Recensies

Jakobus (schrijfbijbel) Jakobus (schrijfbijbel)
Peterson, Eugene
 


"zeer goed initiatief!"
- Gilbert van Middelkoop
 
Dit boekje is een goede aanvulling op je bijbel verzameling het laat je op een frisse manier opnieuw kennis maken met bijbel gedeelten die je al zo vaak hebt gehoord, het verraste mij en zette mij regelmatig aan het nadenken, een echte aanrader dus.

Verzwegen verleden Verzwegen verleden
Dijk, Marijke van
 


"Verzwegen verleden"
- Joke
 
Een prachtig, spannend boek met twee verhaallijnen. Aan de ene kant Emma Bosgra, een studente, die in een kelder van haar hospita een koffer vindt. Daarin vindt ze een dagboek uit de oorlog. Ze gaat met behulp van een hoogleraar opzoek naar de achtergrond van het dagboek. De andere verhaallijn beschrijft de persoon van het dagboek . Prachtig vertelt hoe dit allemaal weer bijelkaar komt. Ik hoop dat dit boek mag meewerken om andere mensen aan te zetten om geheimen uit het verleden, niet langer te verzwijgen. Hoe moeilijk het ook is , de waarheid maakt vrij. En dan kan er ook ruimte komen voor verwerking en misschien tot vergeving.

Boomgaard Boomgaard
Austin, Lynn
 


"De boomgaard"
- karin
 
Lynn Austin heeft een prachtige, ontroerende en boeiende roman geschreven! Ze neemt je vanaf het begin mee in een intens verhaal over familie en familiegeheimen en wat dit met mensen doet. De hoofdpersonen worden goed uitgewerkt, komen echt tot leven in dit verhaal. Al met al één van haar beste boeken! Must read!

Hemelwater Hemelwater
Martin, Charles
 


"Hemelwater"
- Karin
 
Vanaf bladzijde 1 stap je de wereld binnen van Joseph, een Vietnamveteraan, die gedwongen wordt om de geheimen uit zijn verleden onder ogen te komen. Charles Martin is in staan om je, in de zo kenmerkende schrijfstijl van hem, aan de hand te nemen en het verhaal langzaam voor je open te vouwen. 'Hemelwater' is een indringend verhaal dat je niet loslaat! Aanrader!

Zo heb ik ook jou liefgehad Zo heb ik ook jou liefgehad
Hall, Ron
 


"Zo heb ik ook jou liefgehad"
- Erna Nederveen
 
Het boek vertelt over een stel dat zich inzet voor de mensen van een daklozenopvang waarover de vrouw, Deborah, een droom kreeg. Het boek zet je stil over hoe belangrijk het is om andere mensen die het minder hebben te helpen, om te dienen net als Jezus die daarvoor naar de aarde kwam. Een prachtig boek wat je niet los laat!

Onder zijn vleugels Onder zijn vleugels
Grandia, Marianne
 


"Onder zijn vleugels"
- Eveline
 
Als de hoofdpersoon Riemke Bouwstra ernstig ziek blijkt te zijn, zit ze vol vragen over haar toekomst. Een mooi, diep en uitgebalanceerde roman over ziekte, genezing en vooral over geloofszekerheid. Ik was geen fan van Grandia maar na het lezen van dit boek wel!

Hier voor jou Hier voor jou
Heitzmann, Kristen
 


"Hier voor jou"
- Eveline
 
Mooi vervolg op het eerste deel 'Ik wist het wel'. Ik vond dit boek zelf nog beter. De 'woordenwisselingen' met de prikkelende dialogen die in het eerste deel veelvuldig aan bod kwamen zijn in deze roman minder aanwezig en genuanceerder. Ik heb genoten van het lezen in dit heerlijk boek!

Het meesterwerk Het meesterwerk
Rivers, Francine
 


"Het meesterwerk"
- Eveline
 
Wauw, wat een heerlijk verhaal! Francine Rivers heeft mij van het begin tot einde weten te boeien met deze fantastische roman. Tot de laatste pagina gelezen was heb ik het niet weg kunnen wegleggen. Een absolute aanrader!

Onder zijn vleugels Onder zijn vleugels
Grandia, Marianne
 


"Onder Zijn vleugels"
- Karin
 
'Onder Zijn vleugels' is een verhaal dat je direct pakt! Het heeft twee best heftige thema's: De hoofdpersoon blijkt ernstig ziek te zijn en worstelt met haar geloof in God. Je kunt je goed in de hoofdpersoon verplaatsen en daardoor leef je intens mee in haar strijd. Prachtig om te lezen en opnieuw te beseffen dat God trouw en genade vol is en onvoorwaardelijk van ons houdt!

Alles wat je achterlaat Alles wat je achterlaat
Kirkpatrick, Jane
 


"Alles wat je achterlaat"
- Karin
 
'Alles wat je achterlaat', gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is een prachtig verhaal van een vrouw die droomt om te worden wat ze altijd al heeft willen zijn. Het verhaal neemt je vanaf de eerste bladzijde mee op reis in het leven van de hoofdpersoon. Je krijgt een goed beeld van het leven in Oregon van de laatste helft van de 19de eeuw.

Het meesterwerk Het meesterwerk
Rivers, Francine
 


"Het meesterwerk"
- Eveline
 
Wat een prachtig boek! Over genade, vergeving en bevrijding en de plek die God wil innemen in je leven. Zelfs de meest gebroken mensen kan Hij genezen en gebruiken voor Zijn Meesterwerk. Een boek dat ik iedereen kan aanraden!

Wachten op het morgenlicht Wachten op het morgenlicht
Camden, Elizabeth
 


"Wachten op het morgenlicht"
- Eveline
 
Dit verhaal gaat over de terugkeer van Ouentin Vandermark naar het oude landhuis Dierenpark om het met de grond gelijk te maken. Hij vind er Sofie van Riijn die een weerstation op het dak heeft laten zetten en daar dagelijks de waarden van moet noteren. Er volgen van allerlei verwikkelingen en daaruit volgt er (uiteraard) een romance tussen deze twee personages. Ik vond het wel een prettige roman en heb het verhaal heel snel uitgelezen!

Het meesterwerk Het meesterwerk
Rivers, Francine
 


"Het Meesterwerk"
- Karin
 
Francine Rivers laat in 'Het Meesterwerk' zien dat God zelfs de meest gebroken mensen een plek geeft in een prachtig meesterwerk. Een ontroerende boodschap en hoop voor de complexe wereld waarin we leven... Dit verhaal houd je vanaf het lezen van de eerste bladzijde in zijn greep en je wilt niets liever dan het boek in één keer uitlezen. Aan de andere kant wil je dit ook niet, omdat je geen afscheid wilt nemen van dit mooi uitgewerkte liefdesverhaal. Aanrader!

Alles wat je achterlaat Alles wat je achterlaat
Kirkpatrick, Jane
 


"Alles wat je achter laat"
- Eveline
 
Met dit waargebeurde verhaal scoort Jane Kirkpatrick weer 'hoge ogen'. Ze beschrijft begrijpbaar en meelevend haar personen met hun diverse persoonlijkheden. Ik houd van haar schrijfstijl en vond dit boek ook erg goed. Een aanrader!

Derde doelwit Derde doelwit
Rosenberg, Joel C.
 


"Derde doelwit"
- Eveline
 
Het derde doelwit van Joel C. Rosenberg leest makkelijk weg. Het senario is bedriegelijk realistisch en kan zomaar wel eens gebeuren in de nabije toekomst. Het is een thriller met veel schieten, bloedvergieten en doden maar daar kon ik redelijk goed doorheen lezen. Een aanrader voor diegene die de politiek van het Midden-Oosten beter wil leren kennen.

Wachten op het morgenlicht Wachten op het morgenlicht
Camden, Elizabeth
 


"Wachten op het morgenlicht"
- Karin
 
De ingrediënten in dit verhaal (romance, tragedie, bijgeloof en oude geheimen) zorgen voor een smakelijk geheel. Het verhaal leest makkelijk weg. Dat er een relatie ontstaat tussen de hoofdpersonen en hoe de relatie zich ontwikkeld, is helaas niet verrassend. Het eeuwenoude familiegeheim blijkt wel een verrassende wending te hebben.

Vroedvrouw van braintree Vroedvrouw van braintree
Daynard, Jodi
 


"De vroedvrouw van Braintree"
- Erna Nederveen
 
Een prachtige historische roman over de tijd van de eerste president in Amerika: Washington. Het boek is vanuit het ik-perspectief geschreven. Dit is erg mooi, mede omdat deze persoon ook veel zelfreflectie heeft. Het gaat over een stukje geschiedenis waar ik niet zoveel van wist. Het bevat veel elementen: spanning, romantiek, en een stukje geschiedenis. Een boek wat je graag in één keer uit wilt lezen.

Meisje uit het verscholen dorp Meisje uit het verscholen dorp
Joubert, Irma
 


"Het meisje uit het verscholen dorp"
- Karin
 
Wat een prachtig verhaal! Ik heb genoten van 'Hildegard', deel 1 in de Europa trilogie. Deze roman doet zeker niet onder voor 'Hildegard'. Al vanaf de eerste bladzijde word je meegezogen in het verhaal van Mentje, de hoofdpersoon in dit boek. Irma Joubert is een verteller in hart en nieren. Het is net of je het verhaal instapt en ook echt mee beleeft met Mentje. Karakters worden goed uitgewerkt en neergezet. Ik ben heel benieuwd naar deel 3!

Als ik mijn ogen sluit Als ik mijn ogen sluit
Musser, Elizabeth
 


"Als ik mijn ogen sluit"
- Eveline
 
Een mooi boek, redelijk spannend en een heel goed plot. Gaandeweg wordt het duidelijk wie de opdrachtgever voor de aanslag is en dat brengt een heel ander licht op depressie. Ik heb het met plezier gelezen!

Dochter van de houtzager Dochter van de houtzager
Olsson, Vibeke
 


"Dochter van de houtzager"
- Eveline
 
Noord-Zweden, 1897. Britta is bijna elf, en heel trots dat ze als lattengrietje ook een beetje geld kan verdienen in de houtzagerij waar haar vader werkt. Ze woont met haar ouders in de arbeidersbarak, werkt van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, en heeft vaak honger - maar dat geldt voor iedereen, toch? Ze hebben tenminste werk! Ik vond het een aardig boek. Je krijgt een goed beeld van hoe het aan toe ging op de zagerijen in Zweden.