Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuw verschenen bij Rinnah

voorraad onbekend
€ 24,99

Krakau, 1940. In 'De apotheek in het getto' van Amanda Barratt kent Zosia Lewandowska de wrede realiteit van de oorlog maar al te goed. Binnen enkele weken na de Duitse inval in Polen verliest ze de man van wie ze hield. Terwijl de gettomuren oprijzen, sluit Zosia zich aan bij een Poolse apotheker die zijn leven riskeert om Joodse families te redden.

De zorgeloze jeugd van Hania Silverman wordt aan diggelen geslagen als haar familie het getto wordt ingedreven. Ze worstelt om te overleven in een ommuurde wereld van wanhoop waar de bevolking wordt uitgedund door deportatie.

Dan komt Hania Zosia, haar vroegere buurvrouw tegen in de apotheek. Hun levens raken met elkaar verweven door het verdriet en de angst die hen door de oorlog worden aangedaan. Op een dag worden ze gedwongen een wanhopige keuze te maken, een keuze die hen onverbiddelijk met elkaar zal verbinden, zelfs als ze uit elkaar worden gerukt...

voorraad onbekend
€ 24,99

In 'Koning van het volk' van Tessa Afshar, het los te lezen vervolg op 'Prins van Perzië', wordt een beroemd schrijfster aan het hof van koning Cyrus ontvoerd. Dochter Jemma besluit samen met haar zus naar haar op zoek te gaan. Daarvoor moeten ze wel onopgemerkt vijandig gebied binnensluipen en gevaarlijke bergpassen beklimmen.

Gelukkig krijgen ze hulp van de mysterieuze prins Asher. Wat Jemma niet weet, is dat hij slechts één doel nastreeft: wraak nemen op zijn bloeddorstige vader. Maar nadat Asher uit de gevangenis van zijn vader heeft weten te ontsnappen, voelt hij zich meer en meer aangetrokken tot Jemma, die haar eigen geheimen bewaart.

Jemma moet alles op alles zetten om de prins ervan te overtuigen alles op te geven waarvoor hij heeft gewerkt. Het lot van het Perzische rijk staat immers op het spel.

voorraad onbekend
€ 17,50

Als Sylvia Miller op een dag de werkplaats van haar vader schoonmaakt, ziet ze dat zijn geliefde tondeldoos open is. Omdat ze nooit heeft mogen weten wat erin zit, is haar nieuwsgierigheid gewekt en tegen beter weten kijkt ze erin. Een besluit waarmee ze onbedoeld een lang verborgen geheim aan het licht brengt, dat de Millers verwart en die verwarring wordt enkel groter als Adeline Pelham, wier bestaan een herinnering aan pijnlijke gebeurtenissen, onverwacht bij de boerderij van de Millers verschijnt. Is Adelines komst te veel voor de Millers? Of blijkt haar komst een onverwachte zegen?

Een onverwachte zegen is het veelgelezen tweeluik over de familie Miller in één boek en bestaat uit de romans De tondeldoos en Het zakhorloge.

Vreemd bericht Delamere, Jennifer
voorraad onbekend
€ 21,99

Londen, 1881. De dertigjarige weduwe Rose Finley heeft bittere herinneringen aan het verleden. Als ze tijdens haar werk een paar vreemde berichten onder ogen krijgt en ontdekt dat een jonge vrouw op het punt staat om door een gemene aristocraat misleid te worden, besluit ze er alles aan te doen om te voorkomen dat de jonge vrouw dezelfde fout maakt als zij jaren terug. Daar krijgt ze onverwacht hulp bij van John Milburn, die zijn nichtje wil beschermen tegen de machtige man. Ze bundelen de krachten, waarmee ze onbedoeld alles wat hun dierbaar is op het spel zetten. Inclusief hun groeiende liefde.

Een vreemd bericht is het derde deel van de serie Liefde over de lijn. De andere delen zijn Op dezelfde lijn en Verkeerd verbonden.

voorraad onbekend
€ 22,95

Serie: 'Vrijsteden' – deel 3

Rivkah is onlangs weduwe geworden en weigert zich te onderwerpen aan de Thora die haar door middel van het zwagerhuwelijk dwingt met de broer van haar man te trouwen. In plaats daarvan vlucht ze uit Kedesh, in de hoop haar talenten als schrijfster te gebruiken om in haar levensonderhoud te voorzien. Zonder de bescherming van haar vader, Kedesh' hoofdpriester, en de veiligheid van de vrijstad, ontdekt Rivkah al snel dat de prijs van haar roekeloosheid haar eigen vrijheid is.

Malachi houdt al jaren in het geheim van Rivkah, maar hij had nooit gedacht dat de dood van zijn oudere broer zou betekenen dat hij met haar zou trouwen. Na haar verdwijning stort hij zich in de voortdurende strijd tegen de Kanaänieten in plaats van stil te staan ??bij alles wat hij heeft verloren. Maar nu er oorlog dreigt, komt Rivkah's vader naar Malachi met een onmogelijk verzoek.

Als de situatie met de vijanden van zowel binnen als buiten Israël, waarmee Rivkah en Malachi worden geconfronteerd, elke dag bedreigender wordt, is het dan te laat voor het herstel van hun gewonde zielen?

In deze serie is ook verschenen:
• Deel 1 – Een licht op de berg
• Deel 2 – Schuilplaats van de Allerhoogste

voorraad onbekend
€ 23,99

Voor altijd de jouwe van Karen Kingsbury is een historische roman over een jonge vrouw die in oorlogstijd wordt verscheurd door haar liefde voor twee verschillende mannen. Irvel Ellis heeft verkering met Sam, maar is stiekem verliefd op zijn broer Hank. Wanneer Pearl Harbor wordt aangevallen wordt Sam opgeroepen door het leger. Terwijl Sam vecht in Europa bloeit er iets op tussen Irvel en Hank. Maar dan moet ook Hank de oorlog in. Irvel kan alleen maar bidden en afwachten. Kan liefde de weg terugvinden naar huis?

voorraad onbekend
€ 23,95

In de beide wereldoorlogen lopen spionage en contraspionage, vooroordelen en zelfopoffering door twee generaties heen.

1942 - Evie Farrow is gewend aan het leven op Ocracoke Island. Elke dag is hetzelfde - totdat de Duitse U-boten die in hun wateren rondspoken grote schade beginnen aan te richten. En wanneer speciaal agent Sterling Bertrand aanspoelt bij Evie's herberg, staat haar leven op de kop. Terwijl de verwondingen van Sterling hem wekenlang aan de herberg gekluisterd houden, waardoor hij nog ongeruster wordt over de SS officier die hij volgt, raakt hij steeds meer geïntrigeerd door Evie, die haar eigen geheimen lijkt te verbergen.

Tientallen jaren eerder, in 1914, arriveert de Engelsman Remington Culbreth in de herberg voor een verblijf in de zomer. Het laatste wat hij had verwacht, is verliefd te worden op Louisa Adair, de dochter van de herbergier. Maar als er oorlog uitbreekt in Europa, komt hun relatie in gevaar, weten ze niet wat hun te wachten staat en staan hun levens op het spel.

Terwijl het gekabbel van het water de levens van Evie en Sterling in de Tweede Wereldoorlog bepaalt, lijkt het erop dat de golven van het verleden hen vandaag allemaal opnieuw in gevaar kunnen brengen.

voorraad onbekend
€ 22,99

We zijn maar al te vaak geneigd om het allemaal alleen te doen. Maar wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het hebben van stabiele, betekenisvolle relaties van cruciaal belang is voor onze mentale gezondheid. We zijn gemaakt om gekend en geliefd te zijn. Kom van je eiland staat vol praktische adviezen die je helpen om werkelijke verbondenheid te creëren in een wereld die tegelijkertijd eenzamer is dan ooit tevoren. Puttend uit fascinerende inzichten uit zowel de wetenschap als de geschiedenis, tijdloze Bijbelse waarheden en authentieke verhalen uit haar eigen leven, onthult Jennie het geheim van echte vriendschap. Je ontdekt hoe een conflict relaties kan versterken in plaats van verwoesten en leert hoe je authentieke gesprekken kunt voeren. Stel vast wat voor vriendin jij bent, en welke vriendinnen jij nodig hebt.

Over de auteur: Jennie Allen is de oprichtster van en drijvende kracht achter IF:Gathering, een wereldwijde vrouwenbeweging én New York Times Bestselling auteur. Ze heeft meerdere populaire boeken geschreven, waaronder het in het Nederlands verschenen Kom uit je hoofd. Ze is een veelgevraagd spreekster op conferenties. Zij en haar man Zac hebben vier kinderen.

voorraad onbekend
€ 22,99

Een toekomst vol van hoop is een dagboek over leven met vergezichten. Aan de hand van verschillende thema's wil auteur Tineke Tuinder iets laten zien van de hoopvolle toekomst die God voor ons in petto heeft. Daarbij gaat ze de realiteit van wat we onderweg naar die toekomst tegen kunnen komen niet uit de weg. Met inspirerende overdenkingen wil dit dagboek de lezer bemoedigen om dwars door lijden heen met hoopvolle ogen naar de toekomst te kijken. Ook prikkelt het tot nadenken over de verantwoordelijkheid die we dragen voor de toekomst van onszelf, onze kinderen en onze wereld.

Over de auteur: Tineke Tuinder-Krause is auteur van o.a. Ga met God en Putten uit de Bron. Het is haar verlangen om mensen te helpen hun geloof en de Bijbel handen en voeten te geven in het leven van alledag.

Hele cirkel Braam,-Smit, Hinke
voorraad onbekend
€ 17,50

De Hele Cirkel ontstond uit onvrede. Lang worstelde Hinke Braam-Smit met wat ze leerde: dat ze ten diepste slecht, zondig en ellendig zou zijn, niet in staat tot enig goed en geneigd tot het kwade. Ze ging op onderzoek uit en kwam tot het verrassende inzicht dat het geloof niet draait om de slechtheid van de mens, maar om de goedheid van God. Om mensen te helpen deze God te ontmoeten als een goede Vader ontwikkelde Hinke twaalf parten die samen De Hele Cirkel vormen. De twaalf delen van de cirkel helpen je om God te leren kennen, een intieme relatie met Hem op te bouwen en de wonden die je hebt opgelopen te genezen. De Hele Cirkel is een sterk en persoonlijk boek dat je helpt om alleen of in groepsverband na te denken over een leven vanuit je identiteit in Christus.

'De Hele Cirkel geeft fijngevoelig aan waarin wij mensen kwetsbaar zijn en zelf de barrière zijn voor een veilig, vredig en vertrouwend leven met de Schepper. Een boek als een spiegel.' (Els van Dijk, vrije denker)'

De kracht van De Hele Cirkel is een mooi opgezette methode die begint en eindigt met Gods eeuwige liefde.' (Ineke Baron, geestelijk verzorger)

Breuklijnen van goud Veen, Jeannette van der
voorraad onbekend
€ 22,50

Geef je scherven maar aan Jezus. Laat Zijn liefde de stukken lijmen. Laat je helen.

Eline van de Wetering is sinds kort predikant in Heideveld. Na een aantal jaren van diepe pijn hoopt ze hier een nieuwe start te maken. Als jonge weduwe worstelt Eline met haar toekomst op het gebied van de liefde. Daarnaast moet ze opboksen tegen de vooroordelen die bestaan over haar rol als predikant.

Als er in het dorp een vreselijk drama plaatsvindt, werkt Eline samen met de verbitterde politieagent Rob Huisman. Door een pijnlijke gebeurtenis in zijn tienertijd wil Rob niets meer weten van God en het geloof. Toch wordt hij geraakt door de oprechtheid en het vastberaden geloof van Eline. Ondanks alle obstakels ontstaat er een hechte maar kwetsbare band.

Wanneer ze slachtoffer wordt van seksueel geweld komen er diep verborgen trauma's omhoog en worden zowel Eline als Rob gedwongen om de pijn en het diepe verdriet uit hun verleden te gaan verwerken. Kan God de scherven van hun bestaan herstellen met de goudlijm van Zijn liefde?

***Met Breuklijnen van Goud schreef de auteur - mede vanuit haar ervaring als predikant - een moedige roman over seksueel geweld, een thema dat nog te vaak diep wordt weggestopt en onbesproken blijft.

voorraad onbekend
€ 34,95

Het boek van Lammert de Wit Leven in de eindtijdheeft als ondertitel 'Via gisteren naar de toekomst'.

De toekomst. Een bijna magisch begrip. Velen zouden graag weten hoe het in de toekomst zal gaan, met henzelf, maar zeker ook met deze wereld. Klimaatverandering, oorlogen, de clash tussen religies, de vergaande digitalisering van samenlevingen. Speelt Europa in de Bijbelse toekomstverwachting een rol, of Rusland, het Midden-Oosten en Israël? Hoe zal dat in de toekomst verder gaan? Al die aspecten worden in dit boek aan elkaar gekoppeld. De bron voor die koppeling is een eeuwenoud boek: de Bijbel. Vanuit de vele voorzeggingen of profetieën die in de Bijbel staan wordt een beeld geschetst van onze nabije toekomst. Zelfs de moderne digitale technieken spelen een rol in de toekomst die de Bijbel uittekent. En hoe je die toekomst zult beleven, hangt af van keuzes die je nu nog kunt maken.

De wereld is op weg naar het einde, naar een tijd van dictatuur en enorme rampen. De Bijbel schetst dit duistere vooruitzicht in onze nabije toekomst, maar vertelt ook over de tijd daarna. De Bijbel is het wonderlijke boek dat in de geschiedenis bewezen heeft de waarheid te vertellen. Daarom is er geen enkele reden om te denken dat de in diezelfde Bijbel voorzegde toekomst niet zou uitkomen.
Dit boek gaat over het plan van God met de wereld. Via de Bijbel laat God weten hoe Zijn plan eruit ziet, wat ervan uitgekomen is en wat er wellicht binnen afzienbare tijd nog zal gaan gebeuren.

Auteur Lammert de Wit heeft zich al meer dan dertig jaar in de Bijbelse profetieën verdiept. Hij is geen theoloog, maar weet zich vanuit z'n professie op het gebied van de machineveiligheid een scherp analyticus. Daardoor weet hij Bijbelteksten zo te analyseren dat daar verrassende inzichten door ontstaan, waar menig theoloog weinig tegenin zal kunnen brengen.

Hoofdstukken:
Proloog;
Gods handelen in de geschiedenis draait om Israël;
God en Zijn tegenstander;
Openbaring 12 – de vrouw en de draak;
Daniël en de toekomst;
Van het oude Rome naar het heden;
De grote verdrukking;
Openbaring 13 – de beesten uit de zee en de aarde;
De grote aanval in de eindtijd door Gog uit Magog;
Openbaring 17 – de religie van de eindtijd;
Na de grote verdrukking – het duizendjarig rijk;
Het leven na de dood; Komt Jezus Zijn gemeente halen?;
Gelovigen in de zevenjarige verdrukking; Hoe lang nog?
Daarnaast zijn er nog tien bijlagen.

Je was zo welkom! Klopper, Braam; Toit, Marlena du; Pike,
voorraad onbekend
€ 22,50

Moeder worden... het is de droom van bijna elk meisje en bijna iedere jonge vrouw. Als vrouw kun je het ook helemaal voor je zien; de prins op het witte paard, die kindertjes op de achterbank van je auto, de eerste dag naar school en zelfs die schone luier geven. Gelukkig wordt die heerlijke droom voor heel veel mensen een prachtige werkelijkheid.

Tegelijkertijd zijn er ook heel veel vrouwen en mannen die wreed uit die droom zijn wakker geworden. Door dat de zwangerschap eindigde in een miskraam of met een stilgeboorte. Het is één van de heftigste ervaringen die je kunt meemaken. Eentje ook die vaak plotseling in alle hevigheid in je leven binnenkomt. Hoe ga je om met de tsunami aan vragen en emoties die dan opeens over je heen komt rollen? Hoe ga je om met de medische vragen? Waar vind je troost in je verdriet? Hoe raak je als man en vrouw elkaar niet kwijt in de verwerking van wat jullie is overkomen? Waar was God? En waar is God, nu jullie Hem zo hard nodig hebben?

Over al deze vragen en zaken schreven Marlena Du Toit, Justine Pike en Braam Klopper samen het boek Je was zó welkom! Marlena richt zich daarbij als arts vooral op de medische kant en Justine en Braam nemen de pastorale kant voor hun rekening. Met elkaar hopen ze jou als lezer te steunen en te bemoedigen in het verwerken van jullie verlies.

voorraad onbekend
€ 24,95

'Ik heb nog nooit een christen ontmoet die vriendelijk tegen mij was'

Die woorden hoorde Preston Sprinkle net iets te vaak toen hij in gesprek ging met transgender personen. Wereldwijd hebben honderden, misschien wel duizenden, transgenderpersonen de kerk verlaten vanwege schaamte, bespotting en ontmenselijking. Hoog tijd dus voor de kerk om zich grondig te bezinnen op de houding aangaande het transgendervraagstuk. En belangrijk om dat vooral te doen op een wijze die oog en hart heeft voor de mensen zelf.

Preston Sprinkle is een betrouwbare gids als het om thema's als homoseksualiteit en gender gaat. Hij is medeoprichter en directeur van het Amerikaanse Center for Faith, Sexuality & Gender. Zijn aanpak is breed; hij verdiept zich wetenschappelijk en theologisch in het vraagstuk, en gaat tegelijkertijd in gesprek met honderden mensen die worstelen met hun genderidentiteit. Preston schrijft: 'ik heb geprobeerd om een boek te schrijven dat is gebaseerd op de stemmen, noden, zorgen, en wijsheid van echte transpersonen. Ik heb door de jaren heen veel vragen gekregen van ouders, voorgangers, christenen en transpersonen zelf, die willen weten wat de Bijbel en de wetenschap over dit onderwerp zeggen. Ze vragen me om hen te helpen nadenken over de menselijke natuur op een theologische en wetenschappelijke manier. Wat betekent het om man of vrouw te zijn? Zijn dit de enige opties? Is het mogelijk dat iemand in het verkeerde lichaam is geboren? Wat bepaalt je geslacht, je lichaam of je geest? Wat vindt God daar eigenlijk van? Hoe kan ik op een goede manier van mijn transvriend houden? Dit boek is mijn voorzichtige poging om ons dieper te laten nadenken over het thema en ons meer te leren liefhebben.

'Ik ben God dankbaar voor dit boek van Preston Sprinkle. In 'Ben ik mijn lichaam?' Laat hij de diepe liefde zien voor God, Zijn Woord en de medemens. Vol van genade en waarheid. Hoe jij dat ook kunt doen? Neem de tijd om Gods hart in dit boek te ontdekken.' Philip Nunn, medeoprichter Vernieuwd.com

voorraad onbekend
€ 16,90

In de Schaduw van het kruis, door ds. A.C. Uitslag bevat 49 overdenkingen voor de lijdensweken

Het kruis. Daar kan het in ons leven niet buitenom. Het vormt de hartslag van elke prediking: Jezus Christus en Dien gekruisigd (1 Kor. 2:2). Het werk van Christus dat Hij aan het kruis volbracht heeft, is het fundament van de zaligheid.

De plaats van de kruisiging was de plaats van het gericht. Daar werd het vonnis voltrokken aan een hout, bestaande uit twee balken. Op Golgotha kwam de balk van Gods rechtvaardigheid en de balk van Gods barmhartigheid samen in Hem, Die hing aan het middelste kruis. Aan Jezus Christus werden de zonden gestraft, opdat in Hem vrijspraak te vinden zou zijn.

Aan het kruis heeft Jezus ook gesproken. Zeven keer klinkt uit Zijn mond een prediking vol van genade. Het kruis heeft ons wat te zeggen. Elk kruiswoord nog des te meer.

In 49 overdenkingen volgen we Jezus op de weg naar Golgotha en horen we Hem spreken vanaf het kruis. Zo worden we gewezen op de enige veilige plaats in deze wereld, in de schaduw van het kruis.

We kunnen niet zonder de honingbij, de wilde bij, de hommel en zelfs de wesp. Ze vormen een bedreigde diergroep, maar worden nog niet officieel beschermd.

In de Landleven special Bijen & Honing vind je interviews met verschillende imkers en praktische verhalen, over het herkennen van de verschillende wilde bijen of het bouwen van een bijenkast en tips voor het aanleggen van een bijen oase in je tuin. En natuurlijk de heerlijkste recepten met honing.

Inkijkexemplaar.

voorraad onbekend
€ 7,25

Vang het voorjaar in een limonadeglas, en trek een geurige, bloemige siroop van magnoliablaadjes! Maak kennis met de jersey. Haar melk is rijker en voller, bovendien heeft deze koe betoverend mooie ogen. Raak gefascineerd en kijk mee hoe aquarellist Gerard Hendriks in twee uur tijd een dier trefzeker neerzet. Beleef mee met de bewoners van de Olga Hoeve in Twist, die het als dankbare taak zien om het prachtige pand aan de volgende generaties door te geven.

Inkijkexemplaar.

voorraad onbekend
€ 14,95

Iwan en Katya Nazarov groeien op in de jaren '70 in Moskou, de hoofdstad van het land dat toen de Sovjet-Unie heette en nu Rusland. De communisten hebben de macht in het land en zij hebben het verboden om christen te zijn. Als je toch christen bent, mag je niet studeren, niet naar de kerk gaan, geen Bijbel bezitten en geen lid zijn van de communistische partij. Ook mag je een heleboel baantjes niet doen. En kom je wel duidelijk voor je geloof uit, dan loop je het risico gevangen genomen en naar een strafkamp te worden gestuurd.

Ook Iwan en Katya ervaren veel moeilijkheden omdat ze christelijk zijn. Op school wordt het hun niet gemakkelijk gemaakt.

Als de hele school een week lang moet gaan helpen bij de oogst op een Leninboerderij, die vroeger van de opa van Iwan en Katya is geweest, beleven ze spannende avonturen. De oude familiebijbel van hun opa zou mogelijk verstopt zijn op de boerderij. Lukt het Iwan en Katya om de Bijbel te vinden ongezien mee te nemen?

Spanning in sluis Schouten,-Verrips, Ada
voorraad onbekend
€ 12,90

De spanning loopt hoog op in Sluis. En niet alleen tussen Saar en Pieter …
Saar en Pieter zijn heel verschillend, maar al heel lang beste vrienden. Wat Saar betreft, mag daar niemand tussenkomen. Als Pieter haar op een dag niet ophaalt om samen naar school te gaan, snapt ze er niets van. Wat is er aan de hand? Heeft het iets te maken met dominee Koelman? En waarom doet vader zo vreemd?

Pieter vindt het steeds lastiger worden. Hij wil vrienden met Saar blijven en gewoon van dominee Koelman houden. Waarom mag dat niet van zijn vader?

voorraad onbekend
€ 7,95

Serie: Het Woord van de Koning

Dwars door de woestijn trekt een deftig ge-zel-schap.
De mensen zitten op ka-me-len.
In het midden reist een voorname vrouw.
Dat is de ko-ning-in van Scheba.
Ze is op weg naar Israël.
Ze gaat naar koning Salómo.
Daar heeft ze heel veel van gehoord!
Deze koning is heel rijk en heel wijs.
Al die rijkdom en wijsheid kreeg hij van zijn God.

Ze wil met eigen ogen die rijkdom zien.
En vooral zijn wijsheid horen.
Want ze heeft veel vragen.
Vragen waar niemand een antwoord op weet.

AVI M6

Hartslag van de hemel Heemskerk,-van Klaveren, Linda
voorraad onbekend
€ 24,95

In de drukte van alledag vergeten we soms stil te staan bij wat we voelen. Dat past ook bij onze cultuur: we worden getraind om te leven vanuit ons hoofd. Dat is jammer, want ons gevoel is een krachtbron in ons leven, in ons geloof. In 'De hartslag van de hemel' ontdek je de basisemoties en hun gezonde, door God geschapen functie. Aan de hand van herkenbare verhalen over mensen zoals jij en ik daal je af naar het hart. Je wordt daarbij uitgenodigd om te reflecteren op je eigen emoties en drijfveren. In contact met je eigen hart ontdek je een diepere verbinding met anderen en met God, niet vanuit wat je zou moeten of willen voelen, maar wat je echt voelt. Het einddoel is prachtig: een hart dat open staat voor God en anderen.

Scherven Jaques van der Baan
voorraad onbekend
€ 23,90

“Ervaring is wat overblijft na pijn”

Dokter Alexander Jacobs begeleidt een groep getraumatiseerde patiënten naar een specialistisch sanatorium. Onderweg komen ze ernstig in de problemen en wordt de hoofdpersoon indringend geconfronteerd met trauma's uit zijn verleden. Het sanatorium blijkt niet de veilige oase te zijn die werd verwacht en trauma's komen opnieuw tot leven. In een angstaanjagende vlucht naar redding wordt de wortel van alle kwaad blootgelegd, maar wordt ook genezing zichtbaar in een onverwachte ontknoping.

Jacques van de Baan is als militair uitgezonden geweest naar Bosnië tijdens de Balkanoorlog, waar hij net als de hoofdpersoon in dit boek in de ogen van het kwaad heeft gekeken. Zijn ervaringen zijn verwerkt in dit meeslepende verhaal.

Onuitputtelijke liefde Plas,-Kuipers, Janneke
voorraad onbekend
€ 22,50

Dit doorleefde en unieke boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel neemt Janneke Plas-Kuipers, psychosociaal therapeut, je in geromantiseerde vorm mee naar het Bijbelse verhaal van de ontmoeting tussen Jezus en de vrouw bij de put. Deel twee geeft je als lezer aanknopingspunten om op basis van dit verhaal zelf te leren om compassie met jezelf te hebben en de oneindige liefde van God op jezelf te betrekken. Dit zal alles veranderen voor je zelf maar ook in je omgang met de ander. In het derde deel krijg je in 52 oefeningen de gelegenheid om een jaar lang te oefenen in zelfcompassie.

'In dit boek wordt zelfcompassie van verschillende kanten belicht en dat maakt het een zeer waardevol boek over een onderwerp dat veelal nog ondergesneeuwd ligt. Het geeft handen en voeten aan hoe jezelf kan liefhebben bekeken vanuit Gods perspectief.' (Gineke Klinkhamer, oprichter De Roos Opleidingen)

Janneke Plas (1975) is getrouwd en moeder van drie bijna volwassen kinderen. Zowel in haar huidige werk als psychosociaal therapeut als in het leven loopt ze regelmatig aan tegen een gebrek aan zelfcompassie en de moeilijkheden die dat met zich meebrengt. Met haar liefde voor verhalen en schrijven pakte ze de uitdaging op om er een boek aan te wijden.