Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

570 recensies geschreven
pagina 1 van 57
De laatste libelle Richardson, Kim Michele
voorraad onbekend
€ 22,99
De laatste libelle
Geschreven door Karin op 21 mei 2024

De laatste libelle is een mooie, ontroerende historische roman! Het geeft een uniek inkijkje in een stukje geschiedenis van de blauwe mensen en de boekbezorgers in Kentucky, VS. In dit verhaal word je meegenomen in het leven van de jonge Cussy Mary. Een vrouw die vanwege haar huidskleur niet/moeilijk geaccepteerd wordt en moet vechten voor haar plekje in de wereld en voor haar werk dat ze met passie en vastberadenheid uitoefent: boekbezorgster. Het verhaal is geschreven in de ik-vorm. De stem van Cussy is sterk, veerkrachtig. Je verplaatst je makkelijk in haar leven, haar (vaak eenzame) strijd en haar passie voor het werk dat ze doet en voor de mensen om haar heen. Het lezen van deze roman brengt de geschiedenis van die tijd heel dichtbij. Brengt het leven van mensen die leden en nog steeds lijden vanwege discriminatie en rassen ongelijkheid heel dichtbij... Een verhaal dat de moeite waard is om te lezen!

Alles wordt lichter Reitsma, Janke
voorraad onbekend
€ 23,99
Alles wordt lichter
Geschreven door Karin op 11 mei 2024

Janke heeft weer een mooie, psychologische roman geschreven! Dit keer speelt het verhaal zich niet af bij het water, maar nemen de bergen en de natuur een grote plaats in in het verhaal. Het verhaal begint met een korte verklaring van Ylva, de hoofdpersoon. Die verklaring zet haar aan tot daden - de tocht naar haar verleden - en brengt dit brengt ook verlichting in haar leven; alles wordt lichter. Het verhaal wordt mooi opgebouwd. Doordat het beschreven wordt in het verleden (2012) en heden (2022) krijg je langzaamaan een beeld van wat er gebeurd is. Janke weet dit verhaal zo te schrijven dat je je makkelijk verbindt met de hoofdpersoon en zo begrip op kunt brengen voor wat er gebeurd is. Je begrijpt Ylvas worsteling, de last die ze al die jaren bij zich draagt.

voorraad onbekend
€ 23,95
Rauw
Geschreven door Karin op 16 april 2024

'Rauw' is een makkelijk leesbaar, vlot geschreven en eerlijk boek. Zonder opsmuk. Op sommige momenten lijkt het bijna joviaal geschreven. Dit zal de keuze zijn geweest van de auteur. Ik wilde dit boek sowieso graag lezen. Niet alleen vanwege alle commotie rondom het verschijnen van dit boek, maar ook omdat ik benieuwd ben naar het verhaal achter een persoon. David de Vos is een bekende evangelische spreker. Velen kennen zijn naam en hebben misschien weleens gehoord van zijn stichting, Go and Tell. Weinigen kennen zijn hart. Door het lezen van dit boek leer je zijn hart kennen. Of je nu waardeert wat hij zegt of niet. Wat betreft de commotie om Rauw: het verbaast mij enigszins dat er zoveel gedoe is om en vanwege dit boek. Het verhaal kwam bij mij niet over als zijnde een poging om de christelijke/evangelische wereld een hak te zetten. Ik geloof niet dat het Davids intentie is (geweest) om per sé negatief te willen spreken over anderen. Het blijft alleen lastig om anderen buiten zicht te houden als je deelt over je worsteling met jezelf en de invulling van je geloof(sleven). Je bent nu eenmaal gekipt en gebroed in een bepaalde geloofsrichting. En er zijn nu eenmaal ook 'schuurpapiermomenten' in je geloofsleven. De manier waarop je je geloof beleeft, misschien het geloof zelf en je relatie met anderen liggen onder een vergrootglas. Het schuurt in je leven. Het is niet een boek over een man die zijn geloof verliest en God vaarwel zegt. David is tot de conclusie gekomen dat hij niet langer wil voldoen aan de verwachtingen van zichzelf en die van anderen. Hij is een mens met tekortkomingen (net als wij) en wil die niet meer verstoppen. Hij wil geen masker meer opzetten. Zijn hart is nog steeds gebrand op het volgen en dienen van God, om de mensen te vertellen over Jezus, maar niet meer op de manier zoals hij zichzelf heeft 'opgelegd', zoals hij dacht dat dit 'moest' en zoals anderen van hem verwachten. Geen religie, maar relatie. Hij wil zijn geloof op een andere manier vorm geven. Zijn worstelingen zijn herkenbaar en menselijk. Daarom wil, kan en mag ik hem niet veroordelen. Ben ik het met alles eens dat hij zegt en de manier waarop hij het verwoord? Nee. Maar dat hoeft ook niet. Ik hoop en bid alleen dat hij helder en geestelijk scherp blijft in de 'nieuwe' weg die hij inslaat.

De getuigenis Smith, Francois
voorraad onbekend
€ 21,50
De getuigenis
Geschreven door Karin op 16 april 2024

Toen ik net begon te lezen, moest ik even wennen aan de vertelstijl. De getuigenis is het reisverslag van het echtpaar Gerbrand en Retha en wordt afwisselend verteld door de man en de vrouw. Toen deze vertelstijl (twee ik-vertellers) ging landen bij mij, pakte ik het verhaal vrij snel op. Het verhaal is knap geschreven. De auteur zit dicht op de hoofdpersonen en zo komen ze ook echt tot leven. Zoals de hoofdpersonen zijn, vertellen ze ook hun verhaal. Retha's woorden klinken blijmoedig en vol vertrouwen, Gerbrands woorden klinken tobberiger. Hij wordt achtervolgd door de traumatische herinneringen aan zijn jeugd in Swartvlei. Zijn nieuw gevonden geloof kan zijn twijfels niet zomaar wegdrukken. Gerbrand en Retha hebben allebei een eigen kijk op de gebeurtenissen. Door het verhaal heen lees je hun (geestelijk) zoeken naar elkaar en hun gezamenlijke roeping. Het boek start met de Bijbeltekst uit Genesis 22:2; God roept Abraham om op reis te gaan en zijn zoon Isaak te offeren. Deze tekst is een rode draad in het boek. God roept ook Gerbrand en Retha. Ze ervaren Zijn roep en leiding om op reis te gaan en willen gehoorzaam zijn aan Zijn opdracht. Ze zijn net zo overtuigd van hun heilige taak als Abraham. Maar zal er in hun geval ook een engel zijn die ze te hulp komt? Je voelt die spanning wel in het verhaal. In een interview met de schrijver las ik dat hij bezorgd is over de toename/wildgroei van bepaalde geloofsgenootschappen in Zuid-Afrika en de leer die zij aanhangen. Vanuit dit perspectief is deze roman beschreven. Het is goed om dit in ogenschouw te nemen. Hij is geen voorstander van kerken die een meer charismatische leer en beleving aanhangen. Het mooie vind ik wel dat hij de geloofsbeleving van de hoofdpersonen beschrijft, uitdiept, maar absoluut niet belachelijk maakt. Het is aan de lezer om te bepalen hoe om te gaan met het reisverslag van twee mensen die op God (willen) vertrouwen, maar ook bang zijn voor de duivel.

De typiste Kamp, Lody van de
voorraad onbekend
€ 20,-
De typiste
Geschreven door Karin op 6 april 2024

Dit verhaal gaat over een hartverscheurend dilemma: kies je voor je principes of kies je voor je familie? Lody brengt Lien, de hoofdpersoon, echt tot leven. Voor welke keuzes mensen komen te staan, hoe het leven in oorlogstijd was voor de gewone mensen. Het verhaal pakt je, komt heel dichtbij. De twijfel die Lien heeft, voel je door het hele boek heen. Haar angsten en gevoelens zijn herkenbaar, begrijpelijk en menselijk. Je kunt je goed in haar verplaatsen. Door het lezen van dit boek werd ik weer stilgezet hoe dankbaar we mogen zijn dat we in een land leven waar geen oorlog is en besefte ik nog meer onder welke angst en onzekerheid de Joodse bevolking geleefd moeten hebben in die periode.... Het einde is wat abrupt. Ik had dit niet zien aankomen. Het voelt niet echt als af, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat het fijner was geweest als het verhaal 'positief' was geëindigd.

voorraad onbekend
€ 9,95
Gewoon papa
Geschreven door Bob de Raadt op 5 april 2024

Opnieuw is dit nummer van 'Gewoon Papa' er weer in geslaagd om vaders op een aantrekkelijke en inspirerende manier voor het voetlicht te brengen! Papa 2023-2 is een prachtige editie geworden met mooie foto's, interessante uitspraken, tips om samen een vogelhuisje te maken (knutselopdracht), een vertelling over Jozef als de goede vader voor Jezus en tips voor uitstapjes met de kids. Van harte aanbevolen. Mooi cadeau voor vader(dag).

Mo en Tijger gaan naar school[ e-boeke-boek ] Elisabeth Mollema
direct downloaden
€ 9,99
Mo en Tijger gaan naar school
Geschreven door J.N. Kingma Postma op 19 maart 2024

Mijn leesbeleving: De opbouw van de verhalen vind ik prettig. De schrijfstijl is beeldend. Dit wordt nog versterkt door de levendige tekeningen. Die geven de tekst nog meer cachet. De verhalen zijn herkenbaar voor kinderen. Gebeurtenissen in de klas of op het schoolplein. Ik gun ieder kind zo'n lieve en betrokken juf Lisa. Zij ziet het kind echt en weet het mooiste in hen naar boven te halen. De hond Tijger veroverde ook mijn hart. Wat een slimme lieverd. Maar ook ondeugend. Continu bij Mo willen zijn ook als dat door een schoolreisje niet kan. Ook komt het in de verhalen neer op vriendschap en de sterkte daarvan als het aankomt op samenwerking. En dierenliefde, aandacht en liefde voor je broertje die ook graag wil leren lezen. Hoe fantastisch is het om dan les te krijgen van 'meester Mo'. Voor heel even wel. Later is de aandacht weer geprojecteerd op iets anders. Zo is het in het echte leven ook.

Mijn 7 jarige dochter Femke heeft het boek zelf gelezen. Ze was zo trots dat haar dat lukte. De afwisseling tekst en illustraties vond zij erg fijn. Ook las ik haar eruit voor en probeerde de situaties dan met mijn stem of met gebaren na te doen. Dat zorgde voor mooie momenten. Zij heeft er twee nieuwe vrienden bij Mo en Tijger.

Mijn mening:Ik geef 5 sterren. Prima en geloofwaardige opbouw. Diverse leesniveaus die lezers uitdagen om zelf te lezen. Maar ook is het heerlijk om dit boek voor te lezen. De tekst wordt nog extra versterkt door de levensechte illustraties. De gebeurtenissen in dit boek sluiten aan bij de belevingswereld van een 7 jarige. Herkenbaarheid is zo fijn. Ik en mijn dochter zijn fan van Mo en Tijger. In de toekomst lezen we graag meer van Elisabeth Mollema en genieten we graag van de uitmuntende tekentalenten van Gertie Jacquet.

Al mijn geheimen Austin, Lynn
voorraad onbekend
€ 25,99
Al mijn geheimen
Geschreven door Karin op 5 maart 2024

Eindelijk weer een nieuw verhaal van Lynn Austin! Met hoge verwachtingen heb ik de roman gekocht en ben ik het verhaal al snel ingedoken. Mijn verwachting is niet beschaamd. Ik heb genoten van dit verhaal! Lynn Austin heeft een prettige schrijfstijl en weet als geen ander een verhaal beeldend te vertellen. Al vanaf de eerste bladzijde neemt ze je mee in het leven van drie vrouwen die van het ene op het andere moment geconfronteerd worden met het maken van (eigen) keuzes in hun zoektocht naar zelfstandigheid, levensinvulling en geluk. Door het verhaal vanuit drie dappere, maar ook kwetsbare vrouwen te vertellen, raak je als lezer snel vertrouwd met het leven van de hoofdpersonen. Je krijgt ook een goed beeld van het (maatschappelijke) leven in de Gilded Age. De personages worden goed neergezet en maken ook echt een ontwikkeling door. Het geloof is op een natuurlijke manier verwerkt in het verhaal. Het versterkt het verhaal. Deze roman is een aanrader!

Windhandel[ e-boeke-boek ] Bert Weteringe
direct downloaden
€ 16,99
Windhandel? Slechte Handel
Geschreven door Ruben G op 5 maart 2024

Vind het een boek geschreven door een wind wappie.

voorraad onbekend
€ 10,95
Kan een christen gebonden zijn?
Geschreven door Karin op 23 februari 2024

Wilkin heeft een goed boek geschreven met duidelijke, Bijbels onderbouwde inhoud. Op een begrijpelijke manier legt hij uit dat een christen vervuld kan zijn met de Heiige Geest en toch nog gebieden kan hebben waar hij niet totaal vrij is en die hij nog niet heeft overgegeven aan de heerschappij van Christus. Dit boek laat zien dat we op vier manieren gebonden kunnen zijn, maar bovenal hoe we het kostbare geschenk van vrijheid in Christus kunnen ontvangen. Een boek dat iedere christen zou moeten lezen!