Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Aktie voor Groot Nieuws Radio

Prijs: € 0,01
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
Artikelnummer : RIN0172
Verschenen : Februari 2014
Conditie : Nieuw
Beschrijving

Over deze actie

Deze actie is een initiatief van Klaas Akershoek (k.akershoek@lijbrandt.nl), als vrijwilliger van GrootNieuwsRadio om de zender in de lucht te houden.

Jaarlijks worden er alleen al in Europa 300 miljoen inkjet cartridges verkocht. Hiervan wordt slechts 20% hergebruikt. De overige 275 miljoen cartridges eindigen nog steeds op de afvalberg…

Gebruikte printercartridges bevatten altijd resten van tonerpoeder, kunststofbehuizing, aluminium en andere materialen. Niet alle van deze materialen zijn biologisch afbreekbaar en vervuilen onze stortplaatsen. Geschat wordt dat een inktcartridge ca. 1000 jaar nodig heeft om zich te ontbinden. Uit recent onderzoek blijkt dat er in Nederland zo'n 15 miljoen gebruikte mobiele telefoons 'rondslingeren'. Een simpel rekensommetje wijst uit dat bijna elke volwassen dus minimaal één reserve mobieltje heeft.

Voor u heeft zo'n mobiele telefoon waarschijnlijk geen waarde meer, maar wist u dat deze voor Groot Nieuws Radio 1008AM nog erg waardevol is? Lever uw lege cartridges, toners en gebruikte mobiele telefoons daarom in; spaar het milieu en steun het goede doel! Vanaf nu kunnen bedrijven en particulieren hun gebruikte cartridges inleveren ten gunste van Groot Nieuws Radio 1008AM. Er is een speciale ton ontwikkeld om deze in te deponeren. U kunt deze ton eenvoudig herkennen bij de Evangelische boekhandels met het logo van de radio. Het is verstandig om de mobieltjes in een plastic zakje te doen. Zo kan er geen inkt van de lege cartridges op de telefoons lekken.

Verdere informatie vindt u op de deze website.

Lever ze bij ons in aan de Peulenstraat 245 en steun Groot Nieuws Radio!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Groot Nieuws Radio
Informatie

Groot Nieuws Radio is een christelijke radiozender in Nederland, die geen deel uitmaakt van het publieke bestel en daarom ook geen subsidie van de overheid ontvangt. De in Veenendaal gevestigde zender is te beluisteren op 1008 kHz middengolf AM en via internet. Groot Nieuws Radio is van start gegaan op 1 september 2007. De eerste maanden zond de zender non-stop christelijke muziek uit. Op 1 december 2007 ging de zender om 12 uur 's middags officieel van start. Groot Nieuws Radio richt zich met veel muziek en met Nederlandstalige programma's op luisteraars in Nederland en België, en ver daarbuiten.

Toen Talpa Radio per 1 september 2007 de stekker uit Radio 10 Gold trok, nam Groot Nieuws Radio de frequentie 1008 AM over. Initiatiefnemer was Evert ten Ham voormalig radiopresentator bij de EO. Hij was tot 6 januari 2011 ook directeur van de zender. Hoewel het initiatief voor de zender uit protestante kring komt, richt de zender zich naar eigen zeggen op alle 'bijbelgetrouwe' christenen. Groot Nieuws Radio wordt vooral beluisterd in evangelische en reformatorische kring, maar ook onder rooms-katholieke. Medewerkers worden echter verworven in protestantse kring. De zender brengt naast moderne en traditionele christelijke muziek ook achtergronden en nieuws uit kerk en samenleving en bijbelstudies. Lees meer over Groot Nieuws Radio op de Wikipedia-pagina van de zender
Programma's

Enkele programma's die op GrootNieuwsRadio worden uitgezonden:

Avondmelange – Radiomagazine. Presentatie: Tim Hendriks en Ronald Koops
Backstage – Een kijkje achter de schermen van de christelijke muziek. Presentatie: Hans van Vuuren.
Beloofd land – Informatief programma over Israël en de solidariteit van christenen met het beloofde land. Presentatie: Eric Vink.
Blessings – Verzoekplatenprogramma. Presentatie: Tim Hendriks.
Brandbrief – Pastorale vragen van luisteraars. Presentatie: Martin Brand.
Café Grande – Radiomagazine waarin gesprekken met een daggast de rode draad vormen. Presentatie: Jorieke Fredrikze.
Classics – Gospels uit de jaren 70, 80 en 90. Presentatie: Hans van Vuuren
Country Trail – Christelijke countrymuziek. Dit programma was jarenlang bij de EO en wordt evenals in die tijd gepresenteerd door Wim Pols.
De Bijbel door – Bijbelstudies. Presentatie: Cor Weeda
De dag van vandaag – Wetenswaardigheden, nieuws en achtergronden uit kerk en samenleving. Presentatie: Marien Korterink.
De dominee gaat voorbij - Portret van een voorganger. Presentatie: Tjitske Volkerink.
De nieuwe morgen - Actualiteiten uit kerk en samenleving, aangevuld met muziek en een column. Presentatie: Hanno Janse.
Gospel Top 10 – De internationale gospel hits van dit moment. Presentatie: Renee Doornebal.
Heilige Huisjes – Programma waarin gasten met een controversiële of prikkelende mening stevig aan de tand worden gevoeld.Presentatie: Tjitske Volkerink
Nieuw Leven – Bijbelstudie over de vernieuwing van ons denken. Persoonlijk en samen. Presentatie: Oscar Lohuis.
NL Gospel Top 10 – Gospels van Nederlandse bodem die het meest over de toonbank gaan. Presentatie: Johan Schotanus.
Rijp en groen – Een muziekpodium voor nieuw talent. Presentatie: Lukas Kramer.
Sandwich- Lunchprogramma met muziek en nieuws. Presentatie: Nando Kok
Stille tijd – Meditatief programma met rustige muziek. Presentatie: Renee Doornebal.
Orgeluur- Muziek met het orgel in de hoofdrol. Presentatie: Jan Quintus Zwart.
Waarom eindtijd – Bijbelstudies. Presentatie: Willem Glashouwer.
Wens – Verzoekplatenprogramma. Presentatie: Jan Quintus Zwart

Nieuws, weer en verkeer

Op Groot Nieuws Radio is ieder uur een nieuwsbulletin te beluisteren dat verzorgd wordt door persbureau Novem Nieuws met aansluitend informatie over weer en verkeersinformatie verzorgd door de VerkeersInfomatieDienst
Social Media

Wil je geen enkel nieuwtje missen volg ons dan ook online, via Twitter, Facebook en YouTube. Op deze social media krijg je leuke primeurtjes te horen + krijg je een blik achter de schermen. Ook vele DJ's van Groot Nieuws Radio zitten op social media, zoek ze snel op!

Velden met een * zijn verplicht