Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

454 recensies geschreven
pagina 1 van 46
De verborgen kinderen Byler Younts, Elizabeth
voorraad onbekend
€ 22,99
De verloren kinderen
Geschreven door Eveline aan de Wiel op 11 november 2020

Wauw, wat een bijzonder mooi verhaal. Ik heb echt genoten van dit boek! De hoofdpersoon 'Brighton' wordt zo geloofwaardig neergezet dat je niet anders kan dan doorlezen. Wat zij en haar lotgenoot, een albino jongen, Angel moeten meemaken als ze in het gesticht Riverside verblijven en ook later als ze ontsnappen tart elke beschrijving. En toch doet de auteur dit en neemt je mee in het verhaal Brighton en Angel. Wat ik erg knap vond is dat de auteur je zo'n 2 derde van het boek mee terug neemt naar het verleden, de jaren 40 van de vorige eeuw, wat ik heel prettig vond om zo te lezen. Prachtig verhaal, een Lynn Austin en Dineke Epping waard qua schrijfstijl en verhaallijn!

Als ik jou was Austin, Lynn
voorraad onbekend
€ 24,99
Als ik jou was
Geschreven door Eveline op 30 oktober 2020

Aardig geschreven roman over de hoofdpersonen Eve en Audrey en hoe zij hun levens invullen voor en in oorlogstijd en daarna. Zeer goed beschreven over hoe WOII impact heeft gehad op heel het Verenigd Koninkrijk.

Bij mij ben je veilig Cameron, Sharon
voorraad onbekend
€ 19,99
Bij mij ben je veilig
Geschreven door Erna Nederveen op 27 oktober 2020

Een prachtig boek! Een waargebeurd verhaal wat diepe indruk maakt. Een jonge vrouw verbergt in de tweede wereldoorlog in Polen 13 joden op zolder. Ook worden er in huis nog 2 Duitse verpleegsters ondergebracht. Kortom niet voor te stellen dat dit goed is gegaan tot het eind van de oorlog. Ook de vertelstijl vind ik erg goed. Het verhaal wordt vrij nuchter, met af en toe een beetje humor, verteld. Een aanrader!

Kinderen van de rivier Wingate, Lisa
voorraad onbekend
€ 21,99
Kinderen van de rivier
Geschreven door Karin op 22 oktober 2020

Wat een indrukwekkend en hartverscheurend verhaal (over een waargebeurd schandaal). Dit boek boeit vanaf de eerste bladzijde. Je wilt gewoon weten hoe het verhaal zich gaat ontvouwen. Lisa Wingate heeft een beeldende en indringende manier van vertellen. Je kunt je daardoor heel goed verplaatsen in de personages: de riviermensen, de bange weeskinderen en de rijke hoofdpersoon Avery. Dit beeldend schrijven zorgt er voor dat het verdriet, de wanhoop en het lijden wat de kinderen en ouders ervaren (hebben) voelbaar is en echt binnen komt. Het laat je niet onberoerd. Aanrader!

Brit geeft niet op Steeg, Hanny van de
voorraad onbekend
€ 13,50
9789033130519
Geschreven door Ik op 22 oktober 2020
Als ik jou was Austin, Lynn
voorraad onbekend
€ 24,99
Als ik jou was
Geschreven door Eveline aan de Wiel op 22 oktober 2020

Aardige roman van Austin, maar niet zo sterk als haar vorige romans zoals "Eva's dochters" of "De boomgaard". Een beetje ongeloofwaardig is de reactie van beide als onverwachts Audrey naar Amerika komt en erachter komt dat Eve haar plaats heeft ingenomen.

Kinderen van de rivier Wingate, Lisa
voorraad onbekend
€ 21,99
Kinderen van de rivier
Geschreven door Eveline aan de Wiel op 22 oktober 2020

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van weeshuisdirecteur Georgia Tann, die kinderen uit arme gezinnen ontvoerde en verkocht aan rijke families. De familie waar Rill uit komt is ook verkocht door deze directeur. Een prachtig boek en een zeer zeker een aanrader.

De wezenmoeder Wiseman, Ellen Marie
voorraad onbekend
€ 22,99
De wezenmoeder
Geschreven door Eveline aan de Wiel op 22 oktober 2020

Wauw, wat een prachtig mooie maar ook rauwe roman. Je wilt blijven lezen om te ontdekken of Pia Lange, die de hoofdpersoon is in deze roman, haar broertjes nog vindt. Ondanks dat ze levendig beschrijft over de symptomen van de Spaanse griep wordt het nergens te gruwelijk. Ik vond haar beschrijving van het weeshuis waar ze als 13-jarige werd geplaatst deed mij meer en heb ik wel als heel erg en benauwend ervaren. Ik heb bijzonder genoten van deze roman en kan het iedereen aanraden om dit boek te kopen en lezen!

Vuurvogel Hoek, Jozef
voorraad onbekend
€ 18,95
Vuurvogel
Geschreven door Joke op 11 oktober 2020

Wat een spannend boek. Hoewel ik er eerst even in moest komen, omdat het vanuit verschillende kanten verteld word, kon ik het later moeilijk wegleggen. Knap geschreven en tussen daadwerkelijke gebeurtenissen in geschreven. Het boek leest ook gemakkelijk, daardoor een heerlijke ontspanning voor de regenachtige dagen.

Ichi Ni San[ e-boeke-boek ] Peter Edens
direct downloaden
€ 7,99
Op avontuur
Geschreven door Ivo Janssen op 11 oktober 2020

Je wordt meegenomen op avontuur met Paultje, deze beschrijft soms tot in detail bepaalde dingen tot je zelfs de geuren en kleuren kunt ruiken en zien. Ik zelf hou van waargebeurde verhalen en denk dat er niet veel boeken over dit onderwerp zijn (jappenkamp) en dat het belangrijk is en fijn dat we soms nog onze oudere familieleden wat beter kunnen begrijpen over wat ze hebben meegemaakt en er maar weinig over zeiden... soms komt dit op oudere leeftijd naar buiten. Ik vind het jammer dat er geen tweede boek is verschenen over het verdere leven van het gezin, maar als je het gelezen hebt kun je het wel raden/fantaseren. Het heeft in ieder geval indruk op mij gemaakt en meer begrip voor mijn familie.