Recensies

Verborgen antwoorden Verborgen antwoorden
Musser, E.
 


"Verborgen antwoorden"
- Karin
 
Ik moest even in het verhaal komen, maar toen ik er éénmaal in zat, wilde het verhaal mij niet meer loslaten! Wat een prachtig verhaal. Mooi hoe de auteur heden en verleden door elkaar heenweeft. Mooi om te lezen hoe de hoofdpersonen zich ontwikkelen en tot genezing komen in hun opgroeien naar volwassenheid. Het geloof is een rode draad in deze roman. Niet een dwingend en alles komt goed soort geloof, maar vanuit de kwetsbaarheid van het menselijk bestaan beschreven. Ben je een liefhebber van romans over de Tweede Wereldoorlog, dan is 'Verborgen antwoorden' een must-read.

Ver van huis Ver van huis
Martin, Charles
 


"Ver van huis"
- Karin
 
'Ver van huis' is een heel indringende roman over het verhaal van de verloren zoon. Cooper O'Conner loopt weg van huis als hij 17 jaar is. Zijn vader heeft veel verdriet van het vertrek van zijn zoon. Hij zou hem zo graag weer thuis zien. De pijn van de vader wordt op een prachtige manier beschreven in dit verhaal. De auteur beschrijft de belevenissen van Cooper op een heel indringende manier. Hij neemt je vanaf de eerste bladzijde mee op reis! Ook prachtig om te zien hoe Charles Martin het bovennatuurlijke verweeft met het natuurlijke verhaal. God waakt over ons! Er gebeurt niets waar Hij niet vanaf weet en zijn engelen zijn bij ons, beschermen en helpen waar het kan om Zijn kinderen tot bestemming te laten komen. Al met al weer een boeiende en knap geschreven roman van één van mijn favoriete auteurs!

Het is altijd verder dan je denkt Het is altijd verder dan je denkt
Davied van Berlo
 


"het is altijd verder dan je denkt"
- Jan Danker
 
Erg boeiend, doet me erg denken aan mijn band met Australia. Leuke weetjes en grafisch sterk geschreven.


Ver van huis Ver van huis
Martin, Charles
 


"Ver van huis"
- Eveline
 
Wauw, wat een mooi boek! Er gebeuren bijzondere dingen van God zoals bijvoorbeeld het zien van engelen, maar het is prachtig verweven in het verhaal. Ik kon het niet wegleggen... Een aanrader dus!

Geheim van mijn moeder Geheim van mijn moeder
Gohlke, Cathy
 


"Het geheim van mijn moeder"
- Joke
 
Alweer een schitterend, maar tegelijk triest boek van Cathy Gohlke. In dit boek worden twee verhaallijnen beschreven van moeder en dochter. Na de dood van moeder Lieselotte komt dochter Hannah er pas achter wie haar moeder was en met wat voor geheim zij door het leen ging. Door haar testament krijgt Hannah te horen dat zij nog een grootvader heeft. Maar die woont in Duitsland. Hannah gaat op zoek naar hem en gaat naar hem toe en doet diverse bizarre ontdekkingen. Aan het eind van het boek ontmoet Hannah Corrie ten Boom en mag van haar leren wat echt vergeven is! Als je het boek Amelie, het meisje wat er niet mocht zijn gelezen heeft, dan wil je ook dit boek niet missen.

Hooggevoeligheid, een miskende gave Hooggevoeligheid, een miskende gave
Lüling, Dirk/Lüling, Christa
 


"Hooggevoeligheid, een miskende gave."
- Martha Zondag
 
Iemand heeft mij het boek aangeraden. Het is alsof iemand een boek heeft geschreven over mijn eigen leven. Het onderwerp was helemaal nieuw voor mij. Hierdoor heb ik handvatten gekregen en inzicht in mijn eigen leven. Ik ben hier heel blij mee. Hier kan ik wat mee. Mijn dank gaat uit naar de schrijvers van dit boek.

Volg mij voorbij de bomen Volg mij voorbij de bomen
Benton, Lori
 


"Volg mij voorbij de bomen"
- Eveline
 
Lori Bentons verhalen spelen op de spannende grens tussen het Amerika van de pioniers en dat van de inheemse bevolking. En spannend is dit verhaal, ik kon het niet wegleggen. Een verhaal dat je moet lezen!

Voor geen goud Voor geen goud
Witemeyer, Karen
 


"Voor geen goud"
- Eveline aan de Wiel
 
Alles draait in dit verhaal om een verborgen schat in goud. Want wanneer de dreiging toeneemt, moeten Emma, Malachi en de vrouwen van Harper's Station alles op alles zetten om hun stadje te beschermen. En voor geen goud laten ze zich hun toekomst afnemen. Het verhaal steekt aardig in elkaar met mooie karakterbeschrijvingen en een goed plot.

Dichterbij dan je denkt Dichterbij dan je denkt
Musser, E.
 


"Dichterbij dan je denkt"
- Eveline
 
Wat een mooi, ontroerend en ook spannend verhaal over Nan die net weduwe is geworden. Hoe ze haar verlies verwerkt en zich er doorheen 'slaat'. Ik kon het niet wegleggen!

Anno domini 33 Anno domini 33
Dekker, Ted
 


"Anno Domini 33"
- Eveline
 
In dit vervolg van Ted Dekker is Maviah, de slavin uit 'Anno Domini 30' uitgegroeid tot koningin van de woestijn. Ze trekt op met de door haar verenigde stammen tegen haar vijanden. Verslagen gaat Maviah op zoek naar Jeshua in de hoop dat hij haar kan helpen haar volk te redden. Als ze Hem gevonden heeft, hoort ze dat Hij met de dood wordt bedreigd. Een sterk verhaal met een ongelooflijke mooi plot. Zeer zeker een aanrader voor de fans van Dekker!

Dochters van de kust Dochters van de kust
Austin, Lynn
 


"Dochters van de kust"
- Eveline
 
In een woord, kwaliteit! Haar vertelkunst in dit boek evenaart 'Eva's dochters' en 'De boomgaard'. Het is niet direct geschreven voor vrouwen, ook mannen kunnen dit prima lezen. Het plot is verrassend alhoewel het gaandeweg wel steeds meer duidelijk wordt. Echt weer een aanrader voor de fans van Lynn Austin!

Geheime kerk Geheime kerk
Vermeer, Jan
 


"De geheime kerk"
- Karin
 
Mocht je je weleens afvragen hoe het zou zijn om te worden vervolgd en mocht je je weleens afvragen wat er gebeurt als christenvervolging toeslaat in Nederland...dan geeft dit verhaal je een idee. Het verhaal laat zien wat vervolging met je doet (de pijn, wanhoop, geloofsvragen), maar laat ook zien hoe vervolging je relatie met God verdiept. 'De geheime kerk' is een eerlijk verhaal. Het gaat geloofsvragen niet uit de weg. Het laat zien welke dilemma's vervolgde christenen ervaren.

Verraad Verraad
Koesveld, Henk
 


 
supercool boek

Verraad Verraad
Koesveld, Henk
 


"verraad"
- Pieter-Frank Hak
 
Ik vind het een machtig mooi boek die iedereen moet hebben.

Vogelvlucht Vogelvlucht
Verweerd, Joke
 


"Vogelvlucht"
- Karin
 
Ik moest (weer) even wennen aan de schrijfstijl van de auteur. Toen ik eenmaal in het ritme kwam van het verhaal, wilde ik het boek zo snel mogelijk uitlezen! Knap hoe Joke Verweerd zo'n heftig en gevoelig onderwerp weet vorm te geven. De emoties en gedachten van Matty en Boet worden op zo'n manier verwoord dat het je een idee geeft wat de slachtoffers van een ramp als deze moeten doorstaan en doormaken: woede, verdriet, schuldgevoel, zoeken naar identiteit, worstelen met vertrouwen, met God, de waarom vragen... Al met al een boeiende roman, die zeker de moeite waard is om gelezen te worden!

War Room (DVD) War Room (DVD)
Film
 


"War Room"
- Conny
 
Wow, wat een krachtig verhaal! War Room laat zien hoe een jong, carrièregericht echtpaar de liefde vóór elkaar verruild heeft voor strijd mét elkaar. Ze zijn vooral gericht op hun eigen behoeften i.p.v. op de zorg en liefde voor de ander. Ook hun dochter lijdt onder het tekort aan liefde en aandacht van haar ouders. Dan ontmoet Elizabeth een nieuwe klant die haar vertelt dat ze een "war room" (gebedskamer) moet opzetten om te bidden voor haar gezin. Elizabeth begint hier aarzelend mee, maar geeft zich hier gaandeweg volledig en met passie aan over. Ik moest bij het kijken van deze film sterk denken aan Efeze 6:12 " Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de geweldhebbers der wereld, der duisternis ..." De duisternis is immers uit op het kapot maken van (huwelijks-)relaties. Een prachtige film met een zeer sterke boodschap!

Vogelvlucht Vogelvlucht
Verweerd, Joke
 


"Vogelvlucht"
- Erna Nederveen
 
Een boek over de ramp met de MH17 wat heel invoelend geschreven is. Je wordt meegenomen in het verhaal en je kunt je goed voorstellen hoe het voor de nabestaanden geweest moet zijn. De onzekerheid en de pijn worden heel goed beschreven. Een prachtig boek!

Betoverde land achter het filmdoek Betoverde land achter het filmdoek
 


"Het betoverde land achter het filmdoek"
- Eveline
 
Dit boek geeft een christelijke blik op fantasyfilms. De beschouwingen van de 10 schrijvers onder redactie van Bart Cusveller, geven in dit boek hun visies over het genre fantasiefilms zonder te oordelen of het goed of fout is. Wat op zich knap is omdat de uitleg vaak gaat over de christelijke lijn die steeds weer terugkomen in bijna alle besproken films. Zelf wil ik ook aan de voorzichtige kant blijven met (ver)oordelen van het kijken naar fantasiefilms. Lees het boek en kom tot eigen inzicht over het kijken naar dit genre.

Sinds ik jou ken Sinds ik jou ken
Musser, E.
 


"Sinds ik jou ken"
- Karin
 
'Sinds ik jou ken' is een boeiende roman, ondanks dat het verhaal je niet vol spanning vasthoudt tot de laatste bladzijde. Het verhaal gaat over de vriendschap tussen twee gewone en tegelijkertijd bijzondere jonge vrouwen, in fijne en moeilijke perioden in hun leven. Het is een verhaal van geloof, vragen, vriendschap en liefde, wat juist door de schijnbare eenvoudige verhaallijn een goede diepgang heeft. Doordat het verhaal afwisselend vanuit en Perri’s en Dobbs’ perspectief wordt beschreven, leer je ze allebei goed kennen.