Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Herstel van het paradijs

Een optimistische eschatologie.

Chilton, David

Prijs: € 19,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789490489137
Auteur(s) : Chilton, David
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Thema : Persoonlijke religieuze getuigenissen en inspirerende werken
Christelijk leven en gewoontes
Uitgever : Arrowz
Jaar van uitgave : 2013
Verschenen : Augustus 2013
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 416
Afmetingen : 216 x 140 x 26 mm
Gewicht : 521 gram
Beschrijving

Te lang hebben doemprofeten en zelfverklaarde Bijbelgeleerden ons met hun pessimistische toekomstscenario's op het verkeerde been gezet. Behalve dat deze eindtijdtheorieën allesbehalve 'goed nieuws' zijn, staan ze haaks op Gods plan voor de wereld, dat niets minder dan het herstel van het paradijs beoogt. De Bijbel geeft ons een optimistische eschatologie (leer van de laatste dingen) die je er met enige studie gemakkelijk uithaalt, als je maar de juiste principes van Bijbeluitleg hanteert.
De auteur begint daarom met een uiteenzetting van een aantal regels die gelden voor het uitleggen van de Bijbel. Vervolgens verklaart hij aan de hand van de belangrijkste regel - Schrift met Schrift vergelijken - een voor een de eschatologische termen in het Nieuwe Testament vanuit het Oude Testament. De lezer wordt hierdoor meegenomen op een ontdekkingsreis waarbij hij van de ene in de andere verbazing valt, zo nieuw en tegelijkertijd zo vanzelfsprekend is de verklaring van de overbekende, en vaak misbruikte 'eindtijdteksten'.
De vele eyeopeners hebben een bevrijdend effect, omdat het doemdenken onterecht blijkt te zijn, en het plaats maakt voor de zekerheid dat de hele wereldgeschiedenis zich naar dit ene punt beweegt: het herstel van het paradijs.

David Chilton (1951·1997) was een begenadigd theoloog en een van de meest vaardige exegeten van zijn tijd. Toen Het herstel van het paradijs in 1985 van zijn hand verscheen, was een 'eschatologie van nederlaag' wereldwijd de heersende opvatting onder evangelische christenen. Dit boek, dat nadien vele herdrukken heeft beleefd, heeft in de Engelstalige wereld een ware aardverschuiving veroorzaakt, waarbij steeds meer mensen ervan overtuigd raken dat een eschatologie van overwinning - de totale overwinning van het evangelie op elk gebied van de maatschappij - de enige Bijbelse visie is. Deze vertaling zal zonder twijfel velen op vergelijkbare wijze inspireren.

Velden met een * zijn verplicht