Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

471 recensies geschreven
pagina 1 van 48
voorraad onbekend
€ 22,99
Achter de muren van Jericho
Geschreven door Karin op 4 mei 2021

Een prachtig bijbels-historisch verhaal dat leest als een trein. Het verhaal van Rachab komt echt tot leven in dit boek! De schrijfster neemt je mee in de leefwereld van toen en het is indrukwekkend om te lezen wat de impact was van de wetten van Mozes op het leven van de Israëlieten en hoe groot Zijn zorg was (en nog steeds is) voor Zijn volk. Het boek doet mij denken aan het boek 'Bevrijdende liefde' van Francine Rivers. Mooi om te lezen dat God er altijd op uit is om herstel te brengen aan Zijn kinderen, ongeacht wat hun afkomst is en wat ze op onze kerfstok hebben. Zijn genade en onvoorwaardelijke liefde is te groot om te bevatten.

De verborgen kinderen Byler Younts, Elizabeth
voorraad onbekend
€ 22,99
De verborgen kinderen
Geschreven door Karin op 28 april 2021

Wat een bijzonder, mooi en indrukwekkend verhaal! Al vanaf de eerste bladzijde word je nieuwsgierigheid gewekt. Je wilt weten wat de hoofdpersoon, Brighton, te vertellen heeft. De afwisseling tussen verleden en heden én de fijne schrijfstijl van de auteur zorgen ervoor dat de spanning in het verhaal blijft en je wilt blijven doorlezen. Een must-read!

Papieren paradijs Medema, Marlies
voorraad onbekend
€ 21,99
Papieren paradijs
Geschreven door Eveline op 21 april 2021

Wat een mooi, ingeleefd en gevoelige roman over het leven van een domineesvrouw Anna. Het leven wat zij met haar man leeft gaat zeker niet over rozen maar is aaneenschakeling van rampspoed afgewisseld met glimpjes van geluk. Een prachtig geschreven debuut van Marlies Medema. Het leest als een trein en dus kan ik dit boek van harte aanbevelen!

Papieren paradijs Medema, Marlies
voorraad onbekend
€ 21,99
Papieren paradijs
Geschreven door Karin op 14 april 2021

Marlies Medema heeft een indrukwekkend debuut geschreven! Al vanaf de eerste bladzijde word je meegezogen in het verhaal. Het is invoelend geschreven, boeiend en aangrijpend! Een stukje geschiedenis, voor mij onbekend, komt tot leven. Een must-read!

De ketter van Carthago Verbaas, Frans Willem
voorraad onbekend
€ 21,99
De ketter van Carthago
Geschreven door Eveline op 12 april 2021

Mooi en rijk verhaal, wel veel moord en doodslag maar daar wordt niet al te bloederig over geschreven. Het leest wel lekker door.

voorraad onbekend
€ 19,99
Een tijd om nooit te vergeten
Geschreven door Erna Nederveen op 10 april 2021

Een ontroerend verhaal over twee borduursters die meewerken aan de bruidsjapon van prinses Elizabeth. Nieuwsgierig geworden door de sticker "Voor fans van de crown" ben ik het boek gaan lezen. Het is echt heel interessant om te lezen over de tijd net na de tweede wereldoorlog in Engeland. Twee vriendinnen met beide hun eigen verleden proberen hun leven weer op te bouwen. Mooi verweven met het verhaal over de bruidsjapon. Een aanrader!

Papieren paradijs Medema, Marlies
voorraad onbekend
€ 21,99
Papieren paradijs
Geschreven door Erna Nederveen op 10 april 2021

Wat een prachtig geschreven boek! Het is net of je het zelf mee beleeft. Knap geschreven verhaal over een stukje geschiedenis wat voor mij onbekend was.

Het hart van de leeuw Bischof, Joanne
voorraad onbekend
€ 21,99
Het hart van de leeuw
Geschreven door Karin op 16 maart 2021

Dit is het eerste verhaal van Joanne Bischof dat ik heb gelezen. Haar vertelstijl bevalt mij wel! In deze roman biedt de schrijfster een mooi inkijkje in het Amerikaanse circusleven aan het einde van de 19de eeuw.Het is, mede daardoor, een origineel verhaal. De verschillende thema's in dit verhaal (vriendschap, liefde, hoop, warmte, trouw en geloof) maken het tot een mooi geheel.Veel leesplezier gewenst!

Onvergetelijk schoolkamp Mijnders, Hans
voorraad onbekend
€ 9,90
skir
Geschreven door skir op 11 maart 2021
voorraad onbekend
€ 19,99
Betoverend mooi
Geschreven door Wineke op 30 januari 2021

Wat een ontroerende en prachtig geschreven droom van een boek. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal geeft het een zeer beeldend en gedetailleerd historisch inkijkje in een fascinerende wereld van de tijd net na de Tweede Wereldoorlog. Twee naaisters, twee vriendinnen, elk met een eigen achtergrond en hun eigen persoonlijke bagage, uitgekozen voor het borduren van de bruidsjurk van prinses Elizabeth van Engeland. Dat de fictie is doorweven met echte mensen, o.a. de ontwerper Christian Dior en zijn zus Catherine (die samen met Miriam Dassin in het Franse verzet heeft gezeten), Norman Hartnell en de bijbehorende modehuizen maakt het geheel nóg meer betoverend. Ik heb tijdens het lezen regelmatig de foto's opgezocht van de tekeningen van het ontwerp en de jurk zelf om het letterlijk voor me te zien. Ik had eigenlijk nooit eerder goed naar de jurk gekeken. Tegen het emotionele einde, waar alle draden prachtig bijeen komen kreeg ik letterlijk de tranen in mijn ogen.Dit boek was een waar genot om te lezen!Het enige puntje van kritiek vind ik de te zoete omslag van het boek. Het is zo doorsnee en weinigzeggend voor de inhoud van het verhaal. De originele Engelse omslag dekt de lading toch beter. Gelukkig zat er een sticker met 'Voor fans van The Crown' op het boek geplakt, ik weet niet of ik het anders zo op de omslag had uitgekozen in de winkel. En dan had ik een schitterend verhaal gemist.