Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Hoezo, Jezus!

Stichting Parel

Prijs: € 25,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
Artikelnummer : PA02
Auteur(s) : Stichting Parel
Conditie : Nieuw
Beschrijving

Dit dramastuk bestaat uit verschillende vormen van drama en is te gebruiken rond Kerst, Pasen, maar ook op een ander tijdstip in het jaar. Het is bijvoorbeeld uitstekend geschikt om als Evangelisatiemiddel te gebruiken, omdat het hele Evangelie in dit dramastuk is verwerkt. Dit script is uitgeprobeerd in onze gemeente, dus alle suggesties die wij geven komen uit de praktijk. De hele gemeente werd er bij betrokken. We hielden een actie: 'Bidden voor je buren'. Daar begonnen we drie maanden van te voren mee. De jeugd maakte een banner die wekelijks in de samenkomstruimte hing, zodat we iedere zondag er aan werden herinnerd te bidden voor onze buren. Regelmatig kwam er iemand naar voren, die iets vertelde over het effect van het bidden voor je buren. Toen dit dramastuk werd opgevoerd, kwamen vele vreemden, buren en familie en mochten we met verschillende mensen na afloop bidden en video's over het leven van de Here Jezus meegeven. De reacties waren overweldigend.

Omdat er nauwelijks rollen uit het hoofd te leren zijn, kost het ook niet uitputtend veel voorbereidingstijd. Natuurlijk moet u wel tijd met de voorbereidingen beginnen en moet er het een en ander worden georganiseerd, maar toch zal het eenvoudiger voor te bereiden zijn dan een doorsnee toneelstuk of musical.

Het stuk wordt gespeeld door kinderen en volwassenen. Dit geeft een extra dimensie aan dit dramastuk. Het is geschikt voor kinderen (vanaf 5 jaar) en volwassenen.

De vormen die in dit stuk worden gebruikt zijn:
- via de CD-rom en beamer beelden uit de natuur en de wereld om ons heen
- pantomime (door kinderen en volwassenen)
- toneel (door kinderen en volwassenen)
- film (via de video over het Leven van de Here Jezus)
- getuigenissen (door volwassenen en kinderen)

Velden met een * zijn verplicht