Recensies

Het meesterwerk Het meesterwerk
Rivers, Francine
 


"Het Meesterwerk"
- Karin
 
Francine Rivers laat in 'Het Meesterwerk' zien dat God zelfs de meest gebroken mensen een plek geeft in een prachtig meesterwerk. Een ontroerende boodschap en hoop voor de complexe wereld waarin we leven... Dit verhaal houd je vanaf het lezen van de eerste bladzijde in zijn greep en je wilt niets liever dan het boek in één keer uitlezen. Aan de andere kant wil je dit ook niet, omdat je geen afscheid wilt nemen van dit mooi uitgewerkte liefdesverhaal. Aanrader!

Alles wat je achterlaat Alles wat je achterlaat
Kirkpatrick, Jane
 


"Alles wat je achter laat"
- Eveline
 
Met dit waargebeurde verhaal scoort Jane Kirkpatrick weer 'hoge ogen'. Ze beschrijft begrijpbaar en meelevend haar personen met hun diverse persoonlijkheden. Ik houd van haar schrijfstijl en vond dit boek ook erg goed. Een aanrader!

Derde doelwit Derde doelwit
Rosenberg, Joel C.
 


"Derde doelwit"
- Eveline
 
Het derde doelwit van Joel C. Rosenberg leest makkelijk weg. Het senario is bedriegelijk realistisch en kan zomaar wel eens gebeuren in de nabije toekomst. Het is een thriller met veel schieten, bloedvergieten en doden maar daar kon ik redelijk goed doorheen lezen. Een aanrader voor diegene die de politiek van het Midden-Oosten beter wil leren kennen.

Wachten op het morgenlicht Wachten op het morgenlicht
Camden, Elizabeth
 


"Wachten op het morgenlicht"
- Karin
 
De ingrediënten in dit verhaal (romance, tragedie, bijgeloof en oude geheimen) zorgen voor een smakelijk geheel. Het verhaal leest makkelijk weg. Dat er een relatie ontstaat tussen de hoofdpersonen en hoe de relatie zich ontwikkeld, is helaas niet verrassend. Het eeuwenoude familiegeheim blijkt wel een verrassende wending te hebben.

Vroedvrouw van braintree Vroedvrouw van braintree
Daynard, Jodi
 


"De vroedvrouw van Braintree"
- Erna Nederveen
 
Een prachtige historische roman over de tijd van de eerste president in Amerika: Washington. Het boek is vanuit het ik-perspectief geschreven. Dit is erg mooi, mede omdat deze persoon ook veel zelfreflectie heeft. Het gaat over een stukje geschiedenis waar ik niet zoveel van wist. Het bevat veel elementen: spanning, romantiek, en een stukje geschiedenis. Een boek wat je graag in één keer uit wilt lezen.

Meisje uit het verscholen dorp Meisje uit het verscholen dorp
Joubert, Irma
 


"Het meisje uit het verscholen dorp"
- Karin
 
Wat een prachtig verhaal! Ik heb genoten van 'Hildegard', deel 1 in de Europa trilogie. Deze roman doet zeker niet onder voor 'Hildegard'. Al vanaf de eerste bladzijde word je meegezogen in het verhaal van Mentje, de hoofdpersoon in dit boek. Irma Joubert is een verteller in hart en nieren. Het is net of je het verhaal instapt en ook echt mee beleeft met Mentje. Karakters worden goed uitgewerkt en neergezet. Ik ben heel benieuwd naar deel 3!

Als ik mijn ogen sluit Als ik mijn ogen sluit
Musser, Elizabeth
 


"Als ik mijn ogen sluit"
- Eveline
 
Een mooi boek, redelijk spannend en een heel goed plot. Gaandeweg wordt het duidelijk wie de opdrachtgever voor de aanslag is en dat brengt een heel ander licht op depressie. Ik heb het met plezier gelezen!

Dochter van de houtzager Dochter van de houtzager
Olsson, Vibeke
 


"Dochter van de houtzager"
- Eveline
 
Noord-Zweden, 1897. Britta is bijna elf, en heel trots dat ze als lattengrietje ook een beetje geld kan verdienen in de houtzagerij waar haar vader werkt. Ze woont met haar ouders in de arbeidersbarak, werkt van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, en heeft vaak honger - maar dat geldt voor iedereen, toch? Ze hebben tenminste werk! Ik vond het een aardig boek. Je krijgt een goed beeld van hoe het aan toe ging op de zagerijen in Zweden.

Land van belofte Land van belofte
Austin, Lynn
 


"Land van belofte"
- Joke
 
Wat een prachtig boek!! Ik ontdekte opnieuw, hoe het ware christen zijn vertolkt wordt in het leven van de zussen Rebecca en Flora. Niet alleen in naam, maar het ook daadwerkelijk uitdragen in het dagelijks leven. Het omzien naar de wezen en armen, het uitschot van de maatschappij. De liefde van Jezus doorgeven aan ieder die het nodig heeft.

365 gebeden voor emotioneel gezond leven 365 gebeden voor emotioneel gezond leven
Omartian, S.
 


"365 Gebeden voor een emotioneel gezond leven"
- Conny
 
Er kunnen momenten en situaties zijn in je leven dat je niet bidden kunt. Je gebedsleven ligt, om het maar zo te zeggen, plat. Je wordt overmand door zorgen, angst, depressiviteit, eenzaamheid. Je gedachten zijn negatief, je vertrouwen op God is verdwenen en je hebt geen woorden om te kunnen zeggen wat er in je omgaat. Wat kan zo'n gebedenboekje als dit dan helpend zijn! Om een al uitgeschreven gebed te bidden, dat precies weergeeft wat er in jouw hart leeft, in die speciale situatie waar je in zit. En het wonderlijke is: je gaat soms als vanzelf dingen toevoegen aan deze gebeden. Heel mooi is dat er bij ieder gebed een bijbelgedeelte is afgedrukt welke van toepassing is op je situatie. Zo spreekt God tot je en mag jij d.m.v. deze uitgeschreven gebeden spreken tot Hem.

Onzichtbaar verbonden Onzichtbaar verbonden
Schroff, L.
 


"Onzichtbaar verbonden"
- Karin
 
Een mooi en hoopvol verhaal. Ik heb het met plezier en ontroering gelezen! Het verhaal is een prachtig getuigenis van wat de bereidheid om verder te kijken dan je eigen leefwereld, het zien van de nood van een medemens en daarop handelen, kan uitwerken. Het kan letterlijk een leven redden. Aanrader!

Chana Chana
Vries, Nine de
 


"Chana"
- Karin
 
Deze roman leest heerlijk weg! Eenmaal begonnen met lezen, wil je graag weten hoe het verhaal zich ontvouwt. Doordat de schrijfster de Joodse feesten & gebruiken én de historische gebeurtenissen van die tijd (Romeinse bezetting, Joodse strijders die vechten voor een vrij land) verwerkt in het boek geeft het een goed zicht op het leven in die tijd. De hoofdpersoon, Chana, wordt goed uitgewerkt. Haar worstelingen met haar geloof in Yeshua, het verdriet om het verlies van dierbaren, het loslaten van dingen die eens geweest zijn, worden mooi beschreven. Deze roman is los te lezen, maar ik zou toch adviseren om eerst te beginnen met 'Machla'. In 'Chana' wordt toch regelmatig terug gekeken op gebeurtenissen die plaats hebben gevonden in 'Machla'. Als je van historische romans houdt, is dit zeker een aanrader!

De Trouwbelofte De Trouwbelofte
Film
 


"De trouwbelofte"
- Conny
 
Mogen liefde en trouw je nooit verlaten, wind ze om je hals, schrijf ze in je hart. Woorden uit de Bijbel (Spreuken 3:3) Daar moest ik aan denken bij het kijken naar deze film. Ook Doug en Amber beloven elkaar trouw in goede en kwade dagen totdat de dood hen scheiden zal. Vol liefde en vertrouwen gaan ze samen het huwelijk in. Alles ziet er rooskleurig uit! Ze zijn gelukkig samen en later met hun dochter. Maar na 15 jaar valt Doug voor de verleidingen van overspel. Hij wil scheiden. Amber daarentegen is totaal overrompeld door dit verzoek. Zij is een zeer toegewijde vrouw, vol van onvoorwaardelijke liefde voor de ander. Wanneer Doug haar verzoekt de scheidingspapieren te tekenen, komt Amber met een opmerkelijk verzoek. Dit verzoek zorgt gaandeweg voor een groeiende verandering in het leven van Doug. Hij leert inzien dat hij degene is die tekort geschoten is in hun huwelijk. Is er nog een weg terug? Gelukkig wel! Al is het einde van de film totaal niet voorspelbaar! Regelmatig moest ik m'n tranen wegvegen bij het kijken naar deze film....

Schrijfster in jeruzalem Schrijfster in jeruzalem
Afshar, Tessa
 


"Schrijfster in Jeruzalem"
- Eveline
 
In dit 2de deel van de schrijfster 'Sarah' is ze getrouwd met Darius. Als haar neef Nehemia de opdracht krijgt om de muren van Jeruzalem te herbouwen wil Sarah heel graag mee. Darius wordt aangesteld als opzichter en reist hij met Sarah naar Israël, niet wetend dat Sarah zwanger is. Ik heb dit vervolg met veel plezier gelezen.

Schrijfster aan het perzische hof Schrijfster aan het perzische hof
Afshar, T.
 


"Schrijfster aan het perzische hof"
- Eveline
 
Mooie roman van Afshar, goed beschreven karakters en een goed en geloofwaardig verhaal. Ik heb het in één 'ruk' uitgelezen!

Geluk van gewone dagen Geluk van gewone dagen
Howard Creel, Ann
 


"Geluk van gewone dagen"
- Eveline
 
Een mooi en ontroerend boek. Ik heb het met plezier en liefde gelezen.

Land van belofte Land van belofte
Austin, Lynn
 


"Land van belofte"
- Eveline
 
Na wat mindere romans van de hand van Lynn Austin is deze roman weer als van ouds. Met een zeer sterke verhaallijn kon ik het niet wegleggen!

Storm Storm
Film
 


"Storm"
- Karin
 
De film 'Storm, Letter van Vuur' is een prachtig in beeld gebrachte Nederlandse avonturenfilm. Door de sets en de kostuums wordt het leven van die tijd mooi in beeld gebracht. Het leert je hoe het was in de Middeleeuwen. Het protest wat door de boodschap van Maarten Luther wordt vrij gezet, was uniek in die tijd! Dat besef je door het kijken van deze film weer opnieuw.... Er worden veel onderwerpen aangeraakt in de film, niet alles kan besproken worden. Deze periode in de geschiedenis omvat zoveel facetten. Dit kan moeilijk allemaal besproken worden in één (familie)film. Jammer, maar begrijpelijk gezien de doelgroep waar deze film voor gemaakt is. Een aantal wat spannende momenten in deze film, maar het is zeker een aanrader om met je kinderen te kijken!

The Shack The Shack
FILM
 


"dvd The Shack"
- Karin
 
Ik heb het boek gelezen en het verhaal heeft mij echt geraakt. Toen bekend werd dat er een verfilming van dit boek zou komen, was ik heel blij en uiteraard zeer benieuwd. Zijn ze in staat om de essentie van het verhaal goed weer te geven? (Het boek zit vol met dialogen. Hoe werk je dit uit in een film?) Conclusie: Ik vind het een zeer goede film, die totaal niet verveelt. Prachtige beelden, goede acteurs, een aangrijpend verhaal, mooie dialogen, een eyeopener als je zelf (nog) sceptisch bent over het geloof!

Bruidsjurk MIDPRICE Bruidsjurk MIDPRICE
Hauck, Rachel
 


"De bruidsjurk"
- Karin
 
De bruidsjurk is echt een romantisch verhaal (zonder zoetsappig te worden). Het leest heerlijk weg! Zoals de titel al aangeeft, gaat dit verhaal over een bruidsjurk. Deze jurk wordt gevonden in een hutkoffer, die spontaan is aangekocht door Charlotte. In haar zoektocht naar de eigenaresse van deze prachtige jurk, komt ze erachter dat deze jurk als is gedragen door drie vrouwen, en van elk van deze vrouwen wordt hun liefdesverhaal verteld.