Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

482 recensies geschreven
pagina 1 van 49
Papieren paradijs Medema, Marlies
voorraad onbekend
€ 21,99
papieren paradijs
Geschreven door ryanne op 18 september 2021

Wat een prachtig boek. Een onbekend stukje geschiedenis wat op een zeer boeiende manier geschreven is. Je word meegevoerd in de tijd, en de gedachten en gevoelens zijn zó echt overgebracht. Het voelde soms of ik er zelf bij was. Zeker een aanrader om te lezen.

Vlindervlucht Clark, Ashley
voorraad onbekend
€ 21,99
Vlindervlucht
Geschreven door Erna Nederveen op 17 september 2021

Een schrijnend verhaal over de impact van rassenhaat. En daardoor de vreselijke keuzes die moesten worden gemaakt. Het verhaal gaat over twee vrouwen die dromen van een eigen kledingwinkel. Boeiend hoe wordt beschreven hoe ze soms los moeten laten en hun dromen moet bijstellen.

De keuze Eger, Edith Eva
voorraad onbekend
€ 14,99
De keuze
Geschreven door Karin op 21 augustus 2021

'Dat wat je in je eigen gedachten hebt, kan niemand van je afpakken'. 'De keuze' is niet het zoveelste oorlogsboek. Het is een universeel verhaal over mens-zijn. Aangrijpend, hoopvol. Ondanks alle verschrikkelijke dingen die zij heeft meegemaakt (overlevende van Auschwitz) durft zij de uitdaging aan te gaan om te werken aan haar herstel, om los te leren laten dat wat haar hindert om echt vrij te zijn. Ze laat zien hoe ze leert te leven met een trauma, hoe ze leert om te vergeven, zodat ze echt vrij kan zijn. Mooi zijn ook de verhalen die ze deelt van mensen die ze door de jaren heen heeft geholpen en heeft kunnen begeleiden. In dit boek zit zoveel levenswijsheid gestopt! Een aanrader!

Iedermans ondergang Ham, Roelof
voorraad onbekend
€ 22,50
Iedermans ondergang
Geschreven door Karin op 16 augustus 2021

De reden dat ik dit boek gelezen heb, is omdat het een verhaal is over een mogelijk toekomstscenario en vanwege de tijd waarin we nu leven. Er worden tegenwoordig vrijwel geen (Nederlandstalige) boeken uitgegeven met zo'n thema. Ik was benieuwd hoe de auteur dit thema zou gaan uitwerken. Het boek leest vlot. Dat is ook de reden waarom je dit verhaal zo wegleest. Het is niet een boek van hoogstaande kwaliteit. De karakters zijn vrij eenvoudig en blijven gedurende het verhaal vlak. De auteur schrijft op een eenvoudige manier. Het taalgebruik en de dialogen zijn niet heel sterk.

Oker Elias, Robin
voorraad onbekend
€ 15,-
Oker
Geschreven door Karin op 24 juli 2021

'Oker', gebaseerd op de ervaringen van de auteurs, beschrijft treffend hoe een gezin wordt overschaduwd door een verdriet dat zij in stilte met zich meedragen: het overlijden van hun, te vroeg geboren, dochtertje Hannah. In de verschillende hoofdstukken is steeds één van de ouders aan het woord.Zij vertellen open over hun gevoelens, de manier waarop zij met hun verdriet omgaan en over de hoop op een nieuwe zwangerschap na een recente miskraam. Het geloof speelt een grote rol in het leven van Daan en Nina en daarmee ook in hun rouwproces.

Nachtlied Taylor, Barbara
voorraad onbekend
€ 21,99
Nachtlied
Geschreven door Karin op 6 juli 2021

Barbara Taylor vertelt dit verhaal met veel gevoel en emotie! Ze neemt je mee op reis in het mijnstadje Scranton in 1914.Je maakt kennis met dit stadje, de mensen die daar wonen en met het gezin van Violet. Violet is de hoofdpersoon in dit verhaal. Een jong meisje dat moet dealen met het tragische ongeluk en de dood van haar zus Daisy. Deze tragedie is zo heftig dat het gezin uit elkaar dreigt te vallen. Violet wordt aan haar lot overgelaten. Elk gezinslid gaat anders om met het verdriet en je krijgt heel sterk het gevoel dat het niet meer goed komt. Het (gedachten)leven van Violet is goed beschreven, je wordt echt meegenomen in het verhaal en je ervaart wat verlies en wanhoop met de mens doet. Maar door het verhaal heen zie je ook de veerkracht van de mens. Er is hoop, zelfs als het lijkt of alle hoop vervlogen is....

Augustusgras Mayhew, Anna Jean
voorraad onbekend
€ 19,99
Augustusgras
Geschreven door Karin op 19 juni 2021

In deze mooie en gevoelige (debuut)roman neemt de 13 jarige Jubie Watts je mee op een roadtrip van North Carolina dwars door de zuidelijke staten van de VS. (1954) Wat een mooie en ontspannen vakantie zou moeten worden, eindigt in een drama. Door de ogen van Jubie zie je de wereld hoe zij deze als opgroeiend tienermeisje ervaart: verliefd zijn, haar lichaam die verandert, haar kijk op relaties, de spanningen die er zijn in hun gezin, de keuzes die volwassenen maken en die zij niet begrijpt, de verhouding tussen blanken en zwarten. Na een dramatische gebeurtenis neemt Jubie een moedige beslissing.Een boek dat je meeneemt in de sfeer van de jaren 50 in de vorige eeuw.

Larissa & Laurent[ e-boeke-boek ] Mathieu van Bergen
direct downloaden
€ 9,99
Larissa & Laurent
Geschreven door Ellen86 op 18 juni 2021

Heel mooi en vlot leesbaar boek. Uitstekende personages met de nodige diepgang. Heb het in één ruk uitgelezen. Ultieme psychologische roman voor de liefhebber! Door het hele verhaal (met flasbacks) zit een geraffineerde spanning gevlochten. Echt zo'n boek dat je na het lezen niet zomaar naast je neerlegt, Zet jezelf ook aan het denken. Echt mooi.

Goede herder Kamp, W. van de
voorraad onbekend
€ 11,95
De goede Herder
Geschreven door Conny Van Houwelingen op 6 juni 2021

Wat een parel van een boek is dit! Wilkin van de Kamp legt aan de hand Psalm 23, vers voor vers uit hoe een schaapsherder destijds voor zijn schaapskudde zorgde. Op precies zo'n manier zorgt de goede Herder in de dagelijkse gebeurtenissen en situaties voor Zijn schapen (jij en ik). Bekende woorden krijgen door Wilkin's uitleg een nog diepere en indringender betekenis! Zeer geschikt om zelf door bemoedigd te worden, maar ook om te gebruiken in een pastorale setting.

Iedermans ondergang Ham, Roelof
voorraad onbekend
€ 22,50
Iedermans ondergang
Geschreven door Eveline aan de Wiel op 7 mei 2021

Goed geschreven 'eindtijd' boek. De schrijver wijkt niet af van het Woord van God en zover ik heb kunnen beoordelen is dit accuraat weergegeven in de beschrijvingen van wat er gebeurt in de levens van Jan en Annemieke Iedermans en de Filadelfia 8. Ja, het is inderdaad een beetje beklemmend verhaal maar het gaat dan ook over de eindtijd. Persoonlijk heb ik de 'opname van de Gemeente van God' gemist in dit verhaal. Al met al een goede thriller.