Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

520 recensies geschreven
pagina 1 van 52
Paradijsbloem Wout, Henriette van 't
voorraad onbekend
€ 18,95
Paradijsbloem
Geschreven door Karin op 28 september 2022

Paradijsbloem is een makkelijk leesbare (christelijke) roman met herkenbare thema's als geloof, zoeken naar je identiteit en het vinden van je weg in het leven. De proloog maakt je nieuwsgierig naar de rest van het verhaal! Het verhaal zelf is verdeeld in lange hoofdstukken. Dit maakt het wat lastiger om zomaar te stoppen in het verhaal en het weer op te pakken. Het einde vond ik wat apart en kon ik niet goed plaatsen. Het 'geworstel' van de hoofdpersoon Julia om te zoeken naar een eigen identiteit binnen en buiten het veilige en beschermde gezin en kerkleven om zullen herkenbaar zijn voor velen die uit het protestants-christelijke hoek komen. Soms ervaarde ik het geworstel bijna als beklemmend; het is zo'n groot onderdeel van het verhaal. Aan de andere kant weet je ook dat het reeël beschreven is en iemand jaren nodig kan hebben om echt een eigen identiteit te ontwikkelen binnen het gezamelijk beleven van het geloof in een groep/gezin. Ik ben wel benieuwd naar een volgend verhaal van deze schrijfster.

Gewoon papa Hoddenbagh, Wim
voorraad onbekend
€ 9,95
Gewoon papa
Geschreven door Bob de Raadt op 10 september 2022

Gewoon papa; over aardse papa's en hun volmaakte hemelse vader – Thema: Generaties.
Dit is een tijdschrift voor “vaders die er voor hun kinderen willen zijn in alle seizoenen van het leven”. Vaders komen aan het woord om over hun vaderschap te vertellen. En dat gebeurt op een gevarieerde wijze.'Gewoon papa' gaat over kwetsbaar vaderschap, om op een verbindende wijze met andere vaders in contact te zijn, voor onderlinge hulp, adviezen en steun, voor (h)erkenning en gezamenlijk plezier. Zoeken naar en het vinden van “vaderlijke wijsheid en principes”. Het tijdschrift geeft tips voor leuke, actieve, gezamenlijke activiteiten. En kooktips. Het biedt een Bijbelstudie over de hoveling uit Kapernaüm (Joh. 4:47 vv)Het eerste nummer van 'Gewoon papa' is kleurrijk, zowel qua lay-out als in informatieve zin. De persoonlijke verhalen van de vaders zijn boeiend en geven een goed beeld van hun inspiratie en hun ontwikkeling als vader. Ook de opvoedingsaspecten komen op een nuttige manier naar voren, met uitnodigende tips om vaderschap invulling te geven. Een geslaagd eerste nummer van 'Gewoon papa', dat nieuwsgierig maakt naar het volgende nummer.

De weg van de Vader Smith, Michael W.
voorraad onbekend
€ 20,-
De weg van de vader
Geschreven door Bob de Raadt op 10 september 2022

In het kader van 'VaderKracht' vind ik het bijzonder, dat hij nu met een boek over zijn vader uitgekomen is. Zijn vader overleed in november 2015, terwijl hij op tournee was geweest in Japan. Dit boek beschrijft het leven van zijn vader door de ogen en belevenissen van Michael. Daar doorheen loopt het verhaal van hoe zijn vader God de Vader diende: trouw in zijn werk, ook na een ernstig ongeluk met nekletsel en resterende pijnklachten, tijdens het coachen van zijn honkbalteam, na een zeer ernstig vliegtuigongeluk waar vader en zoon min of meer getuige van waren en de grote impact van dat vliegtuigongeluk op de directe leefomgeving, het verdriet van de omwonende, de verslagenheid, de langdurige rouw. Vergelijkbaar met de Bijlmerramp en de MH17.Het boek trekt je direct het verhaal in en je leest het in één adem uit.De hoofdstuk-indeling geeft in kernachtige woorden weer hoe hij zijn vader heeft meegemaakt (in diens dienend leiderschap) en hoe hij God de Vader ervaart. Het gaat om de volgende aspecten: de nalatenschap van de Vader/vader, het hart van de V/vader, de uitmuntendheid van de Vader, de genade van de Vader, diens trouw, uitnodiging, redding, gemeenschap, roep, liefde, kracht, gerechtigheid, gesprek, erfenis, het huis en het aanbod van de Vader. Stuk voor stuk indringende hoofdstukken, met mooie praktijkvoorbeelden. Zo heeft Michael W. Smith zijn vader beleefd en meegemaakt; kostbare, liefdevolle herinneringen. Het liedje “Footsteps', van het album 'A Million Lights' gaat met name over de inspirerende relatie van Michael met zijn vader. Van harte aanbevolen, om vaderschap vanuit Vaderschap te doordenken en je te laten inspireren. Zeker de moeite waard.

Kom terug Hedlund, Jody
voorraad onbekend
€ 22,99
Kom terug
Geschreven door Karin op 2 september 2022

In deze roman staat tijdreizen centraal. Een onderwerp waar je niet snel over leest binnen de christelijke fictie. Ik was zeer benieuwd naar dit verhaal! Hedlund heeft een heerlijk verhaal geschreven. Haar schrijfstijl is prettig en het verhaal bevat genoeg spanning om door te blijven lezen. Het is een fictief verhaal, maar wel doorweven met veel historie. Dat maakt het onder andere heel interessant om te lezen, als je van geschiedenis houdt. Ook ontbreekt de romantiek niet in dit verhaal. Het vult een aardige gedeelte van het verhaal, maar het is niet op een vervelende manier aanwezig. Misschien ben je wat huiverig voor een thema als tijdreizen, maar het verhaal is zeker de moeite waard om te lezen!

Hana Mornstajnová, Alena
voorraad onbekend
€ 21,99
Hana
Geschreven door Karin op 26 augustus 2022

Hana is een gedegen historische roman die de Tweede Wereldoorlog in Tsjecho-Slowakije duidelijk en indringend in beeld brengt. Het verhaal speelt zich af tussen 1933 en 1963 en neemt je mee in het leven van een meisje en jonge vrouw in Tsjecho-Slowakije. Het geeft een goed beeld hoe het daar aan toe ging aan de vooravond van, tijdens de Tweede Wereldoorlog en de jaren erna. Ook al heb ik veel, fictieve of op waarheid gebaseerde, oorlogsverhalen gelezen; het blijft aangrijpend te lezen wat er gebeurde met de Joden, over Auswitz en hoe moeilijk het geweest moet zijn voor de overlevenden om terug te keren naar de 'gewone' wereld. De roman bevat een aantal tijdssprongen. Je moet er wel even bijblijven.

voorraad onbekend
€ 17,99
Kan de wetenschap alles verklaren?
Geschreven door Karin op 19 augustus 2022

Dit boek is briljant in zijn eenvoud! Ik ervaarde het als heel prettig om een 'wetenschappelijk' boek te lezen dat zo geschreven is dat het te begrijpen is voor een leek. Lennox is daar zeker in geslaagd. De schrijver neemt je op een kalme en overtuigende wijze mee in zijn betoog en tegelijkertijd inspireert hij het eenvoudig geloven. Zowel wetenschap als geloof zijn nodig om het universum beter te begrijpen en de zin van ons bestaan te doorgronden. Een goed boek voor zowel gelovigen als mensen die op zoek zijn naar een goed betoog over de toetsing van de waarheid van het christelijk geloof!

voorraad onbekend
€ 17,99
De naderende climax
Geschreven door louise van hagen op 11 augustus 2022

Ik vind deze documentaire heel erg indrukwekkend. Er wordt zoveel info gegeven dat ik hem drie maal in een week heb bekeken. Het was heel heftig maar op het einde gaf hij me ook heel veel troost en hoop.

Een oneindig land Engel, Patricia
voorraad onbekend
€ 21,99
Een oneindig land
Geschreven door Karin op 7 augustus 2022

Een hartverscheurend en diepgaand, literair, verhaal! Deze roman gaat over het lot van Columbiaanse migranten in de VS. Afwisselend lees je het verhaal van Talia en andere gezinsleden. Het verhaal laat zien hoe een gezin omgaat met het uit elkaar gehaald zijn vanwege deportatie. Ze proberen elkaar elk op hun eigen manier te bereiken en vast te houden. Het laat de strijd zien tussen liefde voor en verlangen naar je geboortegrond enerzijds, maar ook de (barre) zoektocht naar een, nieuw, thuis en een beter leven. Een must-read.

Een weg door vuur en water Martin, Charles
voorraad onbekend
€ 22,99
Een weg door wind en water
Geschreven door Karin op 7 augustus 2022

Wat een prachtig verhaal! Ook een mooi vervolg op 'Waar de wereld in de oceaan valt. Het is ook dit keer een spannend verhaal geworden. Deze roman stemt tot nadenken. Het laat zien hoe reeël mensenhandel is , hoe het levens van (vaak jonge meisjes) verwoest, hoe lastig en bijna onmogelijk is om dit te stoppen, hoeveel misbruik er is door macht en in stand wordt gehouden door macht. Er gebeurt zoveel achter de schermen waar wij geen besef van hebben. Maar zo mooi om te beseffen dat er ook herstel kan plaatsvinden als mensen bevrijdt worden uit deze omstandigheden. Mits er goede nazorg is om te kunnen herstellen. Dwars door dit verhaal komt steeds naar voren dat er verzoening mogelijk is en bevrijding van alle foute keuzes en zonden! Charles Martin is een goede verteller! Hij neemt je vanaf de eerste bladzijde mee in zijn verhaal en als je eenmaal begonnen bent, wil je niets liever dan blijven doorlezen. Ik geniet van zijn stevige en intrigerende conversaties, waarnemingen en rake levenswijsheden. Hij is één van mijn favoriete auteurs. Hij bouwt zijn verhalen altijd op dezelfde manier op. Er zijn wat dat betreft geen verrassingen. Ook lijkt zijn manier van weergeven van de (hoofd) personages soms bijna niet realistisch. (Uitblinken in kracht, snelheid, veerkracht) Wat mij raakt is zijn schrijfstijl. Het verhaal gaat echt in je systeem zitten. En daarom wil je zijn verhalen blijven lezen.

Het rupsenhuis Vries, Jeanine de
voorraad onbekend
€ 21,99
Het rupsenhuis
Geschreven door Karin op 16 juli 2022

Jeanine heeft een boeiende historische roman geschreven! Je merkt door het verhaal heen dat ze grondig onderzoek heeft gedaan naar het dagelijkse leven in Nederland in de achttiende eeuw. Door het delen van geschiedenisfeiten, het gebruik van Jiddische gezegden en de gebruiken in het dagelijkse leven komt het verhaal echt tot leven. Het verhaal laat ook zien hoe de mensen in Friesland omgingen met Joden en waar Joden tegen aan liepen in hun dagelijks bestaan. Ze waren hun leven soms letterlijk niet zeker. Ook laat dit verhaal zien dat je als vrouw in die tijd heel wat hindernissen te overwinnen had. Vrouwen moesten knokken voor hun bestaan(srecht). Wat een verschil met deze tijd. Het verhaal van Marie Sibylle Merian komt in het verhaal wel ter sprake. Door het lezen van dit verhaal werd ik wel getriggerd om meer over haar te weten te komen. Ze was een bijzondere vrouw met een bijzondere passie. Het verhaal leest vloeiend en is goed geschreven. Ik heb het met plezier gelezen!