Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Verkeerd spoor

Ruiter, Arie de


Dit product bevindt zich in:

Romans Streekromans en familieromans

Prijs: € 17,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789492959676
Auteur(s) : Ruiter, Arie de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Uitgever : Scholten Uitgeverij B.V.
Jaar van uitgave : 2019
Verschenen : September 2019
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 380
Afmetingen : 213 x 148 x 29 mm
Gewicht : 546 gram
Beschrijving

Alblasserwaard van begin vorige eeuw komt tot leven. Hoe kan iemand verder leven als hij een moord gepleegd heeft?

Dit boek is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis: op een vroege morgen in augustus 1923 wordt nabij het dorpje Giessen-Nieuwkerk het ontzielde lichaam van spoorwegambtenaar Jacob de Jong aangetroffen. De zoektocht naar de moordenaar loopt uit op een van de meest spraakmakende gerechtelijke dwalingen uit de Nederlandse geschiedenis. Twee onschuldige mannen zitten ten onrechte enkele jaren gevangen. De ware schuldige is nooit gevonden.

De auteur heeft er zijn eigen verhaal van gemaakt en voert Luc Verhulst op als de verdachte. Samen met zijn moeder is Luc het geweld van de Duitsers in de Grote Oorlog ontvlucht en uiteindelijk terechtgekomen in het kleine plaatsje aan de rivier de Giessen. Hoe komt de Vlaamse Luc tot zijn daad en hoe gaat hij de rest van zijn leven met dit vreselijke geheim om? En passant wordt de lezer een mooie indruk geboden van het leven in een kleine dorpsgemeenschap tijdens de crisisperiode van de jaren dertig in de vorige eeuw.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Verkeerd spoor
Recensie door: Eveline

Ik vond het wel een aardig verhaal. Luc, die dan 9 jaar is heeft een flink trauma opgelopen toen de Duitsers in WO1 de boerderij in Vlaanderen waar zijn ouders als knecht werkten overvielen. Daarbij werd zijn oudere broer gedood, zijn moeder verkracht en zijn thuis en de boerderij in vlammen opgaat. Er volgt een masala uittocht en Luc en zij moeder Fientje komen in Nederland terecht. Eerst een aantal jaar in Nunspeet in een vluchtelingenkamp en daarna In Giessen-Nieuwkerk bij een al op leeftijd echtpaar. Luc wil het liefst wraak nemen voor de moord op zijn broer Pol. Als zijn meisje hem laat staan voor een ander kookt zijn bloed. Hij fiets naar Gorinchem en komt terecht in een clandestien gok hol waarbij hij zijn weekloon en zijn fiets verbrast. Uit op geld komt hij langs het spoorwachtershuisje en breekt daar de geldla open. De spoorwachter Jacob de Jong betrapt hem. Hij doodt deze man zonder wroeging. Hij praat zijn daad steeds weer goed ondanks zijn nachtmerries totdat hij weer wordt geconfronteerd als de Duitsers opnieuw WO 11 ontketenen. Dan volgt de ontknoping.