Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Rinnah Top 5 september: Non Fictie

De 'Rinnah Boekentopvijf' wordt maandelijks samengesteld in vier categorieën: fictie, non-fictie, kind & jeugd en Kind & Jeugd (Bijbel)verhalen.

Weids Wandelen Leenman, Liesbeth
voorraad onbekend
€ 12,50

Dit boekje is een van de producten van Denkend aan Holland. Het helpt bij het beleven van onze mooie streek. Door het maken van boeiende wandelingen. Of door een van de recepten uit te proberen. Of gewoon weg te zwijmelen bij het lezen van de gedichten en je te verliezen in de foto's en tekeningen. Geniet ervan met volle teugen.

In 2018 begon het project Denkend aan Holland, onderdeel van Groen Verbindt Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Bedoeld om het prachtige veenweidelandschap van dit gebied meer onder de aandacht te brengen. Het gebied, dat wij in bruikleen hebben en dat we moeten doorgeven aan de generaties die na ons komen. Op dat landschap moeten wij heel zuinig zijn; er zelfs van gaan houden.

De beste manier van kennismaking is die van beleving. Door het gebied in te trekken en door alles wat je ziet, ruikt, proeft, voelt en hoort tot je te nemen. Het op te snuiven. Dan ervaar je naast een veelheid aan weilanden vooral ook veel water in het gebied, dat zelfs dominant aanwezig is. Het wordt soms opgestuwd door de wind. Evenals de voortjagende wolken aan de prachtige luchten. Het is de moeite waard!

Dick de Jong, projectleider 'Denkend aan Holland'

Nooit alleen Koornneef, Alette
voorraad onbekend
€ 22,99

Nooit alleen is een boek vol kleur en gedachten. Een geschenkboek om te delen of juist als cadeau voor jezelf. Een boek voor onderweg. Want we lopen allemaal ons eigen pad. Soms gaat de weg omhoog, soms omlaag. En soms voelt het alsof we het helemaal alleen moeten doen. Voelen we ons eenzaam in de drukte van de wereld.

Wat is het dan mooi als we mogen geloven dat God dichtbij is. Dat Hij ons de juiste weg wil wijzen. Dat Hij ons mensen geeft die een stukje met ons mee willen lopen. Daarop vertrouwen is niet altijd makkelijk. De weg voelt zo vaak als een zoektocht. Alette neemt je in dit boek een stukje mee in haar eigen zoektocht. Met gedichten en illustraties die voor herkenning zorgen. Die je naar boven laten kijken. Je een duwtje in de rug geven soms. Een boek om mee uit het raam te staren, met anderen te delen en als een warme deken om je heen te laten zijn. Want je bént nooit alleen.

Alette Koornneef (1991) illustreert, schrijft en ontwerpt en geniet ervan om hiervan te delen om andere mensen te bemoedigen. Ze woont in Gouda, is getrouwd met Gerard en is moeder van drie kinderen.

Lieve kleinkinderen Ruitenburg, ds. P. van
voorraad onbekend
€ 12,50

Een geschenkboekje waarmee opa's en oma's hun kleinkinderen een boodschap kunnen meegeven.

Jullie zijn nog jong en staan aan het begin van je leven. Je grootouders zijn een stuk ouder en hun leven gaat aflopen. Misschien denk je dat ze nog jong en sterk zijn, maar vergis je niet. Jonge mensen kunnen sterven, maar oude mensen moeten sterven. Als je bij hen op bezoek komt, is het niet altijd zo makkelijk om een persoonlijk gesprek met hen te hebben. In dit boekje kun je ze beter leren kennen.

Lieve kleinkinderen bevat hoofdstukjes in de vorm van brieven, geschreven door grootouders aan hun kleinkinderen. De brieven zijn warm en persoonlijk. Ze gaan over de belangrijkste dingen van het leven. Juist over die dingen kan het moeilijk zijn om in de drukte van alledag met elkaar in gesprek te komen.

voorraad onbekend
€ 3,95

'Als kind wist ik zeker dat Jezus een lid van ons gezin was,' zegt Corrie ten Boom in het Gideonietje 'Gebed'. Daarom was bidden voor haar vanzelfsprekend. En dat bleef het, ook toen zij in het concentratiekamp zat, en later toen ze over de wereld zwierf. In dit boekje draagt ze die geest van gebed aan ons over.

Bemoedigend, troostend, leerzaam, corrigerend, stimulerend…
Dat zijn de Gideonietjes, mooie klein boekjes die je meeneemt in je tas of binnenzak. Ze zijn voor jezelf, om te lezen als je even tijd hebt. Of voor een ander, om weg te geven als een mooi cadeautje voor de prijs van een kaart.
Gideonietjes spreken tot je hart, tot je diepste innerlijk.

Elk Gideonietje is een kostbaar kleinood.

Het valt te doen! Blanken, Geert Jan
voorraad onbekend
€ 16,99

Kierkegaard zoals je hem niet eerder las: een prachtige collectie kleine verhalen met sprookjesachtige illustraties.

In 'Het valt te doen!' brengt Geert Jan Blanken het gedachtegoed van de Deense filosoof Kierkegaard onder de aandacht in verhalende vorm, ondersteund door de sprookjesachtige illustraties van Timon Both. Søren Kierkegaard (1813-1855) gebruikte in zijn teksten vaak korte verhalen. Wat hij wil zeggen met zijn – soms best ingewikkelde – betogen komt dan ineens heel dichtbij. In dit boek zijn tientallen verhalen verzameld en naverteld, en van een heel beknopte uitleg voorzien. Door Kierkegaards verhalen verander je zomaar van iemand die even iets leest in iemand die aangesproken wordt. Al is het goede leven lang niet altijd met je verstand te begrijpen: 'Het valt te doen!'