Recensies

Meisje uit het verscholen dorp Meisje uit het verscholen dorp
Joubert, Irma
 


"Het meisje uit het verscholen dorp"
- Eveline
 
Wat een prachtig vervolgverhaal heeft Irma Joubert geschreven (het 1ste deel is Hildegard). Het gaat over Mentje die alleen achter blijft als haar vader wordt opgepakt door de Duitsers. Ze wordt naar het verscholen dorp in het bos bij Vierhouten gebracht. Tot het te gevaarlijk voor Mentje wordt om daar te verblijven... De rest moet u zelf lezen. Ik kon het niet wegleggen!

Engel in rome Engel in rome
Harmon, Amy
 


"Een engel in Rome"
- Eveline
 
Wauw, wat een prachtig boek. De auteur heeft fictie en feiten zeer goed verweven in deze voortreffelijke roman over Italië. Echt weer een aanrader!

Hacker Hacker
Dekker, Ted
 


"Hacker"
- Eveline
 
Hacker is een zijdelings vervolg in de serie Outlaw kronieken. Ik vond dit boek een beetje ver gezocht, maar dat kan met de fictie van Ted Dekker. Wel redelijk spannend en hier en daar zelf verrassend met een goed plot.

En verlos ons van het stof En verlos ons van het stof
Finkbeiner, Susie
 


"En verlos ons van het stof"
- Erna Nederveen
 
Wat een prachtig boek! De schrijver weet vanaf het begin langzaam de spanning op te bouwen zodat je eigenlijk niet meer wilt stoppen met lezen. De hoofdpersoon "Pearl" is een meisje wat in een hecht gezin woont. Ze maakt heel wat mee waardoor haar leven op zijn grondvesten schudt. Ook mooi verweven is een stukje geschiedenis over die tijd. Al met al: een aanrader voor vele uurtjes leesplezier!

Thuis op dunleigh hall Thuis op dunleigh hall
Epping, Dineke
 


"Thuis op Dunleigh hall"
- Eveline
 
William Garney, 4e graaf van Rassmore, erfde van zijn vader het verwaarloosde landgoed Dunleigh en torenhoge schulden. Hij trouwt met de zeer rijke Amerikaanse Caroline Milton om zijn schulden te kunnen voldoen. Dit huwelijk is in eerste instantie een kil verstandshuwelijk maar verdiept zich tot een diepe liefde. Dat Epping kan schrijven heeft ze al bewezen met haar debuutroman. Ik vond 'Op vleugels van de wind' net iets mooier maar des al niet te min is 'Thuis op Dunleigh Hall' een zeer geslaagd verhaal dat ik niet kon wegleggen. Zeker weer een aanrader!

PennenStreken PennenStreken
Jennings, Regina
 


"Pennenstreken"
- Eveline
 
Een aardig verhaal, wel wat voorspelbaar vond ik. Het plot is goed maar de karakters komen helaas wat minder uit de verf.

Geachte mr. knightley Geachte mr. knightley
Reay, Katherine
 


"Geachte Mr. Knightley"
- Eveline
 
Wat een heerlijk boek, geschreven in briefvorm. Ik heb genoten van de belevenissen van de hoofdpersoon Samantha Moore. Een aanrader!

Carry on en leef Carry on en leef
Doyle Melton, Glennon
 


"Carry on en leef"
- Karin
 
In 'Carry on en leef' blikt Glennon terug op haar leven so far. Twintig jaar lang nam ze haar toevlucht tot overmatig eten, alcohol en drugs, totdat ze koos voor het leven. Op een toegankelijke en vermakelijke schrijfstijl laat ze zien dat dit leven gaat met vallen en opstaan... Glennon stelt zich heel kwetsbaar op. Het boek staat vol met levenswijsheid. Haar geloof speelt een belangrijke rol in haar leven. Glennon's ongepolijste manier van doen en praten geeft soms wel een ongemakkelijk gevoel. Dan vraag je je af of je een te 'nette' christen bent (en haar reacties daardoor 'heftiger' overkomen) of dat sommige uitspraken/uitingen toch wat minder mogen als je christen bent....

Brekerjongens Brekerjongens
Wiseman, Ellen Marie
 


"De brekerjongens"
- Eveline
 
Het boek gaat over kinderarbeid in de mijnen in het jaar 1912 en de hoopvolle strijd van een jonge vrouw voor gerechtigheid. Een prachtig, mooi en zeer rauw verhaal. Ik heb het in één adem uitgelezen!

Geheim van mijn moeder Geheim van mijn moeder
Gohlke, Cathy
 


"Het geheim van mijn moeder"
- Karin
 
Door het lezen van dit boek word je (weer) opnieuw bepaald bij het feit dat de Tweede Wereldoorlog verschrikkelijk is geweest. Ook de Duitsers hebben geleden onder het bewind van Hitler. Dat geeft dit verhaal goed weer! 'Het geheim van mijn moeder' laat zien dat er Duitsers zijn geweest die Joden en andere mensen in nood hebben geholpen, met gevaar voor eigen leven.... De personages worden goed geschreven. Een mooi en waardevol verhaal om te lezen!

Gebroken cocon Gebroken cocon
Dijk, Marijke van
 


"Gebroken cocon"
- Erna Nederveen
 
Een mooi boek om te lezen. Knap beschreven hoe de twee hoofdpersonen met hun verleden waar ze allebei door beschadigd zijn worstelen. Hierdoor ontstaan ook geregeld misverstanden terwijl ze elkaar toch erg leuk vinden. een spannend boek waardoor je erg benieuwd wordt naar deel 2. Mooie uitgewerkte thema's als vergeving, herstel, liefde.

Op de vleugels van de wind Op de vleugels van de wind
Epping, Dineke
 


"Op de vleugels van de wind"
- Karin
 
De levens van hoofdpersonen Katie en Jim, afkomstig uit verschillende milieus, kruisen elkaar op het schip 'Hannah Cook'. Beiden zijn op weg naar een beter leven in Amerika. Beiden hebben zo hun reden om Engeland te verlaten... De ontmoeting heeft grote gevolgen. Dineke Epping schrijft een verhaal dat tot het einde boeit. Ze weet veel over die periode, verweeft het op een rustige manier in het verhaal. Het verhaal speelt zich als het ware af voor je ogen. Deze midprice (debuut)roman van Nederlandse bidem is absoluut een aanrader!

Erfenis van st. Silvanus Erfenis van st. Silvanus
Moore, Beth
 


"recensie De erfenis van St. Silvanus"
- Eveline
 
Jillian Slater reist af naar New Orleans nadat er bericht is gekomen dat haar vader dood is gevonden. Ze ontmoet haar starre grootmoeder voor het eerst en alle bijzondere bewoners van de kerk waarin zij een appartementencomplex heeft laten bouwen. Zonder dat ze het doorheeft, loopt Jillian recht in het gevaarlijke web van de donkere geschiedenis van haar familie. Een goed verhaal, sterke karakterbeschrijvingen en soms zelfs grappig. Kortom; een aanrader voor een prima eerste roman voor Beth Moore!

Zwart water Zwart water
Henderson, Dee
 


"Recensie Zwart Water"
- Eveline
 
Zodra ik begon te lezen kwam de 'schrijf'stijl van Dee Henderson mij tegemoet. Ze beschrijft veel emotionele gesprekken die tussen de karakters van deze roman. Wie daarvan houdt zit gebakken met deze nieuwe serie over Rechercheur Evie Blackwell.

Annabel lee Annabel lee
Nappa, Mike
 


"Resensie van Annabel Lee"
- E
 
Het thrillerdebuut van Mike Nappa leest als een trein, nergens verliest het de vaart. Het plot komt pas laat aan het licht en is verrassend. Ik heb het met plezier gelezen, een aanrader voor dit genre!

Psalmen Psalmen
Barten, Henriette/Bronkhorst, G.
 


"prachtig!"
- mirjam
 
Hele mooie CD. Deze muziek verveelt niet! Mooie psalmbewerkingen en goed gespeeld door dit duo!

Vervlogen droom Vervlogen droom
Johnson, Christine
 


"Vervlogen droom"
- Karin
 
'Vervlogen droom' neemt je vanaf de eerste bladzijde mee in de belevenissen van Elizabeth Benjamin, een eigenzinnige jonge vrouw die er niet voor terugdeinst om haar verlangens na te jagen. Het verhaal leest heerlijk weg! Mocht je een liefhebber zijn van historische romans en een goede dosis romantiek, dan is dit verhaal een must read.

War Room kerkeneditie War Room kerkeneditie
Film
 


"Heerlijke film"
- H.H.
 
Een heerlijke film! Prachtig om te zien wat de kracht van het gebed is. Echt een aanrader!

Vervlogen droom Vervlogen droom
Johnson, Christine
 


"Vervlogen Droom"
- Joke
 
Een heerlijk vakantieboek. Ondanks dat de liefdesaffaire bijna voorspelbaar was, boeide mij dit boek van het begin tot het einde. Ik heb ook weer dingen geleerd; allereerst over het werk van de bergers, maar zeker ook wat het daadwerkelijk betekend om iets of iemand lief te hebben en daarvoor je eigen droom op te zeggen! Dit is het 1e deel van een serie, van een nog niet zo bekende schrijfster, dus dat beloofd wat !!!

Vol vertrouwen Vol vertrouwen
Jagears, Melissa
 


"Vol vertrouwen"
- Karin
 
'Vol vertrouwen' is een (historische) roman die makkelijk wegleest. Dit verhaal heeft een mooi thema. De schrijfster behandelt op een eerlijke (en daardoor ook pijnlijke) manier hoe de christenen/de kerk omging met rosse buurten en prostituees aan het einde van de achttiende eeuw, begin van de negentiende eeuw. Persoonlijk vind ik het jammer dat het verhaal rondom de hoofdpersonen wat oppervlakkig blijft. Ik mis een stuk diepgang in de ontwikkeling van de karakters en in de gesprekken tussen Nicholas en Lydia. Daardoor blijft het verhaal niet echt bij mij hangen.