Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

404 recensies geschreven
pagina 1 van 41
voorraad onbekend
€ 21,99
Meneer Peacocks paradijs
Geschreven door Erna Nederveen op 12 februari 2020

Een interessant verhaal met een goede opbouw. Een verhaal vanuit twee hoofdpersonen geschreven, om en om. Het wisselt tussen heden en verleden. Hoe verder je leest, hoe moeilijker je het boek weg kunt leggen. Een aangrijpend verhaal wat je niet gelijk loslaat als je het uit hebt.

Hoe ziet de hemel eruit? Binnendijk, Henk
voorraad onbekend
€ 18,99
Hoe ziet de hemel eruit?
Geschreven door Karin op 28 januari 2020

Wat een mooi en leerzaam boek!
Henk onderzoekt nauwkeurig alle bijbelse gegevens over de hemel en probeert in zijn boek de vraag in de titel te beantwoorden.
Door het lezen van dit boek werd bij mij het verlangen naar de hemel opgewekt en bracht het een dieper besef dat wij burgers zijn van een rijk in de hemelen en dat er een verborgen schat is die wij kunnen ontdekken: het koninkrijk der hemelen.
Henk Binnendijk: "Als je schat in de hemel is, is je hart ook in de hemel. Dan krijg je een hemels hart. Een hart dat ontzettend veel van God en van Jezus gaat houden".

Verkeerd spoor Ruiter, Arie de
voorraad onbekend
€ 17,95
Verkeerd spoor
Geschreven door Eveline op 8 januari 2020

Ik vond het wel een aardig verhaal. Luc, die dan 9 jaar is heeft een flink trauma opgelopen toen de Duitsers in WO1 de boerderij in Vlaanderen waar zijn ouders als knecht werkten overvielen. Daarbij werd zijn oudere broer gedood, zijn moeder verkracht en zijn thuis en de boerderij in vlammen opgaat. Er volgt een masala uittocht en Luc en zij moeder Fientje komen in Nederland terecht. Eerst een aantal jaar in Nunspeet in een vluchtelingenkamp en daarna In Giessen-Nieuwkerk bij een al op leeftijd echtpaar. Luc wil het liefst wraak nemen voor de moord op zijn broer Pol. Als zijn meisje hem laat staan voor een ander kookt zijn bloed. Hij fiets naar Gorinchem en komt terecht in een clandestien gok hol waarbij hij zijn weekloon en zijn fiets verbrast. Uit op geld komt hij langs het spoorwachtershuisje en breekt daar de geldla open. De spoorwachter Jacob de Jong betrapt hem. Hij doodt deze man zonder wroeging. Hij praat zijn daad steeds weer goed ondanks zijn nachtmerries totdat hij weer wordt geconfronteerd als de Duitsers opnieuw WO 11 ontketenen. Dan volgt de ontknoping.

Heart of a lion Depay, Memphis; Zwartkruis, Simon
voorraad onbekend
€ 20,99
Heart of a lion
Geschreven door Karin op 5 januari 2020

Eerlijk en open deelt Memphis over zijn moeilijke jeugd, zijn moeizame relatie met zijn vader en de verkeerde keuzes die hij als opkomend (voetbal)talent maakte.
Mooi om te lezen hoe hij deelt vanuit zijn hart hoe zijn geloof hem op de been houdt en hoe hij rust heeft gevonden in zijn hectische leven. Een must-read, niet alleen voor de voetballiefhebber!

Leven in het vuur van God Bonnke, Reinhard
voorraad onbekend
€ 29,95
Geweldig!
Geschreven door Bart op 17 december 2019

Wat een geweldig, inspirerend en bemoedigend boek! Fantastisch hoe de auteur wonderbaarlijke situaties en leiding van God beschrijft in zijn leven en bediening. Door een combinatie van humor en het boeiende levensverhaal van de auteur, leest het boek makkelijk weg. Echt een aanrader!

Zwaartekracht Reesink, Annemieke
voorraad onbekend
€ 15,-
Zwaartekracht
Geschreven door Karin op 30 november 2019

'Zwaartekracht' is een vlot en boeiend geschreven boek!
Ik houd van de vertelstijl van de auteur. Er zit een bepaalde 'spanning' in het verhaal dat ervoor zorgt dat je wilt blijven lezen.
Het verhaal is geschreven vanuit Vera's perspectief. Dit zorgt er voor dat je echt ondervindt hoe Vera haar leven leeft en beleeft en hoe ze zich door twijfels, vragen en onzekerheid rond haarzelf en het geloof worstelt.
De onverwachte zwangerschap is de aanzet tot haar zoektocht naar God. Een zoektocht die misschien voor velen herkenbaar is....
Voor veel gelovigen zal wat Reesink schrijft over (de regels van) de kerk en het geloof en moeilijke kwesties als (homo)seksualiteit herkenning oproepen. Leestip!

Olifantenmeisje Wiseman, Ellen Marie
voorraad onbekend
€ 21,99 € 15,-
Olifantenmeisje
Geschreven door Karin op 26 oktober 2019

(Weer) een mooi verhaal van Ellen Marie Wiseman!
Ze verweeft historische feiten met fictie....dat maakt dat haar verhalen zo interessant zijn om te lezen. Ook geniet ik van haar schrijfstijl.
Het verhaal van Lilly, het albino meisje dat verkocht werd aan het circus, wordt prachtig verteld. Het krijgt ook meer nadruk dat het verhaal van Julia en pakt ook eigenlijk meer dan het verhaal van Julia. Het verhaal van Julia heeft eigenlijk teveel vaart in vergelijking met het verhaal van Lilly. De zoektocht van Julia loopt wel heel snel ten einde, terwijl het verhaal van Lilly rustig uitgewerkt wordt. Dat is jammer.
Al met al toch een boek dat de moeite waard is om te lezen!

voorraad onbekend
€ 21,99
Onder een bloedrode hemel
Geschreven door Karin op 18 oktober 2019

Deze roman boeit vanaf de eerste bladzijde!
Je wordt meegezogen in het verhaal van het mijnwerkersdorp Beulah Mountain, haar geschiedenis en haar inwoners en bovenal in de bijzondere vriendschap tussen de meisjes Bean en Ruby. Ze groeien samen op, ondanks hun verschillende afkomst.
Langzaamaan ontvouwt de auteur de geschiedenis van het dorp en welke rol de meisjes daarin hebben gespeeld.

voorraad onbekend
€ 14,99
Breakthrough
Geschreven door Theo de Vos op 8 oktober 2019

Film met een lach en een traan. Waargebeurd verhaal over John Smith die door het ijs zakt. Méér vertel ik niet. Echt een aanrader om te kijken. Niet geschikt voor kleine kinderen. Vanaf 12 jaar. Ook een film waarin geloof en liefde centraal staan.

voorraad onbekend
€ 17,95
Job en het persoonlijke lijden.
Geschreven door Corlien Doodkorte op 6 oktober 2019

Wij (mijn collega's van ppp-opleidingen Ermelo en ik) zijn heel erg enthousiast over dit boek, want het is:

- Niet kerk(visie) gebonden
- Prettig leesbaar, goed geschreven
- Rauw en heel eerlijk
- Ruimdenkend zorgvuldig
- De werkelijkheid van het lijden
- Eerste deel uitgebreid over Job
- Daarna eigen ervaringen

Al met al een heel pijnlijk, boeiend, troostend en hoopvol boek.

Corlien Doodkorte.