Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

535 recensies geschreven
pagina 1 van 54
Lysbeth Medema, Marlies
voorraad onbekend
€ 23,99
Lysbeth
Geschreven door Karin op 26 mei 2023

De debuutroman van Marlies Medema - Papieren paradijs - heb ik met veel plezier en aandacht gelezen. Ik was dan ook erg benieuwd naar haar nieuwe boek! Lysbeth is een prachtige roman over een strijdbare vrouw in een roerige politieke tijd. Het verhaal neemt je al vanaf het begin mee op reis in het leven van Lysbeth en haar gezin. Door het lezen van dit verhaal beleef je van dichtbij het dagelijkse leven van de mensen, welgesteld en arm, in het Amsterdam van die tijd. Ik houd van historische romans, van verhalen die echt gebeurd zijn en deze roman heeft weer een stukje van de geschiedenissluier opgelicht voor mij. Ik heb geleerd en gehoord van de Spaanse bezetting, het vredesbestand en de Bestandstwisten (de conflicten tussen de contraremonstranten en remonstranten), maar was alweer een hoop vergeten. Door dit verhaal wordt een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis uitgelicht en verhelderd. Lees deze roman!

Ik eer jou Verschoor,-Meijers, Marja
voorraad onbekend
€ 9,90
Ik eer jou
Geschreven door Bob de Raadt op 10 mei 2023

Aan de hand van Efeze 6:1-4 heeft Marja Meijers een vernieuwende visie geschreven over een vaak geciteerd gedeelte uit de Bijbel, daar waar het gaat over het drievoudige snoer: kinderen - God - ouders. Deze driehoek wordt vaak beschreven vanuit een 'moeten', 'tucht' en 'gij zult'. Met veelal een negatieve toepassing in de dagelijkse opvoedkundige praktijk (met pijnlijke maatregelen). Meijers gaat voorbij dit 'moeten' en stelt de liefde van God de Vader centraal, want "wij hebben lief, omdat God ons eerst heeft liefgehad". God de vader wil een relationele context. Het gaat Hem om 'welzijn in relationele, emotionele, geestelijke, fysieke en financiële aspecten van het leven'. Wederzijdsheid door geduld te hebben, door voorbeeld te zijn, door te instrueren en discipline te hebben, door oprecht en rechtvaardig te zijn, door anderen te behandelen zoals wijzelf behandeld willen worden, door onze kinderen te omarmen en te zegenen. Meijers geeft een liefdevolle en praktische kijk op dit Bijbelgedeelte. Zeer de moeite waard om te lezen, te bestuderen en toe te passen.

Helemaal prima Bowler, Kate; Richie, Jessica
voorraad onbekend
€ 20,-
Helemaal prima
Geschreven door Karin op 2 mei 2023

Helemaal prima - een dagboek, maar toch ook weer niet. In 40 stukjes worden op verschillende zaken ingegaan. Denk aan liefde, rouwen, sociale media.... Het is geschreven met de nodige dosis humor (en soms zelfs met zelfspot), maar is zeker niet zonder diepgang. De schrijfsters nemen je mee in de zoektocht naar schoonheid, betekenis en waarheid. Ze schrijven met verwachting dat het mogelijk is een leven te leiden waarin God 'in kan breken' in ons (imperfecte) leven om ons te verrassen. We kunnen leren om gezegend te zijn, ongeacht of ons leven loopt zoals we het graag zouden zien. Een verfrissend boek te midden van al die boeken die ons maar willen aanmoedigen/overhalen om het nog beter te doen, om als vrouw je nog meer te moeten ontplooien en ons daardoor toch ook het idee geven dat we aan al die maatschappelijke verwachtingen moeten voldoen. Vaak komen we er dan achter dat het ons niet lukt. Ongeacht hoe hard we ons best doen.

Wegbereider Voskamp, Ann
voorraad onbekend
€ 19,95
Wegbereider
Geschreven door Karin op 2 mei 2023

Wegbereider is een indringend, kwetsbaar verhaal over liefde en verlies. Ann vertelt eerlijk over de worstelingen in haar huwelijk, haar twijfels, de zorgen om haar kinderen. Ze schrijft wat ze denkt en voelt. Het boek staat vol met diepe gedachten over (de gebrokenheid van) het leven en geloof. Ze deelt prachtige (geestelijke) wijsheden. Haar schrijfstijl is poëtisch. Door de (intense) manier waarop ze haar levensreis met God en naar God beschrijft en de hoeveelheid van gedachten die ze aan het papier, en aan de lezer, toevertrouwt, is het niet een boek dat je snel moet en wilt uitlezen. Je moet er echt bijblijven en de tijd nemen om al haar denkstof te verwerken. Wegbereider leert je een heilige weg door het leven, een weg naar God. Het is een diepzinnig boek dat je geloof en je geest rijker maakt!

Ik red me wel Pots, Leanne
voorraad onbekend
€ 22,99
Ik red me wel
Geschreven door Karin op 28 april 2023

Ik heb dit verhaal met veel plezier gelezen. 'Ik red me wel' is een goed debuut van Nederlandse bodem! Alle ingrediënten voor een goede feelgood roman zijn verwerkt in dit verhaal: romantiek, humor, pit en diepgang. Ik kijk uit naar Weidse liefde deel 2!

Gods smokkelaar Bijl, Anne van der
voorraad onbekend
€ 25,-
Gods smokkelaar
Geschreven door Karin op 12 april 2023

Het bijzondere verhaal van een ras-evangelist. Mensen het goede nieuws vertellen, was zijn drijfveer vanaf het moment dat hij zijn leven echt overgaf aan God. Hij liet zich niet tegenhouden door gevaar(lijke omstandigheden) of door wat mensen van hem vonden. Anne volgde Gods leiding in zijn leven zonder aarzelen. Hij was ook een man van gebed. Die levenshouding inspireert mij enorm en laat mij nadenken over mijn relatie met God en mijn christen-zijn in deze wereld! Zijn verhaal heb ik met een traan en een lach gelezen. Wat een bijzondere avonturen heeft hij meegemaakt. Wat heeft hij op een bijzondere manier mogen ervaren dat God voorzag in zijn leven en in zijn bediening. Ik bewonder zijn ijver voor de christenen die lijden vanwege hun geloof. Lees dit boek en laat je aanmoedigen om stevige stappen te zetten op jouw geloofsreis!

De hemelproef Jalonen, Olli
voorraad onbekend
€ 23,99
De hemelproef
Geschreven door Karin op 9 maart 2023

Ik moest even in het verhaal komen, maar toen ik echt de tijd nam en rust had om verder te gaan lezen, pakte het verhaal mij snel. Het is een mooie roman over (de strijd tussen) geloof en wetenschap en over de ontroerende vriendschap tussen een kleine jongen en een grote wetenschapper. Het verhaal wordt vanuit het perspectief en belevingswereld van de jonge Angus verteld. Je gaat zonder veel moeite mee in zijn wereld, omdat het aandoenlijk, onbevangen en levensecht wordt verteld. Het verhaal bestaat uit kortere en langere hoofdstukken. Deze roman is een avonturenverhaal, filosofisch werk en historisch verslag ineen. Knap geschreven!

De verdwenen koning Leij, Stephen van der
voorraad onbekend
€ 17,99
De verdwenen koning, een avontuurlijke zoektocht naar God
Geschreven door Bob de Raadt op 25 februari 2023

Stephen van der Leij heeft een ware speurtocht in boekvorm geschreven, een thriller met speciale effecten.Het is een bijzonder avontuur. Spannend tot de laatste bladzijde. En het bijzondere aan dit boek is, dat jij je eigen leesroute kan kiezen, want dit verhaal is een 'Choose your own adventure'-verhaal: kies jouw eigen avontuur. Het is zowel een boek voor kinderen (vanaf groep 6) als voor volwassenen (ik heb het boek met veel plezier gelezen) en dus voor het hele gezin.Het boek is knap geschreven en avontuurlijk in elkaar gezet. Met veel christelijke metaforen, personages en thema's. Ook daarin is dit boek een lees avontuur, een uitnodiging voor een spirituele zoektocht, zeker als gezin. Met een mooie lay-out en het verhaal is prettig leesbaar.

Vaders waar zijn ze Guntzschel, Klaus
voorraad onbekend
€ 7,50
Vaders, waar zijn ze?
Geschreven door Bob de Raadt op 25 februari 2023

De schrijver gaat aan de hand van Spreuken 1 t/m 9 na wat het belang is van alledaags, actief, betrokken en bijbels geïnspireerd vaderschap. Het is als een wandeling door deze hoofdstukken heen.Zie het maar als dat koning Salomo, de wijze koning, met zijn zoon een wandeling maakt en hem in allerlei wijsheid onderwijs geeft.Güntzschel geeft denkstof mee en vraagt om een plaatsbepaling als vader! Het is belangrijk dat wij ons als vaders, met ons vaderhart, weer richten op onze kinderen. Zij zijn waardevol; zij zijn geschenken van God.

Zonder ons geen nieuwe dag Goedbloed, Liesbeth
voorraad onbekend
€ 22,99
Zonder ons geen nieuwe dag
Geschreven door Karin op 16 februari 2023

'Zonder ons geen nieuwe dag' is een rauw, intens, mooi geschreven verhaal. Bijna poëtisch soms. Ik moest er even inkomen, omdat het verhaal van Raaf niet chronologisch is geschreven. De hoofdstukken zijn kort, soms maar één pagina. Ik ervaarde dit niet als een probleem. Elk hoofdstuk is een puzzelstukje. Langzaam maar zeker kom je alles te weten. Dit is GEEN christelijke roman. Het geloof speelt een minimale rol in het verhaal. Meer in de zin van zingeving en verlatenheid. De auteur schuwt bepaald taalgebruik niet. Het is deels te verklaren vanwege het verhaal. Het speelt zich af in Rotterdam en de rasechte Rotterdammer kan zich nog wel eens heel stevig uitdrukken; het past bij de volksmentaliteit. Toch viel mij het woordgebruik wel tegen. Misschien ook wel, omdat ik dit niet had verwacht en er ook niet over wordt gesproken in recensies die ik heb gelezen. Wat betreft vertelstijl is het een indrukwekkend verhaal. Aan de lezer de keuze welke afweging je maakt.