Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Amalia

Breij, Claudia de


Dit product bevindt zich in:

Levensbeschrijvingen Levensverhalen

Prijs: € 17,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789493256637
Auteur(s) : Breij, Claudia de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire non-fictie
Thema : Biografie: koningshuizen
Uitgever : Uitgeverij Pluim
Verschenen : December 2021
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 112
Afmetingen : 208 x 134 x 19 mm
Gewicht : 274 gram
Beschrijving

Met 'Amalia' zet Claudia de Breij de traditie voort die begon met Hella Haasse die een portret van Beatrix schreef (1955) en Renate Rubinstein die Willem-Alexander portretteerde in 1985 ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag.

De prinses heeft Claudia de Breij meegenomen naar plekken die voor haar belangrijk zijn, waaronder de Koninklijke Stallen, het strand en haar school. Ze hebben gesprekken gevoerd over haar motivatie om af te zien van haar toelage, over zingen voor jezelf, cocktails maken, over hoe paardrijden helpt je hoofd leeg te maken en over de voor- en nadelen van sociale media. Ook kwam aan de orde wat het koningschap en haar toekomstige rol momenteel voor haar betekenen. Het boek laat zien wie Amalia nu is door de ogen van Claudia de Breij. Het boek bevat foto's uit het privéarchief van de prinses.

Ons eerste echte gesprek voeren we in de werkkamer van haar moeder. Zij op de donkerblauwe bank, ik in een dito fauteuil, onhandig krabbelend in het opschrijfboekje op mijn schoot. Het is een nieuwe Leuchtturm, zo'n chique met lijntjes en paginanummering, door deze schrijfwarenfetisjist speciaal voor dit doel aangeschaft. De bladzijden leeg, het omslag geel. 'Waarom niet oranje?' vraagt Amalia. Pas als ik haar aankijk, zie ik haar spottende blik.

Velden met een * zijn verplicht