Recensies

Theofilus Theofilus
Singer, Randy
 


"Theofilus"
- Karin
 
Dit prachtige, spannend en vlot geschreven verhaal speelt zich af in de eerste eeuw en wordt chronologisch verteld door de hoofdpersoon, Theofilus. (met uitzondering van het vijfde en negende, laatste, 'deel') De personages zijn deels historisch, deels fictief of een combinatie van beide. De zaken waar de hoofdpersoon mee worstelt, zoals macht, geloof en waarheid, zijn ook nu actueel en door het verhaal heen word je hierin uitgedaagd om over na te denken. Voor liefhebbers van historische romans is dit echt een aanrader!

Onvindbaar Onvindbaar
Blackstock, Terri
 


"Onvindbaar"
- Eveline
 
Het tweede deel begint met de 'cliffhanger' van deel 1 en is weer net zo spannend geschreven. Ik kon het niet wegleggen!

Op de vlucht Op de vlucht
Blackstock, Terri
 


"Op de vlucht"
- Eveline
 
"Op de vlucht" leest vlot, is met veel vaart en zeer spannend geschreven. De cliffhanger maakt dat je direct wilt doorlezen!

Wat we niet wisten Wat we niet wisten
West, Catherine
 


"Wat we niet wisten"
- Eveline
 
Als jongste van het gezin zorgt Lynette Carlisle alleen voor haar dementerende vader. De drie broers en een oudere zus zijn weggetrokken na de dood van hun moeder. Maar een voor een komen ze terug als het verwaarloosde landhuis dreigt verkocht te worden. Lynette kan zich niets meer herinneren van de sterfdag van haar moeder en zinkt steeds dieper in een depressie weg. Naar mijn mening wordt er iets te veel over storm en regen geschreven bij de diverse gebeurtenissen die de personages meemaken.

Majesteit van het belangrijk Majesteit van het belangrijk
Pol, Anke van der
 


"De majesteit van het BelangRijk"
- Karin
 
De titel van dit boek zorgt er al voor dat je nieuwsgierig wordt naar het verhaal. Het verhaal heeft veel weg van een sprookje. Het gaat over een boze koningin, mensen hebben grappige namen en het verhaal staat bol van de fantasie.... Maar als je goed oplet, kom je erachter dat de Restaurateur wel heel bekend voorkomt en dat je het verhaal eigenlijk al kent! Leestip!

Jakobus (schrijfbijbel) Jakobus (schrijfbijbel)
Peterson, Eugene
 


"zeer goed initiatief!"
- Gilbert van Middelkoop
 
Dit boekje is een goede aanvulling op je bijbel verzameling het laat je op een frisse manier opnieuw kennis maken met bijbel gedeelten die je al zo vaak hebt gehoord, het verraste mij en zette mij regelmatig aan het nadenken, een echte aanrader dus.

Verzwegen verleden Verzwegen verleden
Dijk, Marijke van
 


"Verzwegen verleden"
- Joke
 
Een prachtig, spannend boek met twee verhaallijnen. Aan de ene kant Emma Bosgra, een studente, die in een kelder van haar hospita een koffer vindt. Daarin vindt ze een dagboek uit de oorlog. Ze gaat met behulp van een hoogleraar opzoek naar de achtergrond van het dagboek. De andere verhaallijn beschrijft de persoon van het dagboek . Prachtig vertelt hoe dit allemaal weer bijelkaar komt. Ik hoop dat dit boek mag meewerken om andere mensen aan te zetten om geheimen uit het verleden, niet langer te verzwijgen. Hoe moeilijk het ook is , de waarheid maakt vrij. En dan kan er ook ruimte komen voor verwerking en misschien tot vergeving.

Boomgaard Boomgaard
Austin, Lynn
 


"De boomgaard"
- karin
 
Lynn Austin heeft een prachtige, ontroerende en boeiende roman geschreven! Ze neemt je vanaf het begin mee in een intens verhaal over familie en familiegeheimen en wat dit met mensen doet. De hoofdpersonen worden goed uitgewerkt, komen echt tot leven in dit verhaal. Al met al één van haar beste boeken! Must read!

Hemelwater Hemelwater
Martin, Charles
 


"Hemelwater"
- Karin
 
Vanaf bladzijde 1 stap je de wereld binnen van Joseph, een Vietnamveteraan, die gedwongen wordt om de geheimen uit zijn verleden onder ogen te komen. Charles Martin is in staan om je, in de zo kenmerkende schrijfstijl van hem, aan de hand te nemen en het verhaal langzaam voor je open te vouwen. 'Hemelwater' is een indringend verhaal dat je niet loslaat! Aanrader!

Zo heb ik ook jou liefgehad Zo heb ik ook jou liefgehad
Hall, Ron
 


"Zo heb ik ook jou liefgehad"
- Erna Nederveen
 
Het boek vertelt over een stel dat zich inzet voor de mensen van een daklozenopvang waarover de vrouw, Deborah, een droom kreeg. Het boek zet je stil over hoe belangrijk het is om andere mensen die het minder hebben te helpen, om te dienen net als Jezus die daarvoor naar de aarde kwam. Een prachtig boek wat je niet los laat!

Onder zijn vleugels Onder zijn vleugels
Grandia, Marianne
 


"Onder zijn vleugels"
- Eveline
 
Als de hoofdpersoon Riemke Bouwstra ernstig ziek blijkt te zijn, zit ze vol vragen over haar toekomst. Een mooi, diep en uitgebalanceerde roman over ziekte, genezing en vooral over geloofszekerheid. Ik was geen fan van Grandia maar na het lezen van dit boek wel!

Hier voor jou Hier voor jou
Heitzmann, Kristen
 


"Hier voor jou"
- Eveline
 
Mooi vervolg op het eerste deel 'Ik wist het wel'. Ik vond dit boek zelf nog beter. De 'woordenwisselingen' met de prikkelende dialogen die in het eerste deel veelvuldig aan bod kwamen zijn in deze roman minder aanwezig en genuanceerder. Ik heb genoten van het lezen in dit heerlijk boek!

Het meesterwerk Het meesterwerk
Rivers, Francine
 


"Het meesterwerk"
- Eveline
 
Wauw, wat een heerlijk verhaal! Francine Rivers heeft mij van het begin tot einde weten te boeien met deze fantastische roman. Tot de laatste pagina gelezen was heb ik het niet weg kunnen wegleggen. Een absolute aanrader!

Onder zijn vleugels Onder zijn vleugels
Grandia, Marianne
 


"Onder Zijn vleugels"
- Karin
 
'Onder Zijn vleugels' is een verhaal dat je direct pakt! Het heeft twee best heftige thema's: De hoofdpersoon blijkt ernstig ziek te zijn en worstelt met haar geloof in God. Je kunt je goed in de hoofdpersoon verplaatsen en daardoor leef je intens mee in haar strijd. Prachtig om te lezen en opnieuw te beseffen dat God trouw en genade vol is en onvoorwaardelijk van ons houdt!

Alles wat je achterlaat Alles wat je achterlaat
Kirkpatrick, Jane
 


"Alles wat je achterlaat"
- Karin
 
'Alles wat je achterlaat', gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is een prachtig verhaal van een vrouw die droomt om te worden wat ze altijd al heeft willen zijn. Het verhaal neemt je vanaf de eerste bladzijde mee op reis in het leven van de hoofdpersoon. Je krijgt een goed beeld van het leven in Oregon van de laatste helft van de 19de eeuw.

Het meesterwerk Het meesterwerk
Rivers, Francine
 


"Het meesterwerk"
- Eveline
 
Wat een prachtig boek! Over genade, vergeving en bevrijding en de plek die God wil innemen in je leven. Zelfs de meest gebroken mensen kan Hij genezen en gebruiken voor Zijn Meesterwerk. Een boek dat ik iedereen kan aanraden!

Wachten op het morgenlicht Wachten op het morgenlicht
Camden, Elizabeth
 


"Wachten op het morgenlicht"
- Eveline
 
Dit verhaal gaat over de terugkeer van Ouentin Vandermark naar het oude landhuis Dierenpark om het met de grond gelijk te maken. Hij vind er Sofie van Riijn die een weerstation op het dak heeft laten zetten en daar dagelijks de waarden van moet noteren. Er volgen van allerlei verwikkelingen en daaruit volgt er (uiteraard) een romance tussen deze twee personages. Ik vond het wel een prettige roman en heb het verhaal heel snel uitgelezen!

Het meesterwerk Het meesterwerk
Rivers, Francine
 


"Het Meesterwerk"
- Karin
 
Francine Rivers laat in 'Het Meesterwerk' zien dat God zelfs de meest gebroken mensen een plek geeft in een prachtig meesterwerk. Een ontroerende boodschap en hoop voor de complexe wereld waarin we leven... Dit verhaal houd je vanaf het lezen van de eerste bladzijde in zijn greep en je wilt niets liever dan het boek in één keer uitlezen. Aan de andere kant wil je dit ook niet, omdat je geen afscheid wilt nemen van dit mooi uitgewerkte liefdesverhaal. Aanrader!

Alles wat je achterlaat Alles wat je achterlaat
Kirkpatrick, Jane
 


"Alles wat je achter laat"
- Eveline
 
Met dit waargebeurde verhaal scoort Jane Kirkpatrick weer 'hoge ogen'. Ze beschrijft begrijpbaar en meelevend haar personen met hun diverse persoonlijkheden. Ik houd van haar schrijfstijl en vond dit boek ook erg goed. Een aanrader!

Derde doelwit Derde doelwit
Rosenberg, Joel C.
 


"Derde doelwit"
- Eveline
 
Het derde doelwit van Joel C. Rosenberg leest makkelijk weg. Het senario is bedriegelijk realistisch en kan zomaar wel eens gebeuren in de nabije toekomst. Het is een thriller met veel schieten, bloedvergieten en doden maar daar kon ik redelijk goed doorheen lezen. Een aanrader voor diegene die de politiek van het Midden-Oosten beter wil leren kennen.