Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De getuigenis

Smith, Francois


Dit product bevindt zich in:

Romans Mid Price & Novelle

Prijs: € 21,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789490042240
Auteur(s) : Smith, Francois
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgever : Zirimiri Press
Verschenen : Februari 2024
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 156
Afmetingen : 202 x 135 x 12 mm
Gewicht : 202 gram
Beschrijving

De getuigenis is een reisverslag, afwisselend verteld door het echtpaar Gerbrand en Retha. Jaren geleden is het hun gelukt hun verleden van zonde en schaamte in Pretoria achter zich te laten en een nieuwe start te maken in een godsdienstige gemeenschap op het platteland.

En nu doet zich opnieuw een mooie kans voor: in een appje van een oude vriend wordt Gerbrand uitgenodigd om deel te nemen aan een christelijk seminar in het Zuid-Afrikaanse binnenland. Onderweg zullen ze familie en vrienden kunnen ontmoeten die ze al lang niet meer hebben gezien.

Ze hebben geen geschikte auto, zelfs geen geld voor benzine, en wat betekenen al die visioenen van hun zoon Ruan? Maar ze moeten zich niet druk maken, Vader zal voor alles zorgen en alle demonen wegjagen. Zoals altijd. Of niet? Een roadtrip door het Zuid-Afrikaanse binnenland van vandaag, gezien door de verdwaasde blik van twee mensen die op God vertrouwen en bang zijn voor de Duivel.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
De getuigenis
Recensie door: Karin

Toen ik net begon te lezen, moest ik even wennen aan de vertelstijl. De getuigenis is het reisverslag van het echtpaar Gerbrand en Retha en wordt afwisselend verteld door de man en de vrouw. Toen deze vertelstijl (twee ik-vertellers) ging landen bij mij, pakte ik het verhaal vrij snel op. Het verhaal is knap geschreven. De auteur zit dicht op de hoofdpersonen en zo komen ze ook echt tot leven. Zoals de hoofdpersonen zijn, vertellen ze ook hun verhaal. Retha's woorden klinken blijmoedig en vol vertrouwen, Gerbrands woorden klinken tobberiger. Hij wordt achtervolgd door de traumatische herinneringen aan zijn jeugd in Swartvlei. Zijn nieuw gevonden geloof kan zijn twijfels niet zomaar wegdrukken. Gerbrand en Retha hebben allebei een eigen kijk op de gebeurtenissen. Door het verhaal heen lees je hun (geestelijk) zoeken naar elkaar en hun gezamenlijke roeping. Het boek start met de Bijbeltekst uit Genesis 22:2; God roept Abraham om op reis te gaan en zijn zoon Isaak te offeren. Deze tekst is een rode draad in het boek. God roept ook Gerbrand en Retha. Ze ervaren Zijn roep en leiding om op reis te gaan en willen gehoorzaam zijn aan Zijn opdracht. Ze zijn net zo overtuigd van hun heilige taak als Abraham. Maar zal er in hun geval ook een engel zijn die ze te hulp komt? Je voelt die spanning wel in het verhaal. In een interview met de schrijver las ik dat hij bezorgd is over de toename/wildgroei van bepaalde geloofsgenootschappen in Zuid-Afrika en de leer die zij aanhangen. Vanuit dit perspectief is deze roman beschreven. Het is goed om dit in ogenschouw te nemen. Hij is geen voorstander van kerken die een meer charismatische leer en beleving aanhangen. Het mooie vind ik wel dat hij de geloofsbeleving van de hoofdpersonen beschrijft, uitdiept, maar absoluut niet belachelijk maakt. Het is aan de lezer om te bepalen hoe om te gaan met het reisverslag van twee mensen die op God (willen) vertrouwen, maar ook bang zijn voor de duivel.