunnen geven.

Rudy Reijersen van Buuren-Gorter (1959) woont in het midden van het land, is getrouwd en moeder van vier volwassen kinderen. Als manager werkt ze bij een zorginstelling en die functie was een bewuste keuze. Naast dat zij graag leiding geeft aan teams, voelt ze zich aangetrokken tot mensen in nood. Juist omdat ze zelf het nodige heeft meegemaakt in haar jeugd. Wat begon als verwerking van een heftige gebeurtenis uit het verleden groeide uit tot haar eerste boek: Gereformeerd Geheim. Een boek geschreven om anderen te helpen en aan te moedigen uit een isolement van schuld, angst en eenzaamheid te komen.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Gereformeerd geheim
Recensie door: Karin

Dit aangrijpende levensverhaal van een vrouw die als jong meisje werd misbruikt, is zo geschreven dat je het wilt blijven lezen. Je wilt weten hoe de hoofdpersoon zich los worstelt uit het verleden en op zoek gaat naar herstel en vergeving. Mooi en goed dat de schrijfster heeft gekozen om het verhaal afwisselend in het heden en verleden te vertellen. Dit houdt de aandacht van de lezer vast. De schrijfster heeft ervoor gekozen om haar verhaal, waaronder dus ook de details van het misbruik, open en eerlijk te vertellen.Dit is best heftig, maar ook nodig om de lezer te laten zien hoe misbruik in gang wordt gezet, hoe gruwelijk seksueel misbruik is en hoe een slachtoffer wordt geclaimd en onder druk wordt gezet door de dader. Steeds een stapje verder.Wat mooi om te lezen dat de hoofdpersoon heeft gekozen om het proces in te gaan van herstel en vergeving zodat zij niet langer meer gebukt zou gaan onder de gevolgen van het misbruik.Of je nu zelf een slachtoffer bent van seksueel misbruik of wilt weten wat misbruik doet met het slachtoffer..dit boek is een aanrader!