Recensies

Joy Joy
Callahan Henry, Patti
 


"Joy"
- Karin
 
'Joy' is een indrukwekkend liefdesverhaal! De auteur weet je vanaf de eerste bladzijde te boeien. Ik kon het boek moeilijk wegleggen... Hoe zij de persoonlijkheid van Joy Davidman beschrijft, haar zoektocht naar een persoonlijke God, haar groei in het christelijk geloof, maar ook het proces van afscheid nemen van het leven en de mensen die haar dierbaar zijn, is bijzonder. Mooi om te lezen hoe het gedachtegoed van C.S. Lewis verweven zit in het verhaal! Leestip!

Bijenhouder van aleppo Bijenhouder van aleppo
Lefteri, Christy
 


"Bijenhouder van Aleppo"
- Erna Nederveen
 
Een indrukwekkend boek. Een realistisch boek wat de situatie van vluchtelingen goed neerzet. Hoe de situatie in hun eigen land is en hoe moeilijk de keuze is om toch te vluchten. Ook de reis zelf en wat dat met hen doet wordt goed neergezet. Heel goed om je in te kunnen leven in de mensen die ook hier komen wonen uit een onveilig land.

Joy Joy
Callahan Henry, Patti
 


"Joy"
- Erna Nederveen
 
Wat een prachtig boek! Heel mooi hoe Joy en Jack (C.S. Lewis) in elkaar een geestverwant vinden. Ondanks alle ellende in Joy's leven groeien ze langzamerhand steeds dichter naar elkaar toe en bouwen een hele diepe band op. De personen zijn erg goed beschreven, het is alsof je ze zelf goed leert kennen.

Silhouet van ijs Silhouet van ijs
Berg, Sandra
 


"Silhouet van ijs"
- Joke
 
Een mooi boek, waarin de spanning op de eerste bladzijde al te voelen is. En die gematigde spanning is er tot het einde van het boek. De schrijfster laat ook zien, dat de hoofdpersoon Penelope zich meer en meer uit haar schuwe en teruggetrokken leven, los wrikt en steeds krachtiger wordt en zich niet meer laat “overheersen”. Dat werkt bevrijdend, maar is toch ook wel eng. Kortom een heerlijk boek voor de vakantie !

Joy Joy
Callahan Henry, Patti
 


"Joy"
- Joke B
 
Onvergetelijk! De kracht van een vrouw die, ondanks tegenslag en verdriet een geestverwant vindt en die niet meer loslaat. De personen in het boek zijn gedetailleerd beschreven, alsof je ze kent. Hoogte- en dieptepunten, in voor- en tegenspoed, zijn adembenemend geschreven. Kortom: geloof, hoop en liefde, de meeste van deze drie is de liefde.

De verloren kinderen De verloren kinderen
Costeloe, Diney
 


"De verloren kinderen"
- Karin
 
Een ontroerend en aangrijpend verhaal van kinderen die na de Tweede Wereldoorlog naar Australië worden vervoerd. Dit boek is moeilijk weg te leggen. Het boeit vanaf de eerste bladzijde! Je voelt gewoon de smart, angsten, vreugde en zorgen van de meisjes. Hartverscheurend om te lezen wat volwassenen beslissen en doen over de hoofden van kinderen heen. Maar ondanks de heftige emoties dit dit verhaal oproept, wil je blijven lezen om te weten hoe het met de meisjes gaat en waar ze terecht komen. Absoluut een mustread!

Weerloos Weerloos
Daniel van den Bos
 


"Weerloos"
- Karin
 
Paul Keijser is een succesvolle, maar ook harde en eenzame man. Na een zakenreis wordt hij onverwachts meegenomen naar zijn oudere lagere school. Daar wordt hij gedurende een aantal dagen geconfronteerd met zijn vroegere klas en met degene die hij jarenlang heeft gepest: Nico. Er wordt een proces tegen hem gevoerd waartegen hij zich eerst als jurist, later ook als mens tevergeefs tegen verweert. Langzaamaan wordt Paul 'afgepeld'. Soms gaat dit best hardhandig. Paul gaat zich realiseren wat hij heeft aangericht. Gedurende het proces wordt hij ook geconfronteerd met de waarheid van zijn eigen leven. 'Weerloos' is een bijzonder en intrigerend boek over de gevolgen van pesten!

Anker in de storm Anker in de storm
Austin, Lynn
 


"Anker in de storm"
- Karin
 
Dit verhaal is het vervolg op de mooie roman 'Dochters van de kust', maar is ook prima los te lezen. Dat Lynn Austin één van de allerbeste christelijke romanschrijvers is, bewijst dit verhaal weer eens! Je wordt vanaf de eerste bladzijde meegenomen in het verhaal van de hoofdpersoon Anna. De schrijfster verweeft mooie levenslessen in het verhaal: de kracht van een biddend leven, vergeving, naastenliefde en wat het inhoudt om Jezus dagelijks te volgen. 'Anker in de storm' staat garant voor uren leesplezier!

Liefde van mijn vader Liefde van mijn vader
Nooitgedagt, Barbera
 


"De liefde van mijn vader"
- Eveline
 
Herman de Reus hunkert naar de liefde van zijn vader die hem steeds ontzegt wordt. Met dat verdriet moet hij leven. Hij komt erachter dat hij geadopteerd is en gaat op zoek naar zijn echte (joodse) familie. Alhoewel de afloop al zo'n beetje halverwege het boek duidelijk wordt is het verhaal goed opgebouwd en makkelijk te lezen.

Vaste grond Vaste grond
Jiles, Paulette
 


"Vaste grond"
- Eveline
 
Bij het lezen van dit boek valt mij gelijk de aparte schrijfstijl op. Paulette Jiles is dichter en auteur van memoires en dat kan je ook terug vinden in dit boek. Ik merkte dat ik het boek niet in een ruk uitlas maar desalniettemin een prima roman.

Zolang ik jou heb Zolang ik jou heb
Crandall, Susan
 


"Zolang ik jou heb"
- Eveline
 
De negen jarige Starla loopt weg van haar zeer strenge Oma en krijgt onderweg een lift van Eula, een zwarte vrouw die in haar eentje onderweg is met een blanke baby. Wat er daarna gebeurd is haast niet te bevatten. Crandall weet deze levensveranderingen gebeurtenissen zeer goed te verwoorden. Wat een bijzonder mooi maar wel heftig verhaal. Echt een aanrader!

Vaste grond Vaste grond
Jiles, Paulette
 


"Vaste grond"
- Karin
 
'Vaste grond' is een bijzonder en mooi verhaal! Het boek leest als een soort reisverslag. Paulette Giles brengt ook goed in beeld hoe het er aan toe ging in het Texas net na de burgeroorlog. De gevaren die op de weg liggen als wetteloosheid regeert. De schrijfster neemt je in het boek ook op een andere manier echt op reis. Op reis in de bijzondere relatie die kapitein Kidd en Johanna ontwikkelen tijdens de lange tocht die ze samen afleggen. Op reis in de avonturen die ze onderweg beleven. Op reis in de vraag wat nu echt beschaving is en wat mensen elkaar aandoen in naam van de beschaving.

Zonnekind Zonnekind
Fordham, Rachel
 


"Zonnekind"
- Joke
 
Een mooi boek waarin beschreven wordt hoe een meisje berooid en eenzaam is en toch de hoop niet opgeeft om haar zusje te gaan zoeken. Het laat zien hoe belangrijk het is, waar je vandaan komt en wat voor opvoeding je gehad hebt. De schrijfster wist mij vanaf de eerste bladzijde al te boeien, dus zeker een aanrader!

De zeven zussen De zeven zussen
Riley, Lucinda
 


"de zeven zussen"
- Eveline
 
Als de vader (Pa Salt) van de zes (geadopteerde) zussen plotseling overlijdt krijgen ze allemaal een envelop met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Ook het overlijden van Pa Salt is raadselachtig. Wat ik mooi vond is de fraai uitgewerkte beschrijving van de zoektocht van de oudste dochter. Goed geschreven!

Scherven van hoop Scherven van hoop
Liviero, Gemma
 


"Scherven van hoop"
- Eveline
 
Wauw, wat een mooi verhaal. En wat hebben de hoofdpersonages meegemaakt... Geen gruwel van W.O. II is hun bespaard gebleven en dat heeft effect op hun verdere levens. Echt een aanrader!

Vaste grond Vaste grond
Jiles, Paulette
 


"Vaste grond"
- Erna Nederveen
 
Het boek gaat over een kapitein die een meisje, die 4 jaar bij indianen heeft gewoond door ontvoering, weer terugbrengt naar haar familie. Deze woont 700 kilometer verder. Het meisje is bijna al haar herinneringen van voor de ontvoering kwijt en erg bang. De kapitein probeert haar weer wat westerse gewoonten aan te leren en haar vertrouwen te winnen. Het is mooi om te lezen hoe langzamerhand een hechte band tussen hen wordt opgebouwd. Een historische roman die zeker de moeite waard is!

Tot ik je vind Tot ik je vind
Dobson, Melanie
 


"Tot ik je vind"
- Eveline
 
Mooi, mooi boek! De tweedeling over verleden en heden in het verhaal beheerst M. Dobson als geen ander waardoor het verhaal kan "vloeien". Echt weer een aanrader!!

Eerste krokus Eerste krokus
Ibrahim, Laila
 


"De eerste krokus"
- Eveline
 
Wat een goed geschreven roman, ik heb ervan genoten! Het maatschappelijk verschil tussen de slaven die werken op de plantages en in het "Grote Huis" voor de blanken is zeer goed uitgewerkt.

Tegendeel van verdriet Tegendeel van verdriet
Meissner, Susan
 


"Tegendeel van verdriet"
- Joke
 
Prachtig boek! Hoewel het verhaal tegen de achtergrond van de Spaanse griep is geschreven. Het verderf van de dood, in verschillende facetten van het leven, brengt ook de hoop terug bij de mensen. Heel mooi, hoe het leven en werk van een begrafenisondernemer werd verteld. Heel bijzonder hoe respectvol er met de dood en de doden werd omgegaan. Een boek om veel van te leren !

Onder de sterren van montpellier Onder de sterren van montpellier
Folkers, Marina
 


"Onder de sterren van Montpellier"
- Eveline
 
Wat een mooie feelgood-roman. Vanaf het begin is al duidelijk dat de twee personen hun persoonlijke problemen zullen overwinnen en de liefde zal zegevieren. Ik heb het in een ruk uitgelezen!