Recensies

Chana Chana
Vries, Nine de
 


"Chana"
- Karin
 
Deze roman leest heerlijk weg! Eenmaal begonnen met lezen, wil je graag weten hoe het verhaal zich ontvouwt. Doordat de schrijfster de Joodse feesten & gebruiken n de historische gebeurtenissen van die tijd (Romeinse bezetting, Joodse strijders die vechten voor een vrij land) verwerkt in het boek geeft het een goed zicht op het leven in die tijd. De hoofdpersoon, Chana, wordt goed uitgewerkt. Haar worstelingen met haar geloof in Yeshua, het verdriet om het verlies van dierbaren, het loslaten van dingen die eens geweest zijn, worden mooi beschreven. Deze roman is los te lezen, maar ik zou toch adviseren om eerst te beginnen met 'Machla'. In 'Chana' wordt toch regelmatig terug gekeken op gebeurtenissen die plaats hebben gevonden in 'Machla'. Als je van historische romans houdt, is dit zeker een aanrader!

De Trouwbelofte De Trouwbelofte
Film
 


"De trouwbelofte"
- Conny
 
Mogen liefde en trouw je nooit verlaten, wind ze om je hals, schrijf ze in je hart. Woorden uit de Bijbel (Spreuken 3:3) Daar moest ik aan denken bij het kijken naar deze film. Ook Doug en Amber beloven elkaar trouw in goede en kwade dagen totdat de dood hen scheiden zal. Vol liefde en vertrouwen gaan ze samen het huwelijk in. Alles ziet er rooskleurig uit! Ze zijn gelukkig samen en later met hun dochter. Maar na 15 jaar valt Doug voor de verleidingen van overspel. Hij wil scheiden. Amber daarentegen is totaal overrompeld door dit verzoek. Zij is een zeer toegewijde vrouw, vol van onvoorwaardelijke liefde voor de ander. Wanneer Doug haar verzoekt de scheidingspapieren te tekenen, komt Amber met een opmerkelijk verzoek. Dit verzoek zorgt gaandeweg voor een groeiende verandering in het leven van Doug. Hij leert inzien dat hij degene is die tekort geschoten is in hun huwelijk. Is er nog een weg terug? Gelukkig wel! Al is het einde van de film totaal niet voorspelbaar! Regelmatig moest ik m'n tranen wegvegen bij het kijken naar deze film....

Schrijfster in jeruzalem Schrijfster in jeruzalem
Afshar, Tessa
 


"Schrijfster in Jeruzalem"
- Eveline
 
In dit 2de deel van de schrijfster 'Sarah' is ze getrouwd met Darius. Als haar neef Nehemia de opdracht krijgt om de muren van Jeruzalem te herbouwen wil Sarah heel graag mee. Darius wordt aangesteld als opzichter en reist hij met Sarah naar Isral, niet wetend dat Sarah zwanger is. Ik heb dit vervolg met veel plezier gelezen.

Schrijfster aan het perzische hof Schrijfster aan het perzische hof
Afshar, T.
 


"Schrijfster aan het perzische hof"
- Eveline
 
Mooie roman van Afshar, goed beschreven karakters en een goed en geloofwaardig verhaal. Ik heb het in n 'ruk' uitgelezen!

Geluk van gewone dagen Geluk van gewone dagen
Howard Creel, Ann
 


"Geluk van gewone dagen"
- Eveline
 
Een mooi en ontroerend boek. Ik heb het met plezier en liefde gelezen.

Land van belofte Land van belofte
Austin, Lynn
 


"Land van belofte"
- Eveline
 
Na wat mindere romans van de hand van Lynn Austin is deze roman weer als van ouds. Met een zeer sterke verhaallijn kon ik het niet wegleggen!

Storm Storm
Film
 


"Storm"
- Karin
 
De film 'Storm, Letter van Vuur' is een prachtig in beeld gebrachte Nederlandse avonturenfilm. Door de sets en de kostuums wordt het leven van die tijd mooi in beeld gebracht. Het leert je hoe het was in de Middeleeuwen. Het protest wat door de boodschap van Maarten Luther wordt vrij gezet, was uniek in die tijd! Dat besef je door het kijken van deze film weer opnieuw.... Er worden veel onderwerpen aangeraakt in de film, niet alles kan besproken worden. Deze periode in de geschiedenis omvat zoveel facetten. Dit kan moeilijk allemaal besproken worden in n (familie)film. Jammer, maar begrijpelijk gezien de doelgroep waar deze film voor gemaakt is. Een aantal wat spannende momenten in deze film, maar het is zeker een aanrader om met je kinderen te kijken!

The Shack The Shack
FILM
 


"dvd The Shack"
- Karin
 
Ik heb het boek gelezen en het verhaal heeft mij echt geraakt. Toen bekend werd dat er een verfilming van dit boek zou komen, was ik heel blij en uiteraard zeer benieuwd. Zijn ze in staat om de essentie van het verhaal goed weer te geven? (Het boek zit vol met dialogen. Hoe werk je dit uit in een film?) Conclusie: Ik vind het een zeer goede film, die totaal niet verveelt. Prachtige beelden, goede acteurs, een aangrijpend verhaal, mooie dialogen, een eyeopener als je zelf (nog) sceptisch bent over het geloof!

Bruidsjurk MIDPRICE Bruidsjurk MIDPRICE
Hauck, Rachel
 


"De bruidsjurk"
- Karin
 
De bruidsjurk is echt een romantisch verhaal (zonder zoetsappig te worden). Het leest heerlijk weg! Zoals de titel al aangeeft, gaat dit verhaal over een bruidsjurk. Deze jurk wordt gevonden in een hutkoffer, die spontaan is aangekocht door Charlotte. In haar zoektocht naar de eigenaresse van deze prachtige jurk, komt ze erachter dat deze jurk als is gedragen door drie vrouwen, en van elk van deze vrouwen wordt hun liefdesverhaal verteld.

Meisje uit het verscholen dorp Meisje uit het verscholen dorp
Joubert, Irma
 


"Meisje uit het verscholen dorp"
- Joke
 
Alweer een schitterend boek van Irma Joubert! Heel fijn om te lezen, het sprak mij erg aan omdat er nu ook een gedeelte gaat over de slag om Arnhem, Nederland. Wat dat betekende voor de burgers etc. Kortom een prachtig boek van een trieste geschiedenis, een fijn boek voor de donkere avonden! Dus zeker een aanrader!

Meisje uit het verscholen dorp Meisje uit het verscholen dorp
Joubert, Irma
 


"Het meisje uit het verscholen dorp"
- Eveline
 
Wat een prachtig vervolgverhaal heeft Irma Joubert geschreven (het 1ste deel is Hildegard). Het gaat over Mentje die alleen achter blijft als haar vader wordt opgepakt door de Duitsers. Ze wordt naar het verscholen dorp in het bos bij Vierhouten gebracht. Tot het te gevaarlijk voor Mentje wordt om daar te verblijven... De rest moet u zelf lezen. Ik kon het niet wegleggen!

Engel in rome Engel in rome
Harmon, Amy
 


"Een engel in Rome"
- Eveline
 
Wauw, wat een prachtig boek. De auteur heeft fictie en feiten zeer goed verweven in deze voortreffelijke roman over Itali. Echt weer een aanrader!

Hacker Hacker
Dekker, Ted
 


"Hacker"
- Eveline
 
Hacker is een zijdelings vervolg in de serie Outlaw kronieken. Ik vond dit boek een beetje ver gezocht, maar dat kan met de fictie van Ted Dekker. Wel redelijk spannend en hier en daar zelf verrassend met een goed plot.

En verlos ons van het stof En verlos ons van het stof
Finkbeiner, Susie
 


"En verlos ons van het stof"
- Erna Nederveen
 
Wat een prachtig boek! De schrijver weet vanaf het begin langzaam de spanning op te bouwen zodat je eigenlijk niet meer wilt stoppen met lezen. De hoofdpersoon "Pearl" is een meisje wat in een hecht gezin woont. Ze maakt heel wat mee waardoor haar leven op zijn grondvesten schudt. Ook mooi verweven is een stukje geschiedenis over die tijd. Al met al: een aanrader voor vele uurtjes leesplezier!

Thuis op dunleigh hall Thuis op dunleigh hall
Epping, Dineke
 


"Thuis op Dunleigh hall"
- Eveline
 
William Garney, 4e graaf van Rassmore, erfde van zijn vader het verwaarloosde landgoed Dunleigh en torenhoge schulden. Hij trouwt met de zeer rijke Amerikaanse Caroline Milton om zijn schulden te kunnen voldoen. Dit huwelijk is in eerste instantie een kil verstandshuwelijk maar verdiept zich tot een diepe liefde. Dat Epping kan schrijven heeft ze al bewezen met haar debuutroman. Ik vond 'Op vleugels van de wind' net iets mooier maar des al niet te min is 'Thuis op Dunleigh Hall' een zeer geslaagd verhaal dat ik niet kon wegleggen. Zeker weer een aanrader!

PennenStreken PennenStreken
Jennings, Regina
 


"Pennenstreken"
- Eveline
 
Een aardig verhaal, wel wat voorspelbaar vond ik. Het plot is goed maar de karakters komen helaas wat minder uit de verf.

Geachte mr. knightley Geachte mr. knightley
Reay, Katherine
 


"Geachte Mr. Knightley"
- Eveline
 
Wat een heerlijk boek, geschreven in briefvorm. Ik heb genoten van de belevenissen van de hoofdpersoon Samantha Moore. Een aanrader!


Brekerjongens Brekerjongens
Wiseman, Ellen Marie
 


"De brekerjongens"
- Eveline
 
Het boek gaat over kinderarbeid in de mijnen in het jaar 1912 en de hoopvolle strijd van een jonge vrouw voor gerechtigheid. Een prachtig, mooi en zeer rauw verhaal. Ik heb het in n adem uitgelezen!

Geheim van mijn moeder Geheim van mijn moeder
Gohlke, Cathy
 


"Het geheim van mijn moeder"
- Karin
 
Door het lezen van dit boek word je (weer) opnieuw bepaald bij het feit dat de Tweede Wereldoorlog verschrikkelijk is geweest. Ook de Duitsers hebben geleden onder het bewind van Hitler. Dat geeft dit verhaal goed weer! 'Het geheim van mijn moeder' laat zien dat er Duitsers zijn geweest die Joden en andere mensen in nood hebben geholpen, met gevaar voor eigen leven.... De personages worden goed geschreven. Een mooi en waardevol verhaal om te lezen!