Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De Kinderboekenweek

Woensdag 13 september 2023

Van 4 tot en met 14 oktober 2023 is de christelijke Kinderboekenweek, georganiseerd door de brancheorganisatie voor het christelijke boekenvak (BCB). De christelijke Kinderboekenweek staat in het teken van 'Bij mij thuis'. Hierin wordt aangesloten bij het thema van de algemene Kinderboekenweek. Speciaal voor de christelijke Kinderboekenweek worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema.

Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Aisha Meel en Adriëlle Schouten. Willeke Brouwer is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Hans Mijnders schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 6,95.

De Kinderboekenweek 2023 vieren we 'thuis'. Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis vieren we het Kerstfeest. Bij mij thuis wonen twee pleegzusjes. Bij mij thuis is er genoeg ruimte voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Werkmap voor het onderwijs:
Voor leerkrachten is er een werkmap met lessuggesties en themaverwerkingen bij de actieboeken. Hiervoor werkt BCB samen met het Platform Christelijke Kinderboeken.