Recensies

Zwart water Zwart water
Henderson, Dee
 


"Recensie Zwart Water"
- Eveline
 
Zodra ik begon te lezen kwam de 'schrijf'stijl van Dee Henderson mij tegemoet. Ze beschrijft veel emotionele gesprekken die tussen de karakters van deze roman. Wie daarvan houdt zit gebakken met deze nieuwe serie over Rechercheur Evie Blackwell.

Annabel lee Annabel lee
Nappa, Mike
 


"Resensie van Annabel Lee"
- E
 
Het thrillerdebuut van Mike Nappa leest als een trein, nergens verliest het de vaart. Het plot komt pas laat aan het licht en is verrassend. Ik heb het met plezier gelezen, een aanrader voor dit genre!

Psalmen Psalmen
Barten, Henriette/Bronkhorst, G.
 


"prachtig!"
- mirjam
 
Hele mooie CD. Deze muziek verveelt niet! Mooie psalmbewerkingen en goed gespeeld door dit duo!

Vervlogen droom Vervlogen droom
Johnson, Christine
 


"Vervlogen droom"
- Karin
 
'Vervlogen droom' neemt je vanaf de eerste bladzijde mee in de belevenissen van Elizabeth Benjamin, een eigenzinnige jonge vrouw die er niet voor terugdeinst om haar verlangens na te jagen. Het verhaal leest heerlijk weg! Mocht je een liefhebber zijn van historische romans en een goede dosis romantiek, dan is dit verhaal een must read.

War Room kerkeneditie War Room kerkeneditie
Film
 


"Heerlijke film"
- H.H.
 
Een heerlijke film! Prachtig om te zien wat de kracht van het gebed is. Echt een aanrader!

Vervlogen droom Vervlogen droom
Johnson, Christine
 


"Vervlogen Droom"
- Joke
 
Een heerlijk vakantieboek. Ondanks dat de liefdesaffaire bijna voorspelbaar was, boeide mij dit boek van het begin tot het einde. Ik heb ook weer dingen geleerd; allereerst over het werk van de bergers, maar zeker ook wat het daadwerkelijk betekend om iets of iemand lief te hebben en daarvoor je eigen droom op te zeggen! Dit is het 1e deel van een serie, van een nog niet zo bekende schrijfster, dus dat beloofd wat !!!

Vol vertrouwen Vol vertrouwen
Jagears, Melissa
 


"Vol vertrouwen"
- Karin
 
'Vol vertrouwen' is een (historische) roman die makkelijk wegleest. Dit verhaal heeft een mooi thema. De schrijfster behandelt op een eerlijke (en daardoor ook pijnlijke) manier hoe de christenen/de kerk omging met rosse buurten en prostituees aan het einde van de achttiende eeuw, begin van de negentiende eeuw. Persoonlijk vind ik het jammer dat het verhaal rondom de hoofdpersonen wat oppervlakkig blijft. Ik mis een stuk diepgang in de ontwikkeling van de karakters en in de gesprekken tussen Nicholas en Lydia. Daardoor blijft het verhaal niet echt bij mij hangen.

Milde regen Milde regen
Sproles, Cindy
 


"Milde regen"
- Erna Nederveen
 
Een indrukwekkend boek. Een verhaal over een vrouw die een dominee als vader had die in de naam van Jezus mensen hele wrede dingen aandeed, thuis èn in de gemeente. Als door haar toedoen haar vader sterft zet haar moeder haar de deur uit. Ze ontmoet een prediker en gaat met hem een gezin helpen waar de vrouw moet bevallen. Langzaam maar zeker leert ze om God en de mensen waar ze blijft wonen te vertrouwen en ook de prediker die zijn beroep voor haar niet mee heeft. Een rauw en schokkend verhaal maar erg mooi om te lezen.

Ik wist het wel Ik wist het wel
Heitzmann, Kristen
 


"Ik wist het wel"
- Karin
 
Met deze roman is Kristen Heitzmann een andere weg ingeslagen. 'Ik wist het wel' is echt een feelgood roman: een heerlijk romantisch verhaal dat je graag, eenmaal begonnen, snel uit wilt lezen! Het is niet zomaar een 'romantisch' verhaal. Een heel sterk punt in deze roman zijn de gesprekken tussen de hoofdpersonen. Deze zijn allesbehalve saai en staan zeker niet bol van een teveel aan romantiek. De 'woordenwisselingen' zijn boeiend, fel en prikkelen de lezer. De schrijfster neemt je mee in stormachtige verwikkelingen en dat zorgt er ook voor dat het verhaal niet verzand in een verhaal dat alleen maar de romantische relatie tussen de hoofdpersonen bespreekt. De personages ontwikkelen zich gedurende het verhaal in personen die moeten dealen met hun verleden, hun heden en de toekomst. Zij komen er sterker uit! Ik wens je veel leesplezier!

Mais Qui Mais Qui
Gert van Veen
 


"Prachtig meeslepend boek!"
- Wilma Paalman
 
Mais Qui is prachtig en meeslepend en leest als een trein. Ik heb naast dat ik enorm genoten heb van het verhaal tijdens het lezen ook veel kennis opgedaan over veel historische feiten en weetjes waar ik nog niets van wist. Een heerlijk boek en een absolute aanrader!

Alleen op de vlucht Alleen op de vlucht
Kuper, Jack
 


"Alleen op de vlucht"
- Eveline
 
Kuper beschrijft de Tweede Wereld oorlogsjaren die hij als kind heeft meegemaakt. God wordt niet expliciet genoemd. Ik vond het mooi maar indringend.

Bloedverwant Bloedverwant
Lee, Tosca
 


"Bloedverwant"
- Eveline
 
Een echt Tosca Lee triller, als je er inzit wil je het niet meer wegleggen! Het einde is abrupt want je verwacht meer verhaal en dat komt dan niet. Dat vond ik wel wat jammer.

Rode papaver Rode papaver
Florijn, Els
 


"Rode papaver"
- Karin
 
Els Florijn heeft (weer) een prachtig boek geschreven! Vanaf de eerste bladzijde werd ik in het verhaal van Anna meegezogen. Doordat het verhaal zich afwisselend in het heden en verleden afspeelt, krijg je langzaam aan overzicht en begrijp je de keuzes van Anna beter. Het verhaal ontvouwt zich als het ware en dat zorgt ervoor dat je wilt blijven lezen. Ik houd van de schrijfstijl van deze auteur. Er zitten prachtige zinnen in het boek. Els is in staat om met haar eigen manier van schrijven, de sfeer die ze oproept en het taalgebruik, een wereld te creëren waar het goed toeven is! Een aanrader!

Rode papaver Rode papaver
Florijn, Els
 


"Rode papaver"
- Eveline
 
Prachtig en karaktervol geschreven. Echt een aanrader voor diegene die van goede literatuur houdt!

Geen grappen God Geen grappen God
Doodkorte, Corlien
 


"Worstelen met genezing"
- Conny van Houwelingen
 
Corlien heeft in haar hart al afscheid genomen van haar geliefden en is klaar om te sterven. Maar dan wordt er voor haar gebeden en gebeurt er een wonder: ze geneest voor een groot gedeelte van Parkinson! Dat is in het kort de kern van dit boek. Corlien zou blij moeten zijn, maar ze zit vol vragen. Ze is dankbaar en tegelijk moet ze leren het leven opnieuw te gaan leven. En waarom heeft God haar niet helemaal genezen? Er is ook al zo dikwijls gebeden voor haar, waarom genas God toen niet en nu wel? Daarbij krijgt ze ook te maken met het ongeloof en de vragen van anderen: waarom jij wel en ik niet? Deze worsteling wordt open en kwetsbaar beschreven. En zijn deze vragen ten diepste niet onze vragen?

Heersers van de aarde  POD Heersers van de aarde POD
Richardson, D.
 


"Heersers van de aarde"
- Reinier van Es
 
In 1977 heb ik de Engelse versie gelezen en dit maakte een geweldige indruk op mij. Ik beschouw dit boek als een fundament voor mijn eigen overgave aan een levende Heiland om ook afgelegen stammen te bereiken. Over enkele maanden mag ik naar Zambia voor vier weken en zie uit naar een gezegende tijd om in deze bediening te mogen staan. Gods zegen, met vriendelijke groet, Reinier

Kleur van je huid Kleur van je huid
Leavell, P.
 


"De kleur van je huid"
- Karin
 
Deze historische roman geeft een bijzondere kijk op de Amerikaanse burgeroorlog en is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het laat een stukje geschiedenis zien van de staat South Caroline waar weinig over bekend is: de situatie van de slaven tijdens en na de burgeroorlog. Het is één ding om vrij te zijn, maar vrijheid zonder geld, opleiding en goede leiders is geen echte vrijheid. 'De kleur van je huid' leest vlot en is een indrukwekkend verhaal over vooroordelen en de moed van de (vrije) slaven. De kracht van liefde loopt als een rode draad door dit verhaal!

My Fathers war My Fathers war
Film
 


"My father's war"
- Theo de Vos
 
Zeer indrukwekkende film. Vader David is oorlogsveteraan en het botst met zijn zoon Dap. Ruzies e.d. zijn schering en inslag totdat David in uiterste wanhoop tot God bidt en vraagt om Dap zijn hart te laten zien. Tijdens Dap zijn slaap vecht hij mee in de oorlog van zijn vader. Gedurende de film krijgt Dap een andere kijk naar zijn vader. Aanrader!!!

Verborgen antwoorden Verborgen antwoorden
Musser, E.
 


"Verborgen antwoorden"
- Karin
 
Ik moest even in het verhaal komen, maar toen ik er éénmaal in zat, wilde het verhaal mij niet meer loslaten! Wat een prachtig verhaal. Mooi hoe de auteur heden en verleden door elkaar heenweeft. Mooi om te lezen hoe de hoofdpersonen zich ontwikkelen en tot genezing komen in hun opgroeien naar volwassenheid. Het geloof is een rode draad in deze roman. Niet een dwingend en alles komt goed soort geloof, maar vanuit de kwetsbaarheid van het menselijk bestaan beschreven. Ben je een liefhebber van romans over de Tweede Wereldoorlog, dan is 'Verborgen antwoorden' een must-read.

Ver van huis Ver van huis
Martin, Charles
 


"Ver van huis"
- Karin
 
'Ver van huis' is een heel indringende roman over het verhaal van de verloren zoon. Cooper O'Conner loopt weg van huis als hij 17 jaar is. Zijn vader heeft veel verdriet van het vertrek van zijn zoon. Hij zou hem zo graag weer thuis zien. De pijn van de vader wordt op een prachtige manier beschreven in dit verhaal. De auteur beschrijft de belevenissen van Cooper op een heel indringende manier. Hij neemt je vanaf de eerste bladzijde mee op reis! Ook prachtig om te zien hoe Charles Martin het bovennatuurlijke verweeft met het natuurlijke verhaal. God waakt over ons! Er gebeurt niets waar Hij niet vanaf weet en zijn engelen zijn bij ons, beschermen en helpen waar het kan om Zijn kinderen tot bestemming te laten komen. Al met al weer een boeiende en knap geschreven roman van één van mijn favoriete auteurs!