Recensies

Zolang ik jou heb Zolang ik jou heb
Crandall, Susan
 


"Zolang ik jou heb"
- Eveline
 
De negen jarige Starla loopt weg van haar zeer strenge Oma en krijgt onderweg een lift van Eula, een zwarte vrouw die in haar eentje onderweg is met een blanke baby. Wat er daarna gebeurd is haast niet te bevatten. Crandall weet deze levensveranderingen gebeurtenissen zeer goed te verwoorden. Wat een bijzonder mooi maar wel heftig verhaal. Echt een aanrader!

Vaste grond Vaste grond
Jiles, Paulette
 


"Vaste grond"
- Karin
 
'Vaste grond' is een bijzonder en mooi verhaal! Het boek leest als een soort reisverslag. Paulette Giles brengt ook goed in beeld hoe het er aan toe ging in het Texas net na de burgeroorlog. De gevaren die op de weg liggen als wetteloosheid regeert. De schrijfster neemt je in het boek ook op een andere manier echt op reis. Op reis in de bijzondere relatie die kapitein Kidd en Johanna ontwikkelen tijdens de lange tocht die ze samen afleggen. Op reis in de avonturen die ze onderweg beleven. Op reis in de vraag wat nu echt beschaving is en wat mensen elkaar aandoen in naam van de beschaving.

Zonnekind Zonnekind
Fordham, Rachel
 


"Zonnekind"
- Joke
 
Een mooi boek waarin beschreven wordt hoe een meisje berooid en eenzaam is en toch de hoop niet opgeeft om haar zusje te gaan zoeken. Het laat zien hoe belangrijk het is, waar je vandaan komt en wat voor opvoeding je gehad hebt. De schrijfster wist mij vanaf de eerste bladzijde al te boeien, dus zeker een aanrader!

De zeven zussen De zeven zussen
Riley, Lucinda
 


"de zeven zussen"
- Eveline
 
Als de vader (Pa Salt) van de zes (geadopteerde) zussen plotseling overlijdt krijgen ze allemaal een envelop met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Ook het overlijden van Pa Salt is raadselachtig. Wat ik mooi vond is de fraai uitgewerkte beschrijving van de zoektocht van de oudste dochter. Goed geschreven!

Scherven van hoop Scherven van hoop
Liviero, Gemma
 


"Scherven van hoop"
- Eveline
 
Wauw, wat een mooi verhaal. En wat hebben de hoofdpersonages meegemaakt... Geen gruwel van W.O. II is hun bespaard gebleven en dat heeft effect op hun verdere levens. Echt een aanrader!

Vaste grond Vaste grond
Jiles, Paulette
 


"Vaste grond"
- Erna Nederveen
 
Het boek gaat over een kapitein die een meisje, die 4 jaar bij indianen heeft gewoond door ontvoering, weer terugbrengt naar haar familie. Deze woont 700 kilometer verder. Het meisje is bijna al haar herinneringen van voor de ontvoering kwijt en erg bang. De kapitein probeert haar weer wat westerse gewoonten aan te leren en haar vertrouwen te winnen. Het is mooi om te lezen hoe langzamerhand een hechte band tussen hen wordt opgebouwd. Een historische roman die zeker de moeite waard is!

Tot ik je vind Tot ik je vind
Dobson, Melanie
 


"Tot ik je vind"
- Eveline
 
Mooi, mooi boek! De tweedeling over verleden en heden in het verhaal beheerst M. Dobson als geen ander waardoor het verhaal kan "vloeien". Echt weer een aanrader!!

Eerste krokus Eerste krokus
Ibrahim, Laila
 


"De eerste krokus"
- Eveline
 
Wat een goed geschreven roman, ik heb ervan genoten! Het maatschappelijk verschil tussen de slaven die werken op de plantages en in het "Grote Huis" voor de blanken is zeer goed uitgewerkt.

Tegendeel van verdriet Tegendeel van verdriet
Meissner, Susan
 


"Tegendeel van verdriet"
- Joke
 
Prachtig boek! Hoewel het verhaal tegen de achtergrond van de Spaanse griep is geschreven. Het verderf van de dood, in verschillende facetten van het leven, brengt ook de hoop terug bij de mensen. Heel mooi, hoe het leven en werk van een begrafenisondernemer werd verteld. Heel bijzonder hoe respectvol er met de dood en de doden werd omgegaan. Een boek om veel van te leren !

Onder de sterren van montpellier Onder de sterren van montpellier
Folkers, Marina
 


"Onder de sterren van Montpellier"
- Eveline
 
Wat een mooie feelgood-roman. Vanaf het begin is al duidelijk dat de twee personen hun persoonlijke problemen zullen overwinnen en de liefde zal zegevieren. Ik heb het in een ruk uitgelezen!

Anker in de storm Anker in de storm
Austin, Lynn
 


"Anker in de storm"
- Eveline
 
Het 2de deel is bijna nog mooier als het voorgaande deel. Alles komt in 'Anker in de storm' bij elkaar en vormt een daarmee een hele goede en bevredigende afsluiting van deze reeks. Ik heb het met liefde gelezen!

Nummer 49 Nummer 49
Dekker, Ted
 


"Nummer 49"
- Eveline
 
Het verhaal gaat over de blinde Rachelle. Zij ondergaat een behandeling in de hoop daarna weer te kunnen zien, maar er gaat iets afschuwelijk mis. Vanaf het moment van ontwaken reist Rachelle van de ene naar de andere wereld. Zij blijkt 'Nummer 49' te zijn, de negenenveertigste in een rij van mystici van wie de geboorte al lang geleden is voorspeld. Het is de bedoeling dat zij beide werelden uiteindelijk zal redden. Hiervoor moet Rachelle op zoek naar de Vijf Zegels van de Waarheid. Het speelt zich af na de Cirkel-serie en vond dit bijzonder spannend geschreven, weer een echt Ted Dekker verhaal.

Ketting van hoop Ketting van hoop
Halvorsen S, Karen
 


"Ketting van hoop"
- Erna Nederveen
 
Een mooi boek over een stukje geschiedenis in de jaren 30 in Amerika wat voor mij onbekend was. De hoofdpersoon Ruth is getrouwd en verliest haar man bij een ontploffing op zijn werk. Ze gaat terug naar haar ouders en gaat omdat ze een beurs heeft gekregen studeren voor onderwijzeres. Ze moet door vervelende omstandigheden de universiteit verlaten en komt bij een vriend terecht die in een kamp lesgeeft aan mexicaanse kinderen van landarbeiders. Dit is een stukje geschiedenis wat best actueel is naar deze tijd. Mooi beschreven wordt hoe Ruth haar verdriet ervaart en zich samen met Thomas inzet voor deze mensen. Een aanrader!

Levi's strijd Levi's strijd
Thomas, Julie
 


"Levi's strijd"
- Eveline
 
Wat een prachtig boek! Dit is het derde deel, De jongen, de viool en de meester en Rachels verzet zijn de delen die er vooraf gaan. Ik kon het niet wegleggen en moest weten wat er ging gebeuren met Levi en zijn familie. Er is geen echt plot, het hele boek door is met spanning doortrokken.

Overhoop Overhoop
Morren, Liesbeth
 


 
'Met Overhoop heeft Liesbeth Morren een verhaal gegeven dat diepe troost geeft. Waar het verhaal eerst naar een zwaarte lijkt te gaan die geen oplossing meer te bieden heeft, gloort er licht die alle verdriet doet verbleken. Een knap boek. Een heerlijk geschenk voor de lezer die houdt van eerlijke en oprechte boeken.' Peter van Dijk, uitgeverij Mediawater

Verdwijning van lady jayne Verdwijning van lady jayne
Davidson Politano, Joanna
 


"De verdwijning van lady Jane"
- Karin
 
Het verhaal is een verhaal in een verhaal. Verrassende invalshoek, verrassende wendingen in het verhaal ook. Het verhaal leest goed weg. Ondanks de interessante titel en het originele thema wist dit boek mij toch niet echt te boeien. Het verhaal vind ik iets te oppervlakkig. Ik mis diepgang. Voor de liefhebbers van 'Costume dramas' en 19e eeuwse Engelse literatuur (Jane Austen en de gezusters Bront) is dit verhaal leuk om te lezen.

Olifantenmeisje Olifantenmeisje
Wiseman, Ellen Marie
 


"Het olifantenmeisje"
- Eveline
 
Lily Blackwood is een albinomeisje van 10 jaar. Ze wordt op de zolder van haar ouderlijk huis uit het zicht gehouden en mag niet naar buiten. Haar moeder neemt haar mee naar een rondtrekkend circus en verkoopt haar aan de baas van de nevenshow. Lily wordt door de jaren heen herhaaldelijk geslagen. Ze heeft een gave om met dieren te werken en trouwt met Cole, een oppasser van de olifanten. Dik twintig jaar later erft Julia Blackwood het huis en stoeterij van haar overleden ouders. Als het oude huis doorzoek en op de verborgen zolder stuit, blijkt dat haar ouders een geheim voor haar hadden. Ellen Wiseman kan zo goed een verhaal beschrijven, zelf het plot is zeer verrassend. Ik heb van dit verhaal genoten!

Zo heb ik ook jou liefgehad Zo heb ik ook jou liefgehad
Hall, Ron
 


"Zo heb ik ook jou liefgehad"
- Karin
 
'Zo heb ik ook jou liefgehad' is een prachtig, waargebeurd verhaal over een dappere vrouw die zich inzet voor mensen van een daklozenopvang. Wat begon met een droom van God resulteert in de verandering van vele mensenlevens. En van die mensen is de zwerver Denver. Gods onvoorwaardelijke liefde verandert ook zijn leven. Hij bloeit open en een mooie vriendschap ontstaat tussen hem en het echtpaar Hall. Het verhaal wordt afwisselend door Denver en Ron verteld. Daardoor krijg je een mooie en eerlijke inkijk in hun leven en vriendschap. Neem de tijd en moeite om dit verhaal te lezen!

Theofilus Theofilus
Singer, Randy
 


"Theofilus"
- Karin
 
Dit prachtige, spannend en vlot geschreven verhaal speelt zich af in de eerste eeuw en wordt chronologisch verteld door de hoofdpersoon, Theofilus. (met uitzondering van het vijfde en negende, laatste, 'deel') De personages zijn deels historisch, deels fictief of een combinatie van beide. De zaken waar de hoofdpersoon mee worstelt, zoals macht, geloof en waarheid, zijn ook nu actueel en door het verhaal heen word je hierin uitgedaagd om over na te denken. Voor liefhebbers van historische romans is dit echt een aanrader!

Onvindbaar Onvindbaar
Blackstock, Terri
 


"Onvindbaar"
- Eveline
 
Het tweede deel begint met de 'cliffhanger' van deel 1 en is weer net zo spannend geschreven. Ik kon het niet wegleggen!