Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

506 recensies geschreven
pagina 1 van 51
Niets ontgaat ons Reitsma, Janke
voorraad onbekend
€ 22,99
Niets ontgaat ons
Geschreven door Karin op 30 mei 2022

Na het lezen van de laatste bladzijde moest ik echt even bijkomen. Wat een bijzonder en mooi verhaal heeft Janke geschreven! Een 'eenvoudig' verhaal, maar zo overtuigend neergezet. Vanaf de eerste bladzijde word je meegezogen in het verhaal van Koen; een stille, gevoelige tiener. Al vanaf het begin voel je een bepaalde spanning. Naarmate het verhaal vordert, ervaar je dat het menens is. Koen is op een missie en niets en niemand kan hem stoppen. De auteur heeft dit heel knap in het verhaal verwerkt. Dit komt door wat er gezegd wordt, maar ook door de manier waarop het verhaal geschreven is. Door de manier van vertellen, word je echt onderdeel van het verhaal. Op zo'n manier kunnen vertellen, raakt mij. Een nieuwe Nederlandse auteur waar ik zeker meer van wil lezen!

Het kersenspoor Steele, Sarah
voorraad onbekend
€ 21,99
Het kersenspoor
Geschreven door Karin op 20 mei 2022

Deze (debuut)roman kwam wel binnen! Het is een aangrijpend en ontroerend verhaal. In dit boek wisselen twee verhaallijnen elkaar af. Het verhaal start in het heden met Hannah, de eerste verhaallijn, en wordt afgewisseld met het verhaal van Lucie en speelt zich af in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan het einde van het boek worden deze verhaallijnen op een prachtige manier verweven tot een geheel, waardoor de puzzel wordt opgelost en duidelijk wordt welke rol de oma van Hannah had in de oorlog. De personages worden goed neergezet. Als je eenmaal in het verhaal begint, wil je het niet wegleggen! Het is een fictief verhaal gebaseerd op waargebeurde verhalen. Een mooi stukje geschiedenis.

Hoop is een kleine vogel Finkbeiner, Susie
voorraad onbekend
€ 21,99
Hoop is een kleine vogel
Geschreven door Karin op 6 mei 2022

Wat een prachtige boek! Susie Finkbeiner is één van mijn favoriete schrijvers geworden. Het geloof wordt op een fijne en subtiele manier door het verhaal heen geweven. Ik vind haar schrijfstijl heel prettig. Ook al lees je het verhaal vanuit drie personages en tijdsbeelden, ik ervaar dit niet als storend. De personages worden goed neergezet. Je voelt de emoties van vader Bruce, moeder Linda en Mindy's zus Sonny en dit zorgt ervoor dat je het verhaal wordt ingezogen.Het verhaal kabbelt voor je gevoel rustig door, er gebeuren geen hele spannende dingen, maar toch voel je mee met de hoofdpersonen en geeft het verhaal je genoeg stof tot nadenken! Susie laat de kwetsbare kant van adoptie zien: het stille trauma dat deze kinderen met zich meedragen. De roman geeft een goed beeld van de verschillende fases van adoptie. Jammer dat het verhaal van Mindy stopt na haar vertrek naar Vietnam. Het zou mooi zijn om te weten hoe haar zoektocht naar haar familie is verlopen...

Mijn land, mijn bloed Rosenhart, Eline
voorraad onbekend
€ 21,99
Mijn land mijn bloed
Geschreven door Karin op 30 april 2022

Met veel plezier heb ik haar debuutroman 'Ik zal verborgen zijn' gelezen. Ik was dan ook heel benieuwd naar haar nieuwe roman! 'Mijn land mijn bloed' is een indringende en actuele roman. Het verhaal laat meerdere perspectieven zien van het Israëlisch-Palestijns conflict. Doordat Eline ruim 8 jaar in Israël heeft gewoond en gestudeerd, weet ze veel van de geschiedenis van het gebied en kent ze het conclift tussen Israël en Palestina goed. Daardoor is ze in staat om te laten zien hoe jongeren daar, ondanks alles wat er speelt, hun leven proberen vorm te geven. Het zijn niet alleen drie mooie verhalen in één verhaal, maar 'Mijn land mijn bloed' is ook de moeite waard om te lezen juist vanwege de actualiteit. Het is goed om te leren dat het conflict niet een zwart-wit situatie is, maar dat het conflict vele grijstinten heeft en dat er een contrast is tussen ideologische standpunten en de realiteit van iedere dag.

voorraad onbekend
€ 19,95
Moderne wetenschap in de bijbel
Geschreven door Karin op 13 april 2022

Het boek is toegankelijk geschreven! Een boek om over na te denken en over in gesprek te gaan. Ik heb het met veel belangstelling gelezen. Een aantal dingen waren niet onbekend (bijvoorbeeld de uiteenzetting over de hygiëneregels voor het volk Israël), maar andere punten zijn erg leerzaam; Ben Hobrink pakt een aardig gedeelte van het boek om de evolutietheorie te weerleggen. Niet dat dit helemaal onbekend terrein is, maar er zijn zeker punten, die nog onbekend waren voor mij en verhelderend zijn uitgelegd. Het boek is niet volledig, maar is zeker het lezen waard voor geïnteresseerden, gelovig of niet.

De stem van een vrouw Rivers, Francine
voorraad onbekend
€ 24,99
De stem van een vrouw
Geschreven door Karin op 11 april 2022

Dit is een andere roman van Rivers dan we gewend zijn. Het leest anders dan de wat serieuzere, diepgaande romans van daarvoor. Het is een dik boek waarin veel gebeurt. Het is een vermakelijk verhaal met onverwachte wendingen. Francine Rivers weet hoe ze een verhaal moet vertellen! Ze neemt de tijd om het tijdsbeeld te schetsen (Wilde Westen) en een beeld te geven van het stadje, haar inwoners en de omgeving. Zo komt het verhaal wel tot leven. Deze roman leest lekker weg. Het verhaal echter gaf mij niet de voldoening die ik ervaarde bij het lezen van 'Bevrijdende liefde' of 'Het meesterwerk'.

voorraad onbekend
€ 5,99
De nacht die mijn leven voorgoed veranderde
Geschreven door Karin op 11 april 2022

Een aangrijpende novelle die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog en de periode erna. Het is een groots verhaal in een klein boekje! Ondanks dat het een intens en heftig verhaal is, zorgt de auteur er wel voor dat het te verwerken blijft. (Schrijfstijl en indeling van het verhaal) Dit, op waarheid gebaseerde, verhaal zorgt er wel voor dat je weer met je neus op de feiten wordt gedrukt hoe mensonterend deze oorlog was. Zoveel kinderen moesten zich na de oorlog maar zien te redden en konden hun trauma's niet handelen, begroeven hun verhaal en leefden een leven dat getekend werd door wat ze hadden meegemaakt....

Met mevrouw Króó-oon Leenman-Kroon, Liesbeth
voorraad onbekend
€ 12,50
Heerlijk om te lezen
Geschreven door Sanne op 11 april 2022

Bij een heel aantal hoofdstukken heb ik het hardop uitgeschaterd. Geschreven vol humor en toch ook heel liefdevol. Een echte aanrader.

Met mevrouw Króó-oon Leenman-Kroon, Liesbeth
voorraad onbekend
€ 12,50
Mooi, herkenbaar en humoristisch
Geschreven door Jan op 5 april 2022

Leuk boek voor ontspanning in de achternamiddag. Leuk om te lezen. Gratis als je lid bent van de Historische Vereniging.

Met mevrouw Króó-oon Leenman-Kroon, Liesbeth
voorraad onbekend
€ 12,50
Met mevrouw Kroo-oon
Geschreven door Doortje op 4 april 2022

Wat een heerlijk boekje, ik heb het in een keer uitgelezen. De herinneringen zijn met veel warmte, liefde en humor beschreven. Een prachtig inkijkje in de jeugd van de schrijfsters.