Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

425 recensies geschreven
pagina 1 van 43
Nooit meer donker Blom, Trudi
voorraad onbekend
€ 6,95
Nooit meer donker
Geschreven door Britt op 20 juni 2020

Een niet erg realistisch boek. In dit boek wordt uitgegaan van een standaard reformatorisch gezin. Er worden veel problemen en zorgen beschreven. Maar wat vooral in dit boek gemist wordt is de rol en de taak van de ouders. Ouders worden passief beschreven. Terwijl juist ook ouders hun kinderen kunnen wijzen naar Jezus Christus, ouders kunnen bidden voor hun kinderen met zorgen. Dit stukje wordt erg gemist in de beschrijving van deze familie. Nogmaals geen realistisch boek. Ik hoop dat men niet denk dat het in een standaard refo gezin er zo aan toe gaat want dan is het maar een koude bedoening met weinig diepgang en liefde.

Onvoorwaardelijk Klassen, J.
voorraad onbekend
€ 23,99
Onvoorwaardelijk
Geschreven door Conny op 15 juni 2020

Aangezien ik nog nooit een roman van deze schrijfster had gelezen werd dat wel eens tijd! Onvoorwaardelijk was destijds de debuutroman van Julie Klassen.En ik heb me een beetje in het boek verloren. Heerlijk! Alsof ik naar een gekostumeerde dramafilm zat te kijken. Echt ook een boek voor in de vakantie!

Mijn naam is Selma Perre, Selma van de
voorraad onbekend
€ 19,99
Mijn naam is Selma
Geschreven door Conny op 15 juni 2020

Het indrukwekkende levensverhaal van Selma, een Joods meisje die, onder de naam Marga, in het verzet gaat in de Tweede Wereldoorlog. Een dappere Joodse koerierster die keer op keer in gevaarlijke situaties het hoofd koel houd. Totdat... ze verraden wordt en naar Ravensbrück wordt getransporteerd. Bijzonder hoe Selma, inmiddels op hoge leeftijd gekomen, de zeer vele gebeurtenissen nog haarscherp herinnert.

Ongekend Runhaar, Jose
voorraad onbekend
€ 19,99
Ongekend
Geschreven door Karin op 11 juni 2020

'Ongekend' is een vlot geschreven en spannend verhaal over de zoektocht van Lara naar wie ze werkelijk is (ze groeide op zonder vader en voelde zich nooit compleet), familiegeheimen, schuldgevoelens en vergeving. De auteur weet goed te verwoorden hoe familiegeheimen zijn uitwerking hebben op het nageslacht, hoe mensen worstelen met het zoeken naar wie ze werkelijk zijn.

Parre Essen, Arjan van
voorraad onbekend
€ 20,99
Parre
Geschreven door Karin op 3 juni 2020

Vanaf de eerste bladzijde word je meegenomen in de gedachten- en belevingswereld van Parre.Beurtelings lees je het verhaal van de jonge en de volwassen Parre. Dit maakt het verhaal boeiend. Vooral het verhaal van de opgroeiende Parre raakte mij. Mooie zinnen, diepe gevoelens prachtig verwoord. Een verhaal dat laat zien wat verslaving met je doet (eenzaamheid, schuldgevoelens) en de ruimte die een persoon krijgt als hij breekt met deze manier van leven. Hoe diep een persoon ook lijkt te zijn afgegleden, de situatie hopeloos lijkt...er is altijd hoop!

Als gebed de hemel raakt Tagg, Melissa
voorraad onbekend
€ 20,99
Als gebed de hemel raakt
Geschreven door Karin op 2 juni 2020

Dit verhaal bevat een vleugje romantiek, humor, mysterie en spanning. Als je hiervan houdt, is dit een goed boek om in te duiken! Het verhaal raakt je, leest heerlijk weg. De worsteling van de hoofdpersonen wordt eerlijk en realistisch beschreven. De verhaallijnen worden vanuit verschillende personen uitgewerkt.Je wilt daardoor graag weten wat ze hebben meegemaakt en hoe de personen zich verder gaan ontwikkelen. Als je van een positief christelijke roman houdt, is dit boek een aanrader.

Het meisje zonder naam Costeloe, Diney
voorraad onbekend
€ 12,50
het meisje zonder naam
Geschreven door Karin op 22 mei 2020

Dit is een boek dat makkelijk wegleest.Er zijn intussen al heel wat verhalen geschreven over de Tweede Wereldoorlog, maar dit stukje van de geschiedenis is minder bekend: de evacuatie van kinderen naar Engeland en van Londen naar het platteland.Costeloe schrijft ook dit keer over opgroeiende kinderen in de oorlog.In 'Meisje zonder naam' gaat het over twee kinderen van gelijke herkomst, beiden van Joodse afkomst en geëvacueerd uit Duitsland, die onder invloed van de oorlog opgroeien tot twee verschillende personen.

Dietrich, mijn liefste Barratt, Amanda
voorraad onbekend
€ 22,99
Dietrich, mijn liefste
Geschreven door Erna Nederveen op 19 mei 2020

Een ontroerend boek.Heel mooi om het persoonlijke verhaal achter de theoloog Bonhoeffer te lezen. Dietrich wordt, net nadat hij met Maria von Wedemeyer verloofd is, in de gevangenis gezet. Wat moet het moeilijk en verdrietig voor hen beiden zijn geweest. Heel indrukwekkend!

Vals geluk James, Steven
voorraad onbekend
€ 22,99
Vals geluk
Geschreven door Eveline op 7 mei 2020

Steven James heeft met dit boek een inkijkje in de "toekomst" gegeven. Kestrel maakt een aanslag op het gebouw waar ze o.a. Artificials maken. Ze krijgt van haar broer die bij dit gebouw werkt als hooft beveiliger een Arteficial, Jordan, ter berscherming. Wat er vervolgens gebeurd heeft James zeer goed beschreven, zodat je jezelf waant in deze wereld vol techniek. Knap geschreven hoor!

voorraad onbekend
€ 22,99
Het sprookje van de eeuwige zomer
Geschreven door Erna Nederveen op 22 april 2020

Een boeiende en intrigerende roman over een jonge vrouw die na een jeugd van verwaarlozing de kracht heeft om volwassen te worden. Dit gaat met vallen en opstaan. Ook krachtig hoe ze vergeving kan geven en zich verzoent met familieleden. Kortom, een aanrader!