Recensies

PennenStreken PennenStreken
Jennings, Regina
 


"Pennenstreken"
- Eveline
 
Een aardig verhaal, wel wat voorspelbaar vond ik. Het plot is goed maar de karakters komen helaas wat minder uit de verf.

Geachte mr. knightley Geachte mr. knightley
Reay, Katherine
 


"Geachte Mr. Knightley"
- Eveline
 
Wat een heerlijk boek, geschreven in briefvorm. Ik heb genoten van de belevenissen van de hoofdpersoon Samantha Moore. Een aanrader!

Carry on en leef Carry on en leef
Doyle Melton, Glennon
 


"Carry on en leef"
- Karin
 
In 'Carry on en leef' blikt Glennon terug op haar leven so far. Twintig jaar lang nam ze haar toevlucht tot overmatig eten, alcohol en drugs, totdat ze koos voor het leven. Op een toegankelijke en vermakelijke schrijfstijl laat ze zien dat dit leven gaat met vallen en opstaan... Glennon stelt zich heel kwetsbaar op. Het boek staat vol met levenswijsheid. Haar geloof speelt een belangrijke rol in haar leven. Glennon's ongepolijste manier van doen en praten geeft soms wel een ongemakkelijk gevoel. Dan vraag je je af of je een te 'nette' christen bent (en haar reacties daardoor 'heftiger' overkomen) of dat sommige uitspraken/uitingen toch wat minder mogen als je christen bent....

Brekerjongens Brekerjongens
Wiseman, Ellen Marie
 


"De brekerjongens"
- Eveline
 
Het boek gaat over kinderarbeid in de mijnen in het jaar 1912 en de hoopvolle strijd van een jonge vrouw voor gerechtigheid. Een prachtig, mooi en zeer rauw verhaal. Ik heb het in één adem uitgelezen!

Geheim van mijn moeder Geheim van mijn moeder
Gohlke, Cathy
 


"Het geheim van mijn moeder"
- Karin
 
Door het lezen van dit boek word je (weer) opnieuw bepaald bij het feit dat de Tweede Wereldoorlog verschrikkelijk is geweest. Ook de Duitsers hebben geleden onder het bewind van Hitler. Dat geeft dit verhaal goed weer! 'Het geheim van mijn moeder' laat zien dat er Duitsers zijn geweest die Joden en andere mensen in nood hebben geholpen, met gevaar voor eigen leven.... De personages worden goed geschreven. Een mooi en waardevol verhaal om te lezen!

Gebroken cocon Gebroken cocon
Dijk, Marijke van
 


"Gebroken cocon"
- Erna Nederveen
 
Een mooi boek om te lezen. Knap beschreven hoe de twee hoofdpersonen met hun verleden waar ze allebei door beschadigd zijn worstelen. Hierdoor ontstaan ook geregeld misverstanden terwijl ze elkaar toch erg leuk vinden. een spannend boek waardoor je erg benieuwd wordt naar deel 2. Mooie uitgewerkte thema's als vergeving, herstel, liefde.

Op de vleugels van de wind Op de vleugels van de wind
Epping, Dineke
 


"Op de vleugels van de wind"
- Karin
 
De levens van hoofdpersonen Katie en Jim, afkomstig uit verschillende milieus, kruisen elkaar op het schip 'Hannah Cook'. Beiden zijn op weg naar een beter leven in Amerika. Beiden hebben zo hun reden om Engeland te verlaten... De ontmoeting heeft grote gevolgen. Dineke Epping schrijft een verhaal dat tot het einde boeit. Ze weet veel over die periode, verweeft het op een rustige manier in het verhaal. Het verhaal speelt zich als het ware af voor je ogen. Deze midprice (debuut)roman van Nederlandse bidem is absoluut een aanrader!

Erfenis van st. Silvanus Erfenis van st. Silvanus
Moore, Beth
 


"recensie De erfenis van St. Silvanus"
- Eveline
 
Jillian Slater reist af naar New Orleans nadat er bericht is gekomen dat haar vader dood is gevonden. Ze ontmoet haar starre grootmoeder voor het eerst en alle bijzondere bewoners van de kerk waarin zij een appartementencomplex heeft laten bouwen. Zonder dat ze het doorheeft, loopt Jillian recht in het gevaarlijke web van de donkere geschiedenis van haar familie. Een goed verhaal, sterke karakterbeschrijvingen en soms zelfs grappig. Kortom; een aanrader voor een prima eerste roman voor Beth Moore!

Zwart water Zwart water
Henderson, Dee
 


"Recensie Zwart Water"
- Eveline
 
Zodra ik begon te lezen kwam de 'schrijf'stijl van Dee Henderson mij tegemoet. Ze beschrijft veel emotionele gesprekken die tussen de karakters van deze roman. Wie daarvan houdt zit gebakken met deze nieuwe serie over Rechercheur Evie Blackwell.

Annabel lee Annabel lee
Nappa, Mike
 


"Resensie van Annabel Lee"
- E
 
Het thrillerdebuut van Mike Nappa leest als een trein, nergens verliest het de vaart. Het plot komt pas laat aan het licht en is verrassend. Ik heb het met plezier gelezen, een aanrader voor dit genre!

Psalmen Psalmen
Barten, Henriette/Bronkhorst, G.
 


"prachtig!"
- mirjam
 
Hele mooie CD. Deze muziek verveelt niet! Mooie psalmbewerkingen en goed gespeeld door dit duo!

Vervlogen droom Vervlogen droom
Johnson, Christine
 


"Vervlogen droom"
- Karin
 
'Vervlogen droom' neemt je vanaf de eerste bladzijde mee in de belevenissen van Elizabeth Benjamin, een eigenzinnige jonge vrouw die er niet voor terugdeinst om haar verlangens na te jagen. Het verhaal leest heerlijk weg! Mocht je een liefhebber zijn van historische romans en een goede dosis romantiek, dan is dit verhaal een must read.

War Room kerkeneditie War Room kerkeneditie
Film
 


"Heerlijke film"
- H.H.
 
Een heerlijke film! Prachtig om te zien wat de kracht van het gebed is. Echt een aanrader!

Vervlogen droom Vervlogen droom
Johnson, Christine
 


"Vervlogen Droom"
- Joke
 
Een heerlijk vakantieboek. Ondanks dat de liefdesaffaire bijna voorspelbaar was, boeide mij dit boek van het begin tot het einde. Ik heb ook weer dingen geleerd; allereerst over het werk van de bergers, maar zeker ook wat het daadwerkelijk betekend om iets of iemand lief te hebben en daarvoor je eigen droom op te zeggen! Dit is het 1e deel van een serie, van een nog niet zo bekende schrijfster, dus dat beloofd wat !!!

Vol vertrouwen Vol vertrouwen
Jagears, Melissa
 


"Vol vertrouwen"
- Karin
 
'Vol vertrouwen' is een (historische) roman die makkelijk wegleest. Dit verhaal heeft een mooi thema. De schrijfster behandelt op een eerlijke (en daardoor ook pijnlijke) manier hoe de christenen/de kerk omging met rosse buurten en prostituees aan het einde van de achttiende eeuw, begin van de negentiende eeuw. Persoonlijk vind ik het jammer dat het verhaal rondom de hoofdpersonen wat oppervlakkig blijft. Ik mis een stuk diepgang in de ontwikkeling van de karakters en in de gesprekken tussen Nicholas en Lydia. Daardoor blijft het verhaal niet echt bij mij hangen.

Milde regen Milde regen
Sproles, Cindy
 


"Milde regen"
- Erna Nederveen
 
Een indrukwekkend boek. Een verhaal over een vrouw die een dominee als vader had die in de naam van Jezus mensen hele wrede dingen aandeed, thuis èn in de gemeente. Als door haar toedoen haar vader sterft zet haar moeder haar de deur uit. Ze ontmoet een prediker en gaat met hem een gezin helpen waar de vrouw moet bevallen. Langzaam maar zeker leert ze om God en de mensen waar ze blijft wonen te vertrouwen en ook de prediker die zijn beroep voor haar niet mee heeft. Een rauw en schokkend verhaal maar erg mooi om te lezen.

Ik wist het wel Ik wist het wel
Heitzmann, Kristen
 


"Ik wist het wel"
- Karin
 
Met deze roman is Kristen Heitzmann een andere weg ingeslagen. 'Ik wist het wel' is echt een feelgood roman: een heerlijk romantisch verhaal dat je graag, eenmaal begonnen, snel uit wilt lezen! Het is niet zomaar een 'romantisch' verhaal. Een heel sterk punt in deze roman zijn de gesprekken tussen de hoofdpersonen. Deze zijn allesbehalve saai en staan zeker niet bol van een teveel aan romantiek. De 'woordenwisselingen' zijn boeiend, fel en prikkelen de lezer. De schrijfster neemt je mee in stormachtige verwikkelingen en dat zorgt er ook voor dat het verhaal niet verzand in een verhaal dat alleen maar de romantische relatie tussen de hoofdpersonen bespreekt. De personages ontwikkelen zich gedurende het verhaal in personen die moeten dealen met hun verleden, hun heden en de toekomst. Zij komen er sterker uit! Ik wens je veel leesplezier!

Mais Qui Mais Qui
Gert van Veen
 


"Prachtig meeslepend boek!"
- Wilma Paalman
 
Mais Qui is prachtig en meeslepend en leest als een trein. Ik heb naast dat ik enorm genoten heb van het verhaal tijdens het lezen ook veel kennis opgedaan over veel historische feiten en weetjes waar ik nog niets van wist. Een heerlijk boek en een absolute aanrader!

Alleen op de vlucht Alleen op de vlucht
Kuper, Jack
 


"Alleen op de vlucht"
- Eveline
 
Kuper beschrijft de Tweede Wereld oorlogsjaren die hij als kind heeft meegemaakt. God wordt niet expliciet genoemd. Ik vond het mooi maar indringend.

Bloedverwant Bloedverwant
Lee, Tosca
 


"Bloedverwant"
- Eveline
 
Een echt Tosca Lee triller, als je er inzit wil je het niet meer wegleggen! Het einde is abrupt want je verwacht meer verhaal en dat komt dan niet. Dat vond ik wel wat jammer.