Recensies

Heart of a lion Heart of a lion
Depay, Memphis; Zwartkruis, Simon
 


"Heart of a lion"
- Karin
 
Eerlijk en open deelt Memphis over zijn moeilijke jeugd, zijn moeizame relatie met zijn vader en de verkeerde keuzes die hij als opkomend (voetbal)talent maakte. Mooi om te lezen hoe hij deelt vanuit zijn hart hoe zijn geloof hem op de been houdt en hoe hij rust heeft gevonden in zijn hectische leven. Een must-read, niet alleen voor de voetballiefhebber!

Leven in het vuur van God Leven in het vuur van God
Bonnke, Reinhard
 


"Geweldig!"
- Bart
 
Wat een geweldig, inspirerend en bemoedigend boek! Fantastisch hoe de auteur wonderbaarlijke situaties en leiding van God beschrijft in zijn leven en bediening. Door een combinatie van humor en het boeiende levensverhaal van de auteur, leest het boek makkelijk weg. Echt een aanrader!

Zwaartekracht Zwaartekracht
Reesink, Annemieke
 


"Zwaartekracht"
- Karin
 
'Zwaartekracht' is een vlot en boeiend geschreven boek! Ik houd van de vertelstijl van de auteur. Er zit een bepaalde 'spanning' in het verhaal dat ervoor zorgt dat je wilt blijven lezen. Het verhaal is geschreven vanuit Vera's perspectief. Dit zorgt er voor dat je echt ondervindt hoe Vera haar leven leeft en beleeft en hoe ze zich door twijfels, vragen en onzekerheid rond haarzelf en het geloof worstelt. De onverwachte zwangerschap is de aanzet tot haar zoektocht naar God. Een zoektocht die misschien voor velen herkenbaar is.... Voor veel gelovigen zal wat Reesink schrijft over (de regels van) de kerk en het geloof en moeilijke kwesties als (homo)seksualiteit herkenning oproepen. Leestip!

Olifantenmeisje Olifantenmeisje
Wiseman, Ellen Marie
 


"Olifantenmeisje"
- Karin
 
(Weer) een mooi verhaal van Ellen Marie Wiseman! Ze verweeft historische feiten met fictie....dat maakt dat haar verhalen zo interessant zijn om te lezen. Ook geniet ik van haar schrijfstijl. Het verhaal van Lilly, het albino meisje dat verkocht werd aan het circus, wordt prachtig verteld. Het krijgt ook meer nadruk dat het verhaal van Julia en pakt ook eigenlijk meer dan het verhaal van Julia. Het verhaal van Julia heeft eigenlijk teveel vaart in vergelijking met het verhaal van Lilly. De zoektocht van Julia loopt wel heel snel ten einde, terwijl het verhaal van Lilly rustig uitgewerkt wordt. Dat is jammer. Al met al toch een boek dat de moeite waard is om te lezen!

Onder een bloedrode hemel Onder een bloedrode hemel
Fabry, Chris
 


"Onder een bloedrode hemel"
- Karin
 
Deze roman boeit vanaf de eerste bladzijde! Je wordt meegezogen in het verhaal van het mijnwerkersdorp Beulah Mountain, haar geschiedenis en haar inwoners en bovenal in de bijzondere vriendschap tussen de meisjes Bean en Ruby. Ze groeien samen op, ondanks hun verschillende afkomst. Langzaamaan ontvouwt de auteur de geschiedenis van het dorp en welke rol de meisjes daarin hebben gespeeld.

Breakthrough Breakthrough
Film
 


"Breakthrough"
- Theo de Vos
 
Film met een lach en een traan. Waargebeurd verhaal over John Smith die door het ijs zakt. Méér vertel ik niet. Echt een aanrader om te kijken. Niet geschikt voor kleine kinderen. Vanaf 12 jaar. Ook een film waarin geloof en liefde centraal staan.

Job en het persoonlijke lijden Job en het persoonlijke lijden
Koster, Koert
 


"Job en het persoonlijke lijden."
- Corlien Doodkorte
 
Wij (mijn collega’s van ppp-opleidingen Ermelo en ik) zijn heel erg enthousiast over dit boek, want het is: - Niet kerk(visie) gebonden - Prettig leesbaar, goed geschreven - Rauw en heel eerlijk - Ruimdenkend zorgvuldig - De werkelijkheid van het lijden - Eerste deel uitgebreid over Job - Daarna eigen ervaringen Al met al een heel pijnlijk, boeiend, troostend en hoopvol boek. Corlien Doodkorte.

Het huis aan de Vecht Het huis aan de Vecht
Crispijn, Margreet
 


"Het huis aan de vecht"
- Joke
 
Een heerlijk ontspannend boek, soms 'n tikkeltje spannend. Fijn om even in een andere wereld te zijn, als je op vakantie bent.

Onder een bloedrode hemel Onder een bloedrode hemel
Fabry, Chris
 


"Onder een bloedrode hemel"
- Joke
 
Wat een verrassend, schitterend boek! Gelijk aan het begin wordt je getroffen door een belangrijke gebeurtenis in het leven van Ruby en Bean, twee hartsvriendinnen, maar met heel verschillende achtergronden. Maar aan het einde van het boek kom je er pas achter, wat dat geweest is. Kortom van het begin tot het eind wist de schrijver mij te boeien. Dus een echte aanrader!

Gevaar in de lage landen Gevaar in de lage landen
Volkert Greveling
 


 
Super leuk boek. Erg pakkend en gedetailleerd beschreven. Zijn tweede roman gelezen en ook die met veel plezier gelezen. Ben benieuwd naar nog meer

IJle plaatsen IJle plaatsen
Demuth, M.
 


"Ijle plaatsen - Gods aanraking in mensenlevens"
- Karin
 
'Ijle plaatsen' is een fijngevoelig en eerlijk verhaal over het verwerken van een turbulente jeugd. Mary DeMuth beschrijft het proces van herstel en genezing op een invoelende en mooie manier. Het verhaal zal herkenbaar zijn voor mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt en hen bemoedigen met het doorgaan met en in hun proces van herstel. Lees dit soort verhalen als je zelf geen turbulente jeugd hebt gehad. Kruip in de huid van mensen die dit wel hebben meegemaakt en leer te begrijpen van hoever mensen komen en hoeveel moeite het kan kosten om zo'n verleden achter je te laten, zelfs met Gods hulp en aanwezigheid. God is een God die er alles voor over heeft om onze aandacht te trekken en te laten zien dat Hij aanwezig is, zelfs in de donkerste momenten van ons leven, en er alles voor over heeft om ons te herstellen en te genezen.

Onder een bloedrode hemel Onder een bloedrode hemel
Fabry, Chris
 


"Onder een bloedrode hemel"
- Erna Nederveen
 
Een dramatisch verhaal met een verrassend einde. Het boek gaat over twee meisjes in een mijnwerkersdorp die samen opgroeien tot er één naar een kostschool vertrekt. Ze maken samen een vreselijke gebeurtenis mee. Als één van de meisjes jaren later terugkeert naar het dorp onthult ze een geheim wat ze al die jaren met zich mee heeft gedragen. In het begin is het een beetje moeilijk om er in te komen doordat ieder hoofdstuk over een ander persoon gaat. Op den duur gaat het verhaal zo boeien dat je in één keer door wil lezen. De karakters zijn goed neergezet.

Zeg het de bijen Zeg het de bijen
Hesketh, Peggy
 


"Zeg het de bijen"
- Karin
 
Peggy Hesketh heeft een bijzonder en origineel verhaal geschreven! Via de hoofdpersoon, Albert Honig, neemt zij je mee in de wonderlijke wereld van de bijen. Mooi om te zien hoe ze de kennis over en de kunst van het houden van bijen verweeft in het verhaal.

Twaalf jaar hoop Twaalf jaar hoop
Martin, Charles
 


"Twaalf jaar hoop"
- Karin
 
Charles Martin is mijn favoriete auteur! Hij heeft de gave om zijn verhalen zo te schrijven dat het 'onder je huid', in je systeem gaat zitten. Ik houd ervan hoe hij langzaam het leven van de hoofdpersoon ontvouwt, hoe duidelijk wordt hoe het zover heeft kunnen komen. Hij beschrijft ook altijd heel indrukwekkend hoe de hoofdpersoon de kracht vindt om door alle ellende heen het leven weer aan te kunnen en een manier vindt om de draad weer op te pakken. In al zijn verhalen komen de onderwerpen vergeving, liefde versus haat en de kracht van de waarheid sterk naar voren. Zo ook in dit verhaal. Een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie!

Joy Joy
Callahan Henry, Patti
 


"Joy"
- Karin
 
'Joy' is een indrukwekkend liefdesverhaal! De auteur weet je vanaf de eerste bladzijde te boeien. Ik kon het boek moeilijk wegleggen... Hoe zij de persoonlijkheid van Joy Davidman beschrijft, haar zoektocht naar een persoonlijke God, haar groei in het christelijk geloof, maar ook het proces van afscheid nemen van het leven en de mensen die haar dierbaar zijn, is bijzonder. Mooi om te lezen hoe het gedachtegoed van C.S. Lewis verweven zit in het verhaal! Leestip!

Bijenhouder van aleppo Bijenhouder van aleppo
Lefteri, Christy
 


"Bijenhouder van Aleppo"
- Erna Nederveen
 
Een indrukwekkend boek. Een realistisch boek wat de situatie van vluchtelingen goed neerzet. Hoe de situatie in hun eigen land is en hoe moeilijk de keuze is om toch te vluchten. Ook de reis zelf en wat dat met hen doet wordt goed neergezet. Heel goed om je in te kunnen leven in de mensen die ook hier komen wonen uit een onveilig land.

Joy Joy
Callahan Henry, Patti
 


"Joy"
- Erna Nederveen
 
Wat een prachtig boek! Heel mooi hoe Joy en Jack (C.S. Lewis) in elkaar een geestverwant vinden. Ondanks alle ellende in Joy's leven groeien ze langzamerhand steeds dichter naar elkaar toe en bouwen een hele diepe band op. De personen zijn erg goed beschreven, het is alsof je ze zelf goed leert kennen.

Silhouet van ijs Silhouet van ijs
Berg, Sandra
 


"Silhouet van ijs"
- Joke
 
Een mooi boek, waarin de spanning op de eerste bladzijde al te voelen is. En die gematigde spanning is er tot het einde van het boek. De schrijfster laat ook zien, dat de hoofdpersoon Penelope zich meer en meer uit haar schuwe en teruggetrokken leven, los wrikt en steeds krachtiger wordt en zich niet meer laat “overheersen”. Dat werkt bevrijdend, maar is toch ook wel eng. Kortom een heerlijk boek voor de vakantie !

Joy Joy
Callahan Henry, Patti
 


"Joy"
- Joke B
 
Onvergetelijk! De kracht van een vrouw die, ondanks tegenslag en verdriet een geestverwant vindt en die niet meer loslaat. De personen in het boek zijn gedetailleerd beschreven, alsof je ze kent. Hoogte- en dieptepunten, in voor- en tegenspoed, zijn adembenemend geschreven. Kortom: geloof, hoop en liefde, de meeste van deze drie is de liefde.

De verloren kinderen De verloren kinderen
Costeloe, Diney
 


"De verloren kinderen"
- Karin
 
Een ontroerend en aangrijpend verhaal van kinderen die na de Tweede Wereldoorlog naar Australië worden vervoerd. Dit boek is moeilijk weg te leggen. Het boeit vanaf de eerste bladzijde! Je voelt gewoon de smart, angsten, vreugde en zorgen van de meisjes. Hartverscheurend om te lezen wat volwassenen beslissen en doen over de hoofden van kinderen heen. Maar ondanks de heftige emoties dit dit verhaal oproept, wil je blijven lezen om te weten hoe het met de meisjes gaat en waar ze terecht komen. Absoluut een mustread!