Nieuws

Kinderboekenmaand 2017

Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak organiseert in oktober 2017 (we starten al op zaterdag 30 september) voor de 23ste keer de Christelijke Kinderboekenmaand met als thema 'Bibbers in je buik'. Dit thema heeft raakvlakken met het thema van de algemene Kinderboekenweek 'Griezelen'. BCB biedt met het motto 'Je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je' een positief christelijk geluid ten opzichte van het motto van de Kinderboekenweek 'Gruwelijk eng'. Iedereen is wel eens bang, ook mensen die in God geloven. Mozes durfde niet tegen de farao te praten en schoof zijn broer Aäron naar voren. En koningin Esther was heel bang toen ze Koning Ahasveros moest gaan vragen het Joodse volk te redden. Gelukkig zegt God zelf in de Bijbel: “Je hoeft niet bang te zijn, want Ik ben bij je. Ik help je en Ik maak je sterk.” (Jesaja 41)  


Speciaal voor de Chr. Kinderboekenmaand worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema. Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Linda Bikker. Judith van Helden is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Ineke Kraijo schrijft het actieboek voor de bovenbouw. 

 

Ook andere boeken rond dit thema zullen wij naast de actieboeken presenteren. 

 

Check de songtekstvideo, dansinstructie en themaboekje op: makesomenoisekids.nl 

Muziek & productie: Laurens Post Producent: Klaasjan Leenheer Videoproductie: Lusano Pieters Solisten: Tabitha, Nienke, Sjoerd en Chivano 

Tekst & muziek: Laurens Post (c) Make Some Noise Kids 2017

 

Alle nieuwsberichten

27 september 2017-Kinderboekenmaand 2017