Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De Apostel - L'apotre

Film

Prijs: € 7,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(2 beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789492189189
Auteur(s) : Film
Taal : Nederlands
Verschenen : December 2015
Conditie : Nieuw
Beschrijving

De Apostel is het waargebeurde verhaal van Akim, een jonge Franse moslim die wordt opgeleid tot imam. Zijn identiteit ondergaat echter een diepgaande verandering. De confrontatie met zijn familie, die juist zo trots is op een zoon als toekomstige imam, is hard en moeilijk. Vooral de broer van Akim heeft een grote afkeer van zijn bekering tot het christendom. Akim doet er alles aan de acceptatie van zijn familie te herwinnen. Zijn nieuwe levensstijl blijkt uiteindelijk een krachtig getuigenis van geloof en vergeving.

"L'Apotre is een film die vrede brengt"
- Cheyenne Caron

Een film die al diverse filmawards heeft weten binnen te halen, waaronder:
- PRIX SPECIAL, Fondation Capax Dei Festival Mirabile Dictu - Vaticaan Stad
- Festival Sacre De La Beaute - Cannes
- Festival Rendes-Vous Du Jeune - Rusland
- Festival Du Film - Jordanie
- Festival De Cine Inusual De Buenos Aires - Argentinie

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordelingen
De apostel - L'apotre
Recensie door: Karin

Dit is een mooie en moedige film! De film lijkt traag (het is geen flitsend verhaal), er wordt veel in gepraat en de manier van filmen doet denken aan een documentaire. Alsof het leven van de hoofdpersoon Akim op dat moment wordt gevolgd. Dit vind ik ook de kracht van deze film. Je wordt zo voor je gevoel in zijn leven, keuzes en strijd getrokken en betrokken. Alsof je er bovenop zit. Er wordt goed geacteerd, het is een pakkend verhaal. Het is niet alleen een mooie film, omdat het gaat over een moslim die gaat geloven in Jezus, maar het is ook een interessante film voor mensen die de islamistische cultuur in Europa beter willen begrijpen.

De apostel
Recensie door: Theo de Vos

Gisteren de film bekeken met vrienden. Wel een film waarin veel gepraat wordt. Wel een interessante film over een moslim die zich bekeerd tot het christendom. Tip! Kijk deze film eens als thema voor de vervolgde kerk. Hierin is te zien dat moslims die zich bekeren tot het christendom het best moeilijk en zwaar hebben.