Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

461 recensies geschreven
pagina 1 van 47
Goede dagen Warmels, Helga
voorraad onbekend
€ 19,99 € 7,99
Goede dagen
Geschreven door Karin op 21 januari 2021

Een verhaal waar 'afscheid nemen' de rode draad is. De schrijfster beschrijft op een mooie en indringende manier de gedachtenwereld van Arthur. Zij beschrijft hoe hij afscheid neemt van zijn vrouw, omdat ze dementerend is, hoe hij afscheid neemt van hun leven samen, hoe hij in gedachten elke keer afscheid neemt, omdat hij het zorgen voor zijn vrouw een te zware last vindt en hij elke keer hoopt dat ze er op een dag niet meer is. Arthur gaat nog één keer met zijn dementerende vrouw Dieneke op vakantie. Afwisselend neemt hij je mee in het heden en verleden. Arthur komt niet over als een sociale, vriendelijke man. Naar het einde toe wordt het steeds duidelijker waarom hij de man is geworden die hij nu is. Ook bijzonder te lezen hoe de schrijfster de lezer meeneemt in de steeds vager wordende gedachtenwereld van Arthur zelf. Hij vergeet steeds meer dingen, is zich hiervan (niet altijd) bewust, probeert om het allemaal op een rijtje te krijgen...Al met al een geslaagd debuut! Indringend, emotioneel, ontroerend.

Oorlogskinderen[ e-boeke-boek ] Coen Verbraak
direct downloaden
€ 11,99
Oorlogskinderen
Geschreven door Conny op 21 januari 2021

Boek met verhalen van mensen die als kind de oorlog hebben meegemaakt. Sommigen moesten onderduiken vanwege hun Joodse achtergrond. Anderen hadden ouders die in het verzet zaten. Weer anderen hadden "foute ouders" of een Duitse vader. Wat hebben deze oorlogservaringen gedaan met hen als kind en welke invloed hadden ze op hun verdere leven? Door de verhalen krijg je als lezer een goed beeld hoe deze ervaringen bepalend zijn geweest in hun leven. Hoe ze er door zijn gevormd als mens. Van harte aanbevolen!

voorraad onbekend
€ 16,99
Een goede opname over de
Geschreven door Addi op 17 januari 2021

Dit moet je echt zien.....het gebeurde in een ogenblik.....

Eva onvoltooid leven Seesing, Eva
voorraad onbekend
€ 16,95
Eva. Onvoltooid leven.
Geschreven door Joke op 6 december 2020

Wat een bijzonder boek. Om eerlijk te zijn wilde ik het boek na het lezen van het eerste hoofdstuk wegdoen. Wat walgelijk. Mens onterend. Maar uit respect voor de schrijfster en slachtoffers van seksueel misbruik en geestelijke verwaarlozing moest ik wel verder lezen. Wat een grote miskenning. Ieder mens is waardevol! Een krachtig en bewonderenswaardig geschreven boek. Ik hoop dat het ertoe mag leiden dat heel veel slachtoffers zich mogen bevrijden door hun verhalen aan het licht, de wereld in te brengen. Heel bijzonder hoe de schrijfster de strijd tussen de Duisternis en het Licht beschrijft. Wat geweldig dat zij verlost mag zijn door het grote Licht, haar en onze Redder, Jezus Christus!

Alles is krom[ e-boeke-boek ] Leen Van den Berg
direct downloaden
€ 11,99
hilarisch en tegelijk raakt het je
Geschreven door MollyVB op 26 november 2020

'Alles is krom', de laatste nieuwe roman van Leen van den Berg, leest als een trein. De scènes vloeien naadloos in elkaar over. Het taalgebruik past bij de denkwereld van hoofdpersonage Samuel, die zijn best doet om 'normaal' te zijn. Van den Berg heeft oog voor detail, net zoals haar hoofdpersonage, en weet met haar woordkeuze en observaties personages van vlees en bloed neer te zetten. Tegelijkertijd is de ironie nooit ver weg. 'Alles is krom' speelt zich gedeeltelijk af in de nabije toekomst, in de periode na het coronavirus. Dit geeft ons een inkijk in hoe ons leven er over twee jaar zou kunnen uitzien, zonder ons iets door de strot te willen duwen. Een absolute meerwaarde is de maatschappelijke relevantie. Van den Berg durft aan te kaarten waar menig schrijver voor zou passen. De manier waarop hoofdpersonage Samuel, die anders is dan de anderen, alles wat krom is probeert recht te trekken, is aandoenlijk. Je zou de arme stakker met al zijn goede bedoelingen zo in de armen sluiten. Een echte aanrader! (MollyVB)

voorraad onbekend
€ 21,99
De engelen van Elisabeth
Geschreven door Karin op 19 november 2020

Wat een aangrijpend verhaal heeft Els Florijn geschreven! Ze heeft weer een verhaal geschreven dat onder je huid kruipt. Ik geniet elke keer weer van haar fijnzinnige schrijfstijl, hoe ze de gedachten en gevoelens van de hoofdpersoon zo weet over te brengen dat je bijna ervaart waar de hoofdpersoon doorheen gaat. Ook vind ik het mooi dat haar leven afwisselend, per hoofdstuk, wordt geschreven in de tegenwoordige tijd en in het verleden. Deze roman moet je gelezen hebben, als is het alleen al om meer te weten te komen over de schrijnende wereld van de psychiatrie aan het einde van de negentiende eeuw, hoe vrouwen onderdrukt werden, zich maar moesten overleveren aan het systeem....

Nooit meer wachten Maas, Sarah van der
voorraad onbekend
€ 21,99
Nooit meer wachten
Geschreven door Karin op 19 november 2020

Sarah heeft een mooie schrijfstijl! 'Nooit meer wachten' is haar debuutroman en smaakt naar meer! Ze schrijft op een fijnzinnige manier de gevoelens en gedachten van de hoofdpersonen. Daardoor kun je je goed inleven in het verhaal. Bijzonder vind ik dat ze als hoofdpersoon een 9 jarige jongen (oorlogswees) heeft genomen en ons de Eerste Wereldoorlog en de gevolgen daarvan laat zien door zijn ogen. Het is zeker de moeite waard om deze roman te lezen.

De verborgen kinderen Byler Younts, Elizabeth
voorraad onbekend
€ 22,99
De verloren kinderen
Geschreven door Eveline aan de Wiel op 11 november 2020

Wauw, wat een bijzonder mooi verhaal. Ik heb echt genoten van dit boek! De hoofdpersoon 'Brighton' wordt zo geloofwaardig neergezet dat je niet anders kan dan doorlezen. Wat zij en haar lotgenoot, een albino jongen, Angel moeten meemaken als ze in het gesticht Riverside verblijven en ook later als ze ontsnappen tart elke beschrijving. En toch doet de auteur dit en neemt je mee in het verhaal Brighton en Angel. Wat ik erg knap vond is dat de auteur je zo'n 2 derde van het boek mee terug neemt naar het verleden, de jaren 40 van de vorige eeuw, wat ik heel prettig vond om zo te lezen. Prachtig verhaal, een Lynn Austin en Dineke Epping waard qua schrijfstijl en verhaallijn!

Als ik jou was Austin, Lynn
voorraad onbekend
€ 24,99
Als ik jou was
Geschreven door Eveline op 30 oktober 2020

Aardig geschreven roman over de hoofdpersonen Eve en Audrey en hoe zij hun levens invullen voor en in oorlogstijd en daarna. Zeer goed beschreven over hoe WOII impact heeft gehad op heel het Verenigd Koninkrijk.

Bij mij ben je veilig Cameron, Sharon
voorraad onbekend
€ 20,99
Bij mij ben je veilig
Geschreven door Erna Nederveen op 27 oktober 2020

Een prachtig boek! Een waargebeurd verhaal wat diepe indruk maakt. Een jonge vrouw verbergt in de tweede wereldoorlog in Polen 13 joden op zolder. Ook worden er in huis nog 2 Duitse verpleegsters ondergebracht. Kortom niet voor te stellen dat dit goed is gegaan tot het eind van de oorlog. Ook de vertelstijl vind ik erg goed. Het verhaal wordt vrij nuchter, met af en toe een beetje humor, verteld. Een aanrader!